Isänpäivätaide

Okei mehän tietysti oltiin ne ainoat ihmiset maailmassa, jotka keksi, että isänpäiväksi voisi painaa vauvan kädenjälkiä paperille… 😀

…mutta eikö idean yleisyys kerro myös jotain siitä, että se on hyväksi havaittu…?

Meidän isi ainakin ilahtui.

Vauvojen taidestudiolla ystävän luona askarreltiin siis perjantaina pyjamissa ja sormivärisotkussa. Onnistuneen kädenjäljen tekeminen osoittautui jopa kahden aikuisen voimin niin haastavaksi, että aika pian luovuimme siistien kädenjälkien unelmasta ja päädyimme tekemään taidetta.

taiteilijat.jpg

Vauvataiteilijat.

Kuulostaako kummalliselta: jollain tavalla tykkään tästä isänpäivästä enemmän kuin äitienpäivästä. Isänpäivä on jotenkin reippaampi. Kalsarit, kirja ja kaljatuoppi -tyyliin. Kun taas äitienpäivä on jotenkin minulle liian ällömakea vaaleanpunaisine ruusuineen, ”äideistä parhaimman sain”.

Ainakin viime äitienpäivä tuntui minulle  jotenkin vieraalta. Vauva oli vaan tupsahtanut maailmaan enkä oikein edes tajunnut olevani äiti. Olin joku sumuinen väsynyt hoivaolio.

Ehkä ensi vuonna sitten.
 

askartelupyllero.jpg

Ensimmäisellä vauvanpylleröllä (ja äidillä) on mennyt jo hermot ja ollaan siirrytty jumppahommiin. Toinen vielä jatkaa.

Luultavasti juhlapäivät saavatkin enemmän merkitystä sitten, kun voi nähdä lapsen riemun ja innon näistä itseaskarrelluista söherökorteista.

Okei no tässä osoitteessä äitikin on ollut aivan innoissaan tästä tämänvuotisesta söheröstä – olipa muuten vaikea pitää asia isiltä salassa monta päivää! Yleensä esimerkiksi joululahjat olen onnistunut pitämään salaisuutena maksimissaan muutamia tunteja.

njamnjamvarpaat.jpg

Njam njam njam.

Isänpäivää vietetään meillä tänään vähän väsyneissä merkeissä: Silva oli viime yönä jostain syystä itkuinen ja nukkui vain syvälle äidin kainaloon kaivautuneena. Äiti ei nukkunut.

Isänpäivätaiteen ojentamisen jälkeen isi lähtikin viettämään laatuaikaa vauvan kanssa ja äiti nukkui vielä pari tuntia korvatulpallista sikiunta. Paras isänpäivälahja ikinä.

…ööö eiku?

taide.jpg

Hyvää isänpäivää kaikille isille!
…ja äideille!
…ja kaikille muillekin!

Kommentit (9)
  1. Siis pitsinen! Hihansuu siis;) toim korjaus.

  2. Hieno taulu tai kortti tulee ylös kopiokoneella!! Käsi kopiokoneen väliin ja huristelemaan. Kannattaa pukea vaate, jossa on kaunis vaikkapa pisinen hihansuu, niin tulee vielä hienompi. Meillä on kolme kättä takan päällä mustissa Ikean paksureunaisissa kehyksissä vanhana isänpäivälahjana. Ovat tyylikkäitä. Ensi vuodeksi vinkki! Ja helpompaa kuin väreillä sotkeminen.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *