Ihmelapsi (täysin objektiivinen näkemys)

”Mitä ihmeen ihmelasta te siellä kasvatatte?”, naureskeli toisessa kaupungissa asuva ystävä puhelimessa.

Minähän siihen sitten tietysti auliisti aloin selittää, kuinka mahtava ihmelapsi kaikilta mahdollisilta kanteilta katsottuna tuo meidän napero onkaan. Nooh, kävi ilmi, että ystävä tarkoitti nimenomaan isosisko-tirpan helppoa ja positiivista luonnetta.

”No hei, on meilläkin tietysti vaikeammat hetkemme. Esimerkiksi tuossa just äsken piti vähän neuvotella, kun Silva ois halunnut kiivetä katsomaan kukkia ja…”
”KATSOMAAN KUKKIA?!? Voi, mikä orastava huligaani”, ystävä hirnui naurusta.

*******

Seuraa opettavainen tarina vanhempien objektiivisuudesta:

Olimme tirpan kanssa piirtämässä. Olin juuri lukenut neuvolalehtisestä (jos nyt oikein muistan; en nyt tietenkään enää löydä sitä brosyyriä, että voisin tarkistaa…), että 3-vuotias osaa piirtää viivan ja ympyrän, mutta ei vielä hahmoja. Piirsin sitten siihen paperille ympyrän ja kysyin 2-vuotiaaltamme:
”Osaako Silva piirtää ympyrän?”
”Osaa”,
Silva vastasi itsevarmasti, mutta jatkoi:
”Minä piirrän sille nyt silmät ja hiukset.”

JA SE PIIRSI SIIHEN YMPYRÄÄN SILMÄT JA HIUKSET!

Siltä istumalta otin puhelimen käteen ja soitin isille töihin: ”Silva piirsi just ympyrälle silmät ja hiukset!!!” Joel oli haljeta ylpeydestä. Puhelin laitettiin kaiuttimelle, jotta tirppa ja isi voisivat siinä sitten saman tien keskustella, että kuinka hienot silmät ja hiukset Silva osasikaan piirtää. Voi miten taitava tyttö!

”Se pitää kyllä sitten kehystää!”, Joel intoili puhelimessa.

Öööö ääää. No tuota… No tuota siis oikeastihan

ihmelapsen piirustus.jpg

Objektiivinen näkemys ihmelapsen piirroksesta.

Kommentit (23)
 1. Hmp. Etkö ole lukenut Pamelan kirjaa Kuinka kasvattaa bèbè: http://olotila.yle.fi/perhe/lasten-kasvatus/pamela-druckerman-ja-ranskalainen-kasvatuskaytanto-kuinka-kasvattaa-bebe
  Sitä lukiessa silmät aukeavat. Että jopa ranskalaiset kasvattavat lapsiaan ilman kilpailua siitä, kuka osaa piirtää parhaiten, kontata aikaisimmin, kävellä nopeimmin, ymmärtää sanoja eniten jne. Amerikkalainen kilpailukulttuuri suorastaan pilaa lasten luonnollisen kehitysrytmin kun vanhemmat odottavat innolla vain seuraavia kehitysvaiheita ja haluavat jouduttaa kehitystä. Ranskalaiset sentään osaavat nauttia siitä kun lapsi on pieni, olla hetkessä, eikä kiirehtiä. Jokainen lapsi on upea ihmelapsi, vaikka oppisi viimeisenä piirtämään ja kävelemään, omassa tahdissaan. Näin äitienpäivänä on hyvä suomalaistenkin kiirehtijä-äitien muistaa se.

 2. näkemys mustekalasta
  10.5.2014, 18:22

  Mä en usko, ettei kolmevuotias osaisi piirtää hahmoja, tai sitten meilläkin asuu ihmelapsi. 😉
  Meillä tyttö on treenannut piirtämistä jo yli puolet elämästään, piirtotaululla. 2v2kk näkemys mustekalasta on tällainen: http://aijaa.com/8ZiGwJ
  Yksilonkeroinen mustekala <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *