Ikuisuusprojekti etenee: keittiön hylly (ja paidaton mies)

Pari viikkoa sitten CougarWoman heitti projektihaasteen: nyt joku ikuisuusprojekti haltuun! Kopin nappasi jo ainakin A.Sinivaara, jonka kylppärin kaappi (ja itse asiassa koko kylppäri) muuttuivat suunnilleen silmänräpäyksessä ihan massiivisesti.

Itse kyselin, että lasketaanko se projektiksi, jos makaa sohvalla ja katselee, kun Joel rakentaa yhtä omista ikuisuusprojekteistamme: keittiön hyllyä. Heh ja kuulemma minulle projektihaasteeksi kyllä riittää jo pelkkä malttaminen pysyä makuulla. Totta.

*******

Mutta joo. Vastahan tässä on kaksi ja puoli vuotta asuttu. Että onhan tässä tietysti vielä kesken yksi jos toinenkin juttu. Niin kuin tosiaan se keittiön ja olohuoneen välisen oviaukon ympärille suunniteltu hylly.

Melkein tasan vuosi sitten Joelilla oli työn alla se kirjaston kirjahylly. Ja sitten tarvitaan tietysti pieni hengähdysaika ennen seuraavaa hyllynikkarointia. Mutta vuodenvaihteessa päätimme taas liikauttaa yhden asian eteenpäin. Ensimmäinen steppi: uuden vuoden aattona shoppailtiin ensimmäiset hyllynnikkarointitarvikkeet Oulunkylän K-raudasta.

rautakauppa.JPG

Ja sitten hyllylevyvinkki kaikille kotinikkaroijille: Ikea. Siellä liimalevyhylly on meidän kokemusten mukaan sekä halvempaa että laadukkaampaa kuin ainakin niissä rautakaupoissa, mistä me niitä alussa etsittiin.

Tähän vuodenaikaan ei pihanikkarointi oikein iske, joten kirjastostamme tuli taas muutamien viikkojen ajaksi verstas. Huokaus, eli taas kerran siellä näytti pitkän aikaan jokseenkin tältä:

kasa lautaa.JPG

Joel ehti edistää tätä hommaa tietysti vain hyvin satunnaisesti – onhan tässä arjessa (kröhöm) pari muutakin hommaa työn alla, kun vaimo lähinnä makaa sohvalevossa. (ja käy ottamassa satunnaisia valokuvia levällään olevista remppakamoista).

Mutta hei tässä vaiheessa alkoi jo optimismi herätä: tämähän on kohta jo hylly eikä enää kasa lautaa!

hylly muotoutuu.JPG

Seuraava steppi: maalaaminen. Pientä aikataulutus- ja tuuletushaastetta oli havaittavissa siinäkin, mutta viime perjantaina Joel sai vihdoinkin maalattua viimeisen silauksen! Lauantai kuivattelua ja sunnuntaina:

pystyssä.JPG

Heeeeeeei – jo oikeilla paikoillaan!

*******

Lukijoiden toiveita pitää aina kuunnella – eikö niin? Viime viikon hampaidenpesubloggauksen yhteydessä Anna Blue Eyes kirjoitti näin:

”Mielestäni tässä on nyt kaksi vaihtoehtoa: joko et enää tee kiusaa laittaen kuvaa paidattomasta Joelista tai hyvitykseksi laitat kuvan aina joka postaukseen.

Ai puhuttiinko tässä jotain hampaiden harjauksesta? ”

Hmm no mainittakoon, että Joel alkuun ei ollut kovin yhteistyöhaluinen, kun yritin mennä räpsimään kuvia maalaussessiosta – tyyppi pyllisteli pelkissä boksereissa, otsalamppu otsalla (koska kirjastossa on muuten liian hämärä). Mun mielestä kun se oli jotenkin niin pohjattoman huvittavaa. Nooooh, toisaalta se kuvamatsku ei välttämättä olisi ollutkaan juuri sitä, mitä Anna ajoi takaa…

Mutta hehe! Hyllynkiinnityshetkellä salakavalasti sohvalta päin iski paparazzi!

Puutalobaby goes ”sideshow-paidaton-Joel”!

paidaton mies.JPG

Ja vielä ylähyllyt:

poramies tämä.JPG

Kohta valmista!

 

Nyt ovat hyllyt siis paikoillaan ja kiinni seinässä. Ja hitsi, että sormet ihan syyhyävät päästä jo niitä täyttämään – luvassa on nimittäin vihdoinkin toimivat (toivottavasti?) ratkaisut sekä keittiön massiiiviselle kierrätys- että ”missä-hemmetissä-kaikki-tämän-talon-sakset-ovat” -kaaoksille. Hyvästi, pitkin keittötä lojuvat paperinkeräys-, pullo-, metalli-, pahvi- ja lasipurkkikassit!

Kuvia valmiista siis tulossa… …joskus. Viikon päästä ehkä?

Kommentit (41)
 1. Oih! Ihana..hylly! 🙂

  Hauska ratkaisu tuollaiset avohyllyt keittiöön ja mätshimätshi teidän kirjahyllyn kanssa. Hieno tulee, ku ite tekee! 

 2. Onpas upea hyllykkö! Ja komia on rakennusmieskin 😉

  Täälläkin nostetaan kättä sille toiveelle, että Joel kirjoittaisi blogiin joskus jonkun jutun.

  1. Kiitos!

   …ja mun täytyy joo tässä vähän houkutella sitä, jos se joskus innostuisi (hih ja ennen kaikkea ehtisi)… 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *