Heppuli kahviautomaatilla

Puutalobaby

Viime aikoina olen käynyt silloin tällöin entisellä työpaikallani pikkupalavereissa - olen sellaisessa onnellisessa asemassa, että voin tehdä hoitovapaalla pientä työkeikkaa freelancerina.

Mutta arvatkaa, mikä on vaikeinta?

Ajankäyttö, no onhan sekin. Puhtaiden vaatteiden löytäminen, kyllä joo. Silmäpussien peittäminen, huh hei. Lapsenvahtijärjestelyt, no nekin. Mutta kaikken vaikeinta:

Puli puli puli heppuli hei.

Olen nyt kohta vuoden löpissyt tuolle tirpalle ihan omiani. Sanat vaihtavat paikkoja lauseissa ja kirjaimet paikkoja sanoissa. Saatan sanoa "kylmä", kun tarkoitan "kuuma", ja "ylös", kun tarkoitan "alas".

Lisäksi lauleskelen omiani: "Kakkaleena, on pikkuinen tyttö, jolla on kakkanen, vai-pas-saaaa-a". Kaikki arkitekemiset muuttuvat niistä kertoviksi lauluiksi: "Äiti alkaa syömään syömään syömään, äiti alkaa syömään lounasta".

(sävelellä "sataa paljon vettä")

Ja sitten ehkä se pahin: olen ottanut tavakseni täyttää hiljaisuutta päättömillä lastenloruilla.

Siitäpä sitten selväjärkisenä työpaikalle hyräilemään Kakkaleenaa kahviautomaatille.

Odotan sitä hetkeä, kun kesken palaverin jollain sopivalla hiljaisella hetkellä, kun muut miettivät vuosibudjettia tai mitänyttöissämietitäänkäänenmuista, työntekokykyiseksi naamioitunut äiti-ihminen nostaa katseensa tasekäyristä (vaimitänenyttöissäkatsovatkaanenmuista) ja toteaa vakavalla äänellä:

"Puli puli puli heppuli hei."

Tää lähtis nyt sitten taas käymään duunikeikalla. Heppuli hei.

Kommentit

Mörrimöykyn pesä

Ainahan voit sanoa, et kyse on työhyvinvoinnin ja tiimin ilmapiirin kohotuksesta, jota oot treenannu viimeisen vuoden pikku mallikappaleella :D

Kristaliina
Puutalobaby

Heh hee, ja mieti miten paljon halvempaa näin kuin joku hyvinvointikonsultti rekrytoimalla :D

Marjia

Aaah, mä niin samaistun tuohon loruiluun ja rallatukseen. (Tosin, koska itse työskentelen psykogeriatrisella osastolla, niin asiakkaat tuskin pahastuvat rallatuksistani :)) 

Toi vaatejuttu on kyllä hankala myöskin. Töissähän mä en siistejä vaatteita tarvitse, kun on työvaatteet, mutta eilen huomasin yksin kaupungilla ollessani, että seison keskustassa Stockmannin edessä tuulitakki päällä. Kahville ystävän kanssa ilman lasta, farkut, siisti paita, ripsiväriä, käsilaukku, saappaat, nahkaiset käsineet ja TUULITAKKI!!! Mitähän mä ajattelin kotoa lähtiessäni?!?!

Kristaliina
Puutalobaby

Tsihihi ja mä tajusin kerran ydinkeskustassa, että entisellä korkkaritytöllä on muuten siistit "kaupunkivaatteet", mutta jalassa ne Crocs-kumisaapas-toppakengät :D

Mörrimöykyn pesä

Nimenomaan, jostainhan ne niiden konsulttien ideat ja jutut on tulleet. Muistelen että meillä konsultti jutteli apinalaumasta ja jostain banaanin noutamisesta =tarinoita/satuja. Ihan samanlaista menoa on meillä joka ilta kun Pätkä menee nukkumaan :D

Hymyjä ja haukotuksia

Hilpeää ja niin totta täällä meilläkin. Joskus vuosia sitten kotona asuessani ihmettelin, miksi äitini puhui aina itsekseen. En ihmettele enää. Elämän selostamisesta on tullut muutamassa kuukaudessa jo niin arkea, etten sitä itse huomaa. Tulevia työkavereiden hölmistyneitä ilmeitä odotellessa...

Vierailija (Ei varmistettu)

Voi ei!! Ei tällaisia postauksia, jotka saavat juuri nukuttamani vauvan heräämään, kun mamma hytkyy niin hervottomasti!
Ihan paras! Niinku tää sun koko blogi! :)

HelloAochi

Hihihi! Mun serkku kertoi joskus juuri äitiyslomalta palanneesta kollegastaan, joka kävi ihan pokkana vaihtamaan sukkiksia kesken palaverin, koska ööh, eihän siinä nyt ole mitään outoa. Tuli vähän kuuma.

NaKri (Ei varmistettu)

Hihhih.. :D Luin juttuasi imettäessäni ja naureskelin sille mielessäni edelleen kun suljin liivejäni ja paitaani, siinä ajatuksiini vajonneena vetäisin vatsanahan vetoketjun väliin.. Auts! Mutta edelleen naurattaa :D Tänään on taas herätty aivan liian aikaisin, aivan liian lyhyiden yöunien jäljiltä.. Hihityksestä ei meinaa tulla loppua! Sun blogi on maailman paras!!! Tälläisenä kurjanakin aamuna se saa hymyn huulille. Kiitos siitä :)

Iida Eveliina
Eräs äiti

Täällä on jo päässyt noita möläytyksiä, tosin koulussa, ei onneksi palkkatyössä. Ensin kun 8 tuntia höpöttelee ihan omituisia pikkumiehelle ja sitten kiiruhtaa illaksi kouluun, en usko että höpötyksiltä voi välttyä. Oon mm. viihdyttänyt luokkakavereita "Mikki Hiiri merihädässä" laululla. Enkä edes älynnyt aluksi mitä tein. :D

Vierailija H (Ei varmistettu)

Oo, olet onnekas kun pääset tuollalailla kevyesti palailemaan työelämään! Mäkin haluaisin! Ja ihana kirjoitus, jälleen kerran. Mitenkäs vauva-vauva-vauva -jutustelu, pystytkö jo keskustelemaan kokonaisia keskusteluja ilman vauva-aasinsiltaa?

Kukkavarvas (Ei varmistettu) http://uusioperheenkuviot.blogspot.fi/

:D Me ollaan miehen kanssa mietitty useastikin että mitenhän sitä vauvalle laulaakin kaiken. Kun ei meistä kumpikaan ole mikään laulaja. Niin vauvalle sitä justiinsa keksii ties mitä lorutuksia ja höpötyksiä ja niissä ei ole muka mitään outoa

FFFifi
Fitness Führer

Hahaa, muistan kun kävin luennoilla äitiyslomalla. Huudahtelin välillä jotain hokemia, mitä meillä oli kotona syntynyt ja kerran paukautin vierustoveria monisterullalla päähän ja sanoin "prööt!". Tyypin mielestä se ei ollutkaan maailman paras vitsi, toisin kuin meillä kotona. Hiukan vaivaannuttavaa.

Kristaliina
Puutalobaby

"Prööööööt!" :D Seuraava askel on sitten varmaan se, että yrittää pöristellä työkaveria masuun :D

FFFifi
Fitness Führer

Apua...voin kuvitella! Arvostaisi varmaan tosi kovasti :D

S-S

Voi elämä, päivän naurut - kiitos!

Ja aijjestas toi "pröööööt" :DDDD

Mä oon 100% varma että tuun töihin palattuani rallattamaan just jotain "onkos siellä kaaakka, tinttantanttantallallei..." vessassa käydessä. Apua.

Vierailija (Ei varmistettu)

oon ollut töissä jo puoli vuotta äitiysloman jälkeen ja kalenterin välissä Leipuri hiivan sanat kun piti etsiä ne kun tyttö sitä kotona vaatii laulettavaksi.. uskottavuus siis koetuksella täälläkin

Leluteekin Emilia (Ei varmistettu) http://leluteekki.wordpress.com

Jaa, musta hoitovapaalta oli aika luontevaa siirtyä työelämään: uhmaikäisen ädistä murrosikäisten opettajaksi. Ihan samat jutut toimii, toistat vaan käskyä /kieltoa /kehotusta pokerinaamalla ja koetat sitten suunnata huomion toisaalle, kun raivari alkaa. Tosin harhautustekniikkoja piti vähän vaihdella, 8. luokkalaisille "katotaas näkyiskö ikkunasta orava" ei ihan toimi.

Sylvia S. (Ei varmistettu)

täällä on sama ongelma.. Ihmeellistä, että laulelusta voi tulla täysin tiedostamatonta. Muutaman kerran siitä on huomautettu kaupassa.. Ja bonuksena vielä ostoskärryjen lullaus, vaikka oon yksin liikenteessä..

Vierailija (Ei varmistettu)

Heheh, toi on niin totta. :)
Itsehän selostan kaikki tekemiseni ollessani vauvan & koiran kanssa keskenään kotona. Ja huomaan tekeväni sitä myös kaupassa ym. julkisilla paikoilla. Hups.

Piipo79

Mäkin laulelen täällä makaroneja neidille syöttäessäni "makarooneja, rokamaaneja, maka-maka-maka-maka-maka-makarooneja"...ärsyttävällä nuotilla. Soi päässä niin, että ihmettelen miksi keksinkin sellaisen renkutuksen :-)

Napanderi (Ei varmistettu)

Hei, just näin!
Alkoi kiinnostaa tuommoinen hoitovapaan ja työn yhdistäminen, onkos se kovinkin byrokraattista Kelan suuntaan? Pitääkö etukäteen jotain ilmoitella Kelaan, pitääkö olla säännöllistä, vähentääkö työ paljonkin ennestäänkin pientä tukea? Itsellä olis ehkä sellaista epäsäännöllistä ja yllättävää keikkaa, josta ei tiedä ikinä etukäteen.

Mörrimöykyn pesä

Eihän työnteko hoitovapaalla kotihoidontukeen vaikuta. Sitähän saa kaikki, joiden alle 3v ei ole kunnallisessa päivähoidossa katsomatta siihen onko palkkatuloa vai ei. Korjatkaa toki jos olen väärässä, mutta päivähoidottomuusperusteellahan (jösses mikä sana) sitä maksetaan?

Marjia

Työnteko vaikuttaa ainoastaan hoitolisään (kotihoidontuki = hoitoraha + hoitolisä + kuntalisä). Hoitoraha on kaikille sama 336,67 euroa yhdestä lapsesta. Hoitolisää maksetaan tulojen perusteella. Jos omat ja puolison tulot 3 henkisessä perheessä ylittävät 3 346,65 euroa/kk, hoitolisää ei makseta. Jos tulot ovat alle 1 430 euroa/kk hoitolisä maksetaan täytenä 180,17  euroa/kk. Jos tulot ovat jotain tältä väliltä maksetaan jotain, mitä en osaa laskea :). Joissain kunnissa kuntalisässä on jotain ihme ehtoja, mutta käsittääkseni suurimmissa osissa kuntia sen saa aina, jos lapsi ei ole kunnallisessa päivähoidossa. 

Kristaliina
Puutalobaby

Kiitos, Linka ja Marija ehtivätkin jo hyvin vastata tuohon Kela-asiaan! Eli hoitorahan ja kuntalisän osalta Kela antaa tienata hoitovapaalla ihan miten vaan, mutta hoitolisään vaikuttaa koko perheen tulot. Meillä se hoitolisän osuus on noin 50 euron luokkaa. Itse tein vaan kylmästi niin, että jätin keväältä koko hoitolisän osuuden kokonaan hakematta ja hain vaan hoitorahan ja kuntalisän. Ei tarvitse sitten toimitella mitään papereita mihinkään eikä miettiä, että "saako" tienata sen muutaman kympin vai ei :)

Hei ja talvellahan tuli muuten tutkimustulos, että lapselle laulaminen on niin-ja-niin-ja-niin-hyväksi :) En kyllä tiedä, tarkoittiko se jotain oikeita lauluja, mutta parempi kai lällätykset kuin ei mitään :D

VierailijaH: Hih nykyisin pystyn jo sellaisen keskisuuren keskustelun käymään ilman vauva-vauva-vauvaa.  Mutta kyllä tuolla eilisellä duunikeikallakin loppujen lopuksi pyllynpesusta keskusteltiin :D Hei mut mä en aloittanut, mä vaan osallistuin! :D

 

HelloAochi

Mä luen tuon otsikon koko ajan HEPULI kahviautomaatilla, ja kuvittelen Kristaliinan saavan semmoisen kohtauksenomaisen Kakkaleena-hepulin töissä. Hihi.

Kristaliina
Puutalobaby

Hehehe no siltä on toistaiseksi onneksi vältytty. Toistaiseksi. :D

Mammara (Ei varmistettu)

Täällä on laskuri saako-vaiko-eikö-ja-kuinka-paljon-jos-saa sitä hoitolisää! :)
https://easiointi.kela.fi/WHLaskenta/

Vierailija (Ei varmistettu)

repesin tätä kakkaleenaa lukiessani :D niin tuttua. itsekin tein kevyen työelämään siirtymisen (edelleen kesken, poitsu yli 2v) ja vieläkin saatan olla lipsauttamasta suusta "äiti auttaa" töissä. siis oikeasti!! sitähän mä hoen kotona koko ajan. ja töissä saatan kohdata samanikäisiä terapia-asiakkaideni lapsosia ja se on niin lähellä se "anna kun äiti auttaa" :P ja samoin oli aluksi tuskaa luopua näistä sanoista "kenkuli" ja "vaippuli" jne. ihan aikuisten oikeaa kieltäkin pitää puhua, plääh.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.