Herkistyminen

Meille siis hankittiin tänä jouluna ensimmäistä kertaa joulukuusi. Se tilattiin sellaisesta joulukuusten kotiinkuljetuspalvelusta – samalla ostettiin myös poisnoutopalvelu ja toimitus biojätteeseen, näppärää.

No joo, jäähän siitä pois tietysti se sellainen kuusen valitsemisen ilo ja niin edelleen. Mutta tällä väsymystasolla (jet lag edelleen) sanoisin, että ihan sama. Sitä paitsi on aika todennäköistä, että se kuusi on jo kuollut, kun me palataan Sotkamosta joulun jälkeen. Mutta onpahan kuusi.

Vai onko tuo edes kuusi? 😀

joulukuusi.jpg

Muoto on kyllä hieman… …mielenkiintoinen.

 

Joel nosti kuusen sisään eilen illalla ja tarkoitus oli, että se koristellaan vasta, kun palataan sieltä Sotkamosta. Tänä aamuna oli kuitenkin yllättäen ihan ohjelmavapaata aikaa, joten hitsi vie; kuusen kanssa leikkiminen saattaisi olla ihan kiva kotiohjelmanumero tähän aamupäivälle.

Ja näin – Silva ripusti elämänsä ensimmäiset joulukuusenkoristeet kuuseen ihan itse:

silvan koristeet.jpg

 

Kiinalaisen keittiölipaston alalaatikosta (yläkaappeihin en lähtenyt tämän möhömahani kanssa kiipeilemään) löytyi myös tonttulakki sekä jotain muuta epämääräistä (kyllä: lahjaksi saatua) joulusälää. Tirppa istahti joulukuusen eteen niiden kanssa leikkimään.

Oli joululusikoita:

tonttu ja lusikat.jpg

…ja tonttukoreja (voi apua, miks me edes omistetaan tuollaisia):
(vastaus: koska olemme saaneet niitä joululahjoiksi)

tonttu.jpg

 

Sillä samalla hetkellä, siinä aamun pimeydessä satuin vilkaisemaan ulos ja:
LUNTA SATAA!

Ihkaensimmäistä kertaa näin tämän talven aikana lunta!

No okei, se taisi olla enemmänkin räntää ja niitä hiutaleita tuli taivaalta arviolta 10 sekunnin ajan (kyse saattoi olla myös optisesta harhasta) ennen kuin sade muuttui taas tutuksi vesitihkuksi.

Mutta hei – pieni häivähdys joulumieltä! Meillä täällä ihan omassa kotona. Vau. Tuli ihan pieni herkistyminen, hmm oonkohan mä raskaana…?

Tähän arkisen kotikaaoksen keskelle syntyi siinä aamuhämärässä yllättäen kahden neliömetrin alue joulua.

 

PS. ”Joulukodin” tilanne tirpan nukahdettua päiväunille:

valmis.jpg

Valmis.

Kommentit (24)
  1. Tollaset vilejllyt = leikellyt joulukuuset on omituisia.

  2. Täälläkin vielä vähän haeskellaan joulufiilistä, tuo vesisade ei ainakaan auta asiaa :/ Kyllä se sieltä sitten tulee kun kokoonnutaan mummun suuren ruokapöydän ääreen perheen ja sukulaisten kera <3

    ps. Kai teillä on varattuna joulun ajaksi kuusenkastelija kotiin? Meillä ainakin kuusi ryyppää ihan hul-lu-na, useita kertoja päivässä saa olla lorottelemassa lisää vettä!

    1. Mäkin luotan, että kyllä se joulufiilis sieltä sitten ihan itsestään syntyy, kun kuusi on koristettu ja Lumiukko katsottu <3

      Joo, talonvahti on, ja kuusenkastelunakki napsahtanut 🙂 Tuo ei ihme kyllä ole kovin paljon ryypiskellyt, ihmeellisen raitis tyyppi joulukuuseksi 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *