Ikuisuusprojekti valmis: keittiön hylly

Tämä makaaminen tuntuu nyt aikamoiselta ikuisuusprojektilta (34+2 tänään). Mutta on niitä projekteja tietysti täällä puutalossa useampiakin – vaikkakaan ei ihan näin dramaattisia. Ja yksi valmistuneista ikuisuusprojekteista on tämä keittiön hylly, tadaa!

(viimeksihän siinä oltiin vielä tässä paidattomuusvaiheessa ja lupasin kuvia valmiista myöhemmin)

koko pysty.JPG

Tästä hyllystä meillä siis oltiinkin puhuttu jo siitä asti, kun tänne puutaloon muutettiin. Vaikka keittiön kaappien täyttöaste on sen jälkeen huomattavasti parantunut (annoin/myin viime kesänä kaapeista kaiken parittoman pois kierrätysryhmässä), on meidän keittiössämme ollut vielä pari kroonista ongelmaa. Ensimmäinen nimeltään kierrätyskaaos ja toinen nimeltään missä-hemmetissä-meidän-sakset/teipit/vitamiinit/lisäävalitsemasisanatähän-on.

Graaaaah. Koko ajan kaikki hukassa.

lähis kannut.JPG

Mutta ei enää! Ainakaan toistaiseksi… Joel mitoitti hyllykköön tilaa kuudelle tuollaiselle Ikean olkikorille: yhdessä vitamiinit, yhdessä kissanruoat, yhdessä ne hemmetin sakset ja teipit, yhdessä maksamattomat laskut, yhdessä ”muut tärkeät säilytettävät paperit” jne jne. Muutama on vielä tyhjänäkin: niihin on tarkoitus kerätä kaapeissa sikin sokin lojuvat servietit/piknik-tarpeet/kynttilät ja niin edelleen.

Vaikka kaaostoleranssini on todistetusti suht hyvä, rakastan ajatusta, että seuraavalla kerralla todellakin löydän ne perhanan sakset kiertämättä taloa ensin kolme kertaa ympäri.

Muuten hyllyille on tässä vaiheessa päässyt fiilispohjalta kaikenlaista käteenosunutta pikkutavaraa:

kori.JPG

…ja vaikka taas kerran sain todeta, että minusta ei ole asetelmien tekijäksi, ovathan nämä Turkista tuodut pikkukupit ja intialaiset Ganeshat paljon kivempia näkyvillä kuin kaapissa:

lähis.JPG

Mutta sitten hyllyssä on vain tilaa. Ei koettu tarpeelliseksi tätä tieten tahtoen alkaa ”sisustaa”. Todennäköisesti puolen vuoden päästä hylly on kuitenkin sisustanut itse itsensä mieleisekseen.

pysty.JPG

Ja sitten se keittiön tähän asti karsein ongelma – se kierrätyskaaos.

”Ennen”:

lehtiroskat.jpg

”Jälkeen”:

edestä.JPG

Tähän kierrätyskertomukseen sisältyy myös pieni mainoskatko – olen nimittäin saanut nuo lajittelusysteemit Everyday Design -nimiseltä pikkuputiikilta.

Olimme pähkäilleet jo aika pitkään, että miten tuon keittiön kierrätyskatastrofin voisi taltuttaa. Roskisvaunuun mahtuu kyllä energiajae, sekajäte ja biojäte, mutta sitten olisi vielä nuo paperit, pahvit, lasit, palautuspullot ja metallit. Aaaaaargh!

Päällimmäisenä minulla oli mielessä jostain sisustuslehdestä nähty ratkaisu, jossa keittiön sivupöydän alle oli kiinnitetty jonkinlaisilla koukuilla kokoelma juuttikasseja. Siistin näköinen ratkaisu – sellainen meillä oli ensin suunnitelmissa tuohon alimman hyllyn alle. Ajattelin, että olisi myös kiva, jos kassit olisivat sisäpuolelta jotenkin ”muovitettuja”, jotta niitä voisi vaan sitten aina pyyhkiä kostealla rätillä…

Löytyisiköhän sellaisia jostain…? Selvitystyö jäi vaiheeseen. Vuodeksi.

Mutta kappas, ratkaisu kävelikin suorilta eteen. Tosiaan tuolta Everyday Desingnilta tuli viime syksynä meiliä, että olisinkohan kiinnostunut jostain heidän tuotteestaan. Klikkasin niiden nettikauppaan ja bongasin heti nämä – hei bingo! Heh, eikä haitannut yhtään, että yksi runkomallien värivaihtoehdoista sattui olemaan juuri oranssi… 🙂

kassit.JPG

Näitä meillä on nyt sitten syksystä asti ollut käytössä viisi: paperi, pahvi, lasi, pullot ja metalli. Olen siis vähän pihtaillut näiden esittelyä (vaikka kuvissa ne ovat varmasti vilahdelleetkin taustalla), kun ajattelin, että näytän sitten vasta ihan valmiina ja siististi (kerrankin!) paikoillaan hyllyssä. Eli nyt! 

Aaa ja sellainen käytössä esiin tullut plussa on vielä pakko kertoa, että noihin kasseihin mahtuu muuten sisälle ihan tavallinen paperipussi. Eli kierrätyskamat voi laittaa juuttikasseihin sellaisenaan, tai sitten laittaa juuttikassin sisään ensin paperikassin ja sitten vasta vaikka ne pullot – ja sitten vaan napata sen ”sisäpussin” mukaan kauppaan lähtiessä.

Bling blong ja mainoskatko loppui!

Paitsi että tuota hyllyä on pakko vielä vähän mainostaa – ihanaa, kun sen vihdoin on tuossa paikoillaan!

vaaka hylly kuva.JPG

Ihan niin kuin tuo olisi aina ollut tuossa <3

Kommentit (33)
  1. Hei kaikki! En tiedä bongaako tätä kukaan täältä, mutta noita kasseja+telineitä saa Hulluilta päiviltä! 🙂 teline oli kympin halvempi (27,80e) kun nettisivulla ja kassi vitosen (14,90e).

  2. Ihana hylly 🙂 Itselläni on tullut outo fiksaatio valkoiseen viime aikoina, jota nuorempana inhosin kalusteissa. Onkohan se se vanhuus 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *