Hohoi, kymmenen vuoden takainen minä!

Kymmenen vuotta sitten oli vuosi 2004 ja minä olin 27-vuotias. Olin juuri pari kuukautta sitten saanut ensimmäisen kokopäiväisen oman alan työpaikkani ja olin mielestäni niiii-iiiin tärkeä ihminen.

Hohoi, sinä kymmenen vuoden takainen minä! Terveisiä täältä vuodesta 2014, että:

 • Lopeta se jatkuva vaiheilu siinä ihmissuhteessasi. Joko seurustelet tai eroat. Se ei ainakaan auta, että vedät itkukilarit kerran viikkoon etkä silti tee päätöksiä mihinkään suuntaan.
   
 • Nauti muuten siitä, että se nykyinen avomiehesi tekee sulle lattet ja vaahdottaa maidot joka aamu. Sitä ei nimittäin tule ihan ikuisesti jatkumaan.
   
 • …ja sitä paitsi: tää ei ole se oikea. Eikä se seuraavakaan. Eikä se seuraava. Eikä sitä seuraava. Ja jumankauta sen SITÄ SEURAAVAN jätät sit kokonaan väliin, jooko? Sit sen jälkeen alkaa näyttää jo aika hyvältä.
   
 • Elämäsi mies on sitä paitsi tällä hetkellä 21-vee. Että tiedokses vaan.
 • minä 2004 2.jpg
 • Tee nyt jumankauta se gradu. Unohda perfektionismi äläkä nyt hemmetti vie ainakaan aihetta vaihda. Tee nyt vain jotain. Jos et nyt sitä melkeinvalmista tekelettäsi rykäise loppuun, niin et tule koskaan sitä tekemään ja unohdat kuitenkin vuonna 2013 ilmoittautua läsnäolevaksi yliopistoon ja hups se siitä.
   
 • Okei olet siis nyt oma alan töissä. Okei, hyväsinä. Se ei kuitenkaan tarkoita, että tiedät kaikesta kaiken. Joskus tulee aika, jolloin työ ei enää olekaan sinulle ihan kaikki kaikessa.
   
 • Sinun tapasi järjestää astiakaappi tai pestä vessanpönttö ei ole se ainoa oikea. Ja kyllä: se on nalkuttamista eikä ystävällismielistä huomauttamista.

minä 2004.jpg

 • Pähkäilet sitä vapaaehtoistyöhön Intiaan lähtöä. Lähde.
   
 • Tee muutenkin asioita, joita sinä haluat. Älä yritä tehdä vaikutusta muihin. (opit kyllä, että se ei onnistu kuitenkaan)
   
 • Sun ei tarvitse olla se superlatiivi. Yritä vähemmän, ole enemmän.
   
 • Älä suorita elämää, rentoudu. Elämä vie sinut hyviin paikkoihin, kunhan vaan annat sen viedä.
   
 • Ai niin ja ens syksynä lähdet ex tempore -illanistumaan kaveripariskunnalle. Älä juo sitä viimeistä minttukaakaota. Äläkä hemmetti vie ainakaan kutsu sitä hississä tapaamaasi ennustajaeukkoa jatkoille. Ja jos lähdet aamuyöllä rappuun, pliis laita muutakin päällesi kuin ne sarjakuvapikkuhousut.

 

 

 

PS. Trendin haaste: minkä neuvon antaisit kymmenen vuotta nuoremmalle itsellesi?

Kommentit (21)
 1. 27v nyt, silloin 17
  26.6.2014, 04:31

  hei minä just tasan 10 vuotta sitten, MUISTA EHKÄISY!!! vaikka ei käykään huono tuuri, asia jää vaivaamaan. Muuten tee just niinkun aiotkin. Äläkä vaivu epätoivoon, kun luulet ettet pääse opiskelemaan, pääset kuitenkin.

 2. 22-vuotias minä, opiskeli ja oli myymälässä töissä. Erosi neljän vuoden seurustelun jälkeen vain palatakseen pian taas yhteen ja muuttaakseen ekaan yhteisen kotiin nykyisen ex-avomiehen kanssa. Juhli liikaa ja sekoili huolella.

  Hänelle sanoisin:
  -Älä tuhlaa seuraavaa kolmea vuotta tuohon mieheen, johon tuhlasit jo neljä vuotta. Suhde ei johda mihinkään. (Ellei siihen että välittömästi tokan eromme jälkeen tapasin nykyisen aviomieheni).

  -Sinkkunakaan ei tarvitse sekoilla jokaisen vastaantulevan miehen kanssa!

  -Joka ilta ei tarvi dokata (ihme että edes valmistuit ja vielä ihan kiitettävillä arvosanoilla).

  -Pidä parempaa huolta ihmissuhteistasi.

  -Älä lopeta sitä liikkumista, varsinkaan minkään dokaamisen takia.

  Mutta kliseisesti kaiken tapahtuneen vuoksi olen juuri tällainen tänä päivänä. Naimisissa, äiti ja kaikin puolin onnellinen. En kaipaa noita aikoja. Ja kaverin kanssa aina naureskellaan noita vanhoja toilailuja ja sitä miten paljon elämä on muuttunut 🙂

  p.s. Piti kirjottaa eri nimimerkillä kuin yleensä 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *