Joulutunnelmaa

Eilen tassutellessani kumisaapastoppakenkacrocseillani lähipostiin yhtä-äkkisesti tajusin, mikä minulle itselleni on ehkä se tärkein joulutunnelman luoja:

lumi kollaasi.jpg

Valkoinen joulu!

Lapsena siellä Kuusamo-taajuudella luulin, että ”jos jouluna ei ole lunta” -laulu ei nyt vaan yksinkertaisesti sovellu Suomen olosuhteisiin. Totta kai jouluna on lunta.

Se, että etelä-Suomessa ei ole välttämättä jouluna lunta oli ihan yhtä iso yllätys kuin se, että Suomessa todellakin voi kasvaa omenoita puissa.

Nooh, pari päivää on mennyt nyt tässä huokaillessa, että miten voi olla näin hyvä tsägä, että tänne Helsinkiinkin tuli näin uskomattomat joulukelit. Täydellistä. Lumiset puut, pikkupikkupakkanen, ja valkoista valkoista valkoista… …kaikkialla. Täällä periferiassa (heh ainakin 5 kilometriä Rautatientorille) tietkin pysyvät valkoisina eivätkä tallaudu sellaiseen kaupunkityypilliseen loskamoskaruskeuteen.

Tunnelmaan päästiin jo eilen puutalon sisätiloissakin:

sisä kollaasi.jpg

”Oisko tää hieno”, kysyin tirpalta tuota oikean yläkulman valoviritelmää ripustaessani.
”Ei. Se on kamala sotku”, Silva vastasi.

10853019_1033224503361349_333926022_n.jpg

Ihanaa, tunnelmallista ja rakkaudentäyteistä joulua kaikille!
toivottaa: puutalon perhe

 

PS: Loppuun pakollinen joulupukkelfie:

insta selfiepukki.jpg

Hou hou hou!

Kommentit (4)
  1. Hyvää joulua sinne Puutaloonkin!

    Me ollaan mummoloimassa kotikonnuilla. 24 astetta pakkastakin tuntuu ihan virkistävältä sen Helsingissä aivan liian pitkään jatkuneen kosteankelmeän syksyn jälkeen. Kaikista maahdollisista lämpötiloista +2 on paskin. 😀

    Haluan myös kertoa, että olen kyllä edelleen linjoilla vaikka kommentointimoodi onkin päässyt pois päältä. Eilen kahlasin läpi koko joulupukkiinuskottelemiskeskustelun, mutta en sitten jaksanut kommentoida siihenkään, koska kaikki tarpeellinen (ja tarpeetonkin) oli jo sanottu.

    Mutta voihan olla, että pääsen taas ensi vuoden mittaan tästä uraäitimoodista leppoisaan kotiäitimoodiin… Ja hei, toteutetaan ne leikkipuisto (tms.) -treffit!

    Tsekkaappa muuten http://www.lily.fi/blogit/osasin 🙂

  2. Ei se ole joulu jos lunta ei ole 🙂 Kuusamossa nyt tosissaan on ja lisäksi vielä kolokytä astetta pakkasta!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *