”Jos ei jouluna ole flunssa, voiko joulupukki tullakaan…?”

Hei onkohan muuten olemaassa yhtään joululaulua jouluflunssasta…?

”Räkää tulvillaan, on vauvan pieni pää”

”Kun rääs on nokka,
ja järki jäässä…”

”Nyt vanhakin jo nuortuu kuin lapsi leikkimään,
ja flunssanenä suortuu,
kun juo Finrexiniä vaikka ei imettäessä ilmeisesti saisikaan perhana vie”

Pitäisi kyllä olla. Sattuneista syistä olen nimittäin muistanut nyt erään jouluperinteen, jota kuuliaisesti noudatettiin aina niinä aikoina, kun vielä jouluja Suomessa vietin: joku oli aina kipeänä. Tavallisesti minä.

*******

Harmittaa ihan älyttömästi tämä flunssa. Siksi tietysti, että hartaasti odotettu joululoma on nyt tätä. Mutta ennen kaikkea siksi, että mulla on sellainen olo, että tämä olisi voinut olla vältettävissä. Minä mokasin.

Keskosvanhempisyndrooman jälkioireina me ollaan oltu koko syksy tosi-tosi tarkkoina pöpöjen kanssa. Pesty kädet aina kotiin tullessa, yritetty vältellä kröhiviä ihmisiä (on muuten suht vaikeaa) ja niin edelleen. Silvalla on ollutkin vain yksi flunssa, silloin ihan alkuaikoina. Koko syksy on oltu terveitä.

Mutta nyt, hemmetti vie. Lapsiperhehengailimme viime torstaina ystävän luona, ja aika pian huomattiin, että oi voi pientä parkaa: perheen pienemmällä on alkanut nenä valua. Pikkupoika on ollut juuri päivähoitoharjoittelussa – sieltähän niitä pöpöjä tulee… ”Apua, tuo varmaan nyt tarttuu meihinkin”, ehdin kyllä ajatella, mutta en reagoinut mitenkään. Oi miksi miksi miksi mä en pikapikaa kerännyt tavaroita ja kääntynyt saman tien kotia kohti. Se olisi tuntunut jotenkin ylineuroottiselta, mutta… niin: nyt me ollaan kipeitä ja kurjia sitten koko perhe, koko joulu, niisk ja kröh.

Paskaäiti.

Ja se Joelin palkatonvapaajoululoma, mikä järjestettiin, että saataisiin lisää yhteistä perheaikaa.

Paskavaimo siis myös.

*******

Silva-kulta on niin urhea, että ihan sydämeen sattuu. Yöt ovat olleet megakurjia, mutta silloinkin akuuteimman itkukohtauksen jälkeen kasvoille tulee räkäinen ja nuutunut vauvanhymy. Voi kultarakas.

Ai niin, oon mäkin kipeä. Mutta ei sillä nyt niin väliä.

Kommentit (23)
  1. 1) flunssa/nuha on viruksen aiheuttama
    2) käsidesi teilaa bakteereja

    1+2=???

  2. Niin ja piti vielä sanoa että Maisan uusin harrastus on kengänpohjien nuoleminen. Hampaita tulossa, liittyy ehkä siihen. Eli pöpöiltä ei ainakaan säästytä tässä perheessä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *