Heppuli kahviautomaatilla

Viime aikoina olen käynyt silloin tällöin entisellä työpaikallani pikkupalavereissa – olen sellaisessa onnellisessa asemassa, että voin tehdä hoitovapaalla pientä työkeikkaa freelancerina.

Mutta arvatkaa, mikä on vaikeinta?

Ajankäyttö, no onhan sekin. Puhtaiden vaatteiden löytäminen, kyllä joo. Silmäpussien peittäminen, huh hei. Lapsenvahtijärjestelyt, no nekin. Mutta kaikken vaikeinta:

Puli puli puli heppuli hei.

Olen nyt kohta vuoden löpissyt tuolle tirpalle ihan omiani. Sanat vaihtavat paikkoja lauseissa ja kirjaimet paikkoja sanoissa. Saatan sanoa ”kylmä”, kun tarkoitan ”kuuma”, ja ”ylös”, kun tarkoitan ”alas”.

Lisäksi lauleskelen omiani: ”Kakkaleena, on pikkuinen tyttö, jolla on kakkanen, vai-pas-saaaa-a”. Kaikki arkitekemiset muuttuvat niistä kertoviksi lauluiksi: ”Äiti alkaa syömään syömään syömään, äiti alkaa syömään lounasta”.
(sävelellä ”sataa paljon vettä”)

Ja sitten ehkä se pahin: olen ottanut tavakseni täyttää hiljaisuutta päättömillä lastenloruilla.

Siitäpä sitten selväjärkisenä työpaikalle hyräilemään Kakkaleenaa kahviautomaatille.

Odotan sitä hetkeä, kun kesken palaverin jollain sopivalla hiljaisella hetkellä, kun muut miettivät vuosibudjettia tai mitänyttöissämietitäänkäänenmuista, työntekokykyiseksi naamioitunut äiti-ihminen nostaa katseensa tasekäyristä (vaimitänenyttöissäkatsovatkaanenmuista) ja toteaa vakavalla äänellä:
”Puli puli puli heppuli hei.”

Tää lähtis nyt sitten taas käymään duunikeikalla. Heppuli hei.

Kommentit (29)
  1. repesin tätä kakkaleenaa lukiessani 😀 niin tuttua. itsekin tein kevyen työelämään siirtymisen (edelleen kesken, poitsu yli 2v) ja vieläkin saatan olla lipsauttamasta suusta ”äiti auttaa” töissä. siis oikeasti!! sitähän mä hoen kotona koko ajan. ja töissä saatan kohdata samanikäisiä terapia-asiakkaideni lapsosia ja se on niin lähellä se ”anna kun äiti auttaa” 😛 ja samoin oli aluksi tuskaa luopua näistä sanoista ”kenkuli” ja ”vaippuli” jne. ihan aikuisten oikeaa kieltäkin pitää puhua, plääh.

  2. Täällä on laskuri saako-vaiko-eikö-ja-kuinka-paljon-jos-saa sitä hoitolisää! 🙂
    https://easiointi.kela.fi/WHLaskenta/

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *