Hammaspaini

Joko nyt, joko nyt, joko nyt?

paini2.jpg

 

Puutalobabylandiassa odotellaan hampaita. Tai siis on odoteltu jo elokuusta alkaen, jolloin ensimmäiset ihan selvät oireet ilmestyivät. Kuolaamista, ärtyisyyttä, alahuulen imemistä sisäänpäin. Ja purulelut saavat kyytiä.

Mutta ei, ei hampaita.

paini1.jpg

 

Montakohan kertaa olen sivulauseessa maininnut, että ”…kun meille on just noita hampaita tulossa”. (ja miten niin ”meille”, Silva ne hampaat saa) Jos nuo kerrat laskettaisiin yhteen, niin vauvelin suussa pitäisi olla jo suht täydellinen purukalusto viisaudenhampaineen.

Mutta ei, ei hampaita.

paini3.jpg

 

Siskon pojalla ei 1-vuotiaana ollut vielä yhtään hammasta suussa. Äitini lohdutteli, että ei ole koskaan kuullut hampaattomasta 10-vuotiaasta. Kyllä ne sieltä tulevat, ihan varmasti.

Niitä odotellessa purulelut saavat siis kyytiä. Ja kaikki muutkin lelut. Ja kaikki muutkin. Kaikki.

Mutta ei, ei hampaita.

paini4.jpg

 

Eilen illalla oltiin jo ihan varmoja, että nyt niitä hampaita tulee ja rutinalla. (tai hui, mieluummin ilman mitään luiden rutinaa…) Yöllä näin unta, että Silvalla oli aamulla kaikki hampaat suussa. Se oli painajainen: ”siis MITEN tää nyt merkataan vauvakirjaan”, muistan ajatelleeni hätääntyneenä.

Aamulla ei ollut hampaita. Silvan huulessa oli flunssan jälkitautina mojova huuliherpes. APUA!
(minulta tarttunut – vaikka olin niiii-iiin tarkka, yhyy)

 

 

Mutta ei, ei hampaita.

 

Kommentit (40)
  1. Vesirokkoa vastaan on kehitetty rokote ja meille sitä neuvolassa suositeltiin juuri siksi, että se jotenkin toimii muita herpestartuntoja ehkäisten… Herpesvirustyyppejähän on kaikkiaan 8.

  2. hammasvierailija
    4.1.2013, 21:07

    Meidän beibille tuli kaksi alahammasta noin viiden kuukauden iässä, jonka jälkeen oli viiden kuukauden breikki ja nyt on puhkeamassa neljä ylähammasta ja kolme lisää alas. Yhtä aikaa siis ja ei, meillä ei ole rauhallisia öitä. Kahvin voimalla vaan… 🙂 Toivon, ettei Silvalle päätä tulla kaikki kerralla.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *