Hyvästi, sauna!

Tiedättehän, miten joskus jotain blogia lukiessa voi inspiroitua (heh mä jotenkin karsastan tuota sanaa: mun mielestä taiteilija inspiroituu eikä pyykinpesijä) tekemään omaankin kotiin jotain muutosta.

Näköjään niin voi tapahtua myös omaa blogia lukiessa.

Oli nimittäin se suuri pyykkitelinehaaste. Meillähän isompi, siivekkeellinen teline oli silloin makuuhuoneessa ja pienempi teline saunassa, ahtaasti lauteiden päässä. Paria päivää myöhemmin, kun ahtauduin isoine mahoineni sinne saunaan puhtaita sukkia telineeltä hakemaan, se iski: ei nyt ihan inspiraatio vaan pikemminkin toimintatarve.

Johan nyt on hemmetti, jos me ei jo päästä noista saunan lauteista eroon.

Meillähän on siis iso ja siisti sauna. Jota me ei käytetä. Kahden ja puolen vuoden aikana sauna on lämmitetty tasan kaksi kertaa. Saunasta luopumisesta on puhuttu jo piiiiitkään, mutta mitään ei ole tapahtunut.

Mutta nyt tapahtui.

korkea osa.JPG

Joel alkoi ruuvailla lauteita irti ja minä laitoin ilmoituksen paikalliseen kierrätysryhmään: haluaako joku? No halusi: lauteet saavat pian uuden elämän paikallisen kerhotilan istumapenkkeinä.

Ja meidän saunakin sai uuden elämän…

pyykit.JPG

…pyykinkuivaushuoneena!

Voi hitsi, miten tyytyväinen olenkaan!

Lauteiden alta paljastui tilaa. Paljon, paljon tilaa. Ainakin kuusi neliötä. Voi, miten paljon mahdollisuuksia tämä tila antaakaan! Tästä voisi joskus tulevaisuudessa tulla vaikka uusi vaatehuone (ja nykyisestä vaatehuoneesta makuuhuone). Tai vaikkapa nykyisen vaatehuoneen ja saunan välisen seinän kaatamalla hieno makuualkovi: katsokaa, miten kaunis muoto – ja tähän sopisi juuri sopivasti 120-senttinen sänky yöpöytineen:

matala osa.JPG

Mihinkään isoon huonejärjestysmuutokseen ei juuri nyt kuitenkaan ole tarvetta – mutta kiva tietää, että mahdollisuuksia on sitten, kun vaikkapa nuo perheen pienimmät alkavat kaivata omia huoneitaan. Mutta toistaiseksi tila saa siis palvella meitä pyykinkuivaus- ja kodinhoito/varastohuoneena. Kahden pyykkitelineen lisäksi sinne mahtuu metreittäin seinähyllyjä. Lisää säilytystilaa, jea!

Tässäpä nämä tilarohmut vielä noutoa odottamassa. 

lauteet.JPG

Hyvästi vaan, ei tule ikävä!

Kommentit (32)
  1. Pakko kommentoida, että kiitos tästä blogista! Niin viihdyttävä ja hyvin kirjoitettu, että luin KAIKKI blogitekstit putkeen parissa viikossa. Nyt on muuten aika tiukasti teidän perhe-elämä ”koettu” 😀 Itse en ole varsinaista kohderyhmää (lapseton) mutta blogissa on tullut niin hyviä vinkkejä, että olen laittanut niitä kirjainmerkkeihin talteen tulevaisuutta varten 🙂

  2. EIKÄ!! 😀 Ooon niin kade kade aina kun ihmisillä on mahdollisuus saunoa kun tykkävät (meillä ei saunaa) ja viime aikoina olen tätä harmitellut jotenkin eri toteen… Alkovi kuulostaa tosin ihanalta ja turvalliselta pesältä 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *