Jämäpuurohedelmäpaistos

Mmmm mulla on uusi iltapäiväherkku! Joel on ottanut tavaksi tehdä illalla jääkaappiin valmiiksi tällaisen vuoan – ja tirpan nukahtaessa päikkäreille minä olen sysännyt sörsselin uuniin ja nauttinut sitten rauhassa chai tea latteni kanssa, NAM.

ennen uunia.JPG

Tämän herkkupaistoksen perusaineena on niinkin hohdokas juttu kuin edellisen päivän ylijääneet ilta- tai aamupuurot. Niitä kun usein jää. Ja sitten Joel tsekkaa hedelmäkorin sisällön – usein varsinkin vähän raa’at tai aavistuksen verran ylikypsät hedelmät pääsevät mukaan paistokseen. Maut hieman vaihtelevat: eilisen päärynä-persimon-mustikkapaistoksen lisäksi mukana on ollut mm. mangoa ja banaania. Sekaan sopivat myös esim. pekaanipähkinät, joskus puuroon on kuulemma sekoitettu myös yksi kananmuna.

Tämä yhdistelmä todettiin herkuksi eilen:

 

Jämäpuurohedelmäpaistos

Ylijäänyt aamupuuro
1 iso päärynä
1 pieni persimon (kaki)
1/2 dl pakastemustikoita
1 tl kanelia
1/4 tl kardemummaaa
1 tl vaniljasiirappia
1 rkl öljyä

Käytä puolet öljystä pienen uunivuoan öljyämiseen. Kuori ja pilko hedelmät. Sekoita puuroon mausteet ja loput öljystä. Kippaa puuroseos hedelmien päälle. Paista 200 asteessa 20 min.

Periaatteessa jopa minä osaisin. Periaatteessa.

paistos.jpg

HYVÄÄ!

Kommentit (10)
  1. Tää on nyt ehkä tyhmä kysymys, mutta kysyn silti 😀 Siis onko tuo sellainen tirpanmentävän annoksen loppu vai joku isompi puurojämä? Kiinnostaa kokeilla!

    1. Tirpanmentävä annosjämä – eli vaikka tyyliin puoli lautasellista 🙂

      Testaa ihmeessä, on hyvää!

  2. Äiti itsekin
    15.2.2014, 16:47

    Siis voi vitsi. Pakko tunnustaa että yksi syy miksi luen tätä blogia (niiden ”oikeiden” syiden lisäksi) on se, että tirkistelen aina mitä se sun nam…näppärä miehesi on taas tehnyt ja tsekkailen näkyiskö vähän niitä vatsalih..lapsikuvia 😀

    1. Tshihihihi, blogiin on ilmeisesti spontaanisti syntynyt tällainen ”side-show-paidaton-Joel” -osio 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *