Jumppapallona luokses pompin taas

Lähes kaikilla vanhemmilla on Maailman Paras Kitinänvaimennusniksi: jotkut vannovat kantoliinan nimeen, toiset ajelevat keskellä yötä autolla Lohjan ABC:lle vaippoja vaihtamaan.

Meilläkin on oma Maailman Paras Kitinänvaimennuskeino. Ja luonnollisesti juuri SE on se Maailman Paras.

Jumppapallo!

lukemassa.jpg

Pro-pomputtelija yhdistää pomppimisen, vauvan, kirjan ja lorut.

Itse asiassa meille hankittiin jumppapallo jo kauan ennen vauvaa: Joel totesi, että se on myös Maailman Paras Työtuoli. Normaalilla tuolilla meillä ei koneen äärellä istuta juuri koskaan – tätäkin kirjoittaessa pomp pomp pomp pomputtelen pallolla.

Myöhemmin työtuoli-jumppapallo nousi uuteen arvoonsa, kun pomputtelin sillä ennenaikaisia supistuksia lievittäen. Ai niin, ja tietysti Kätilöopistolla! Jumppapallo sai jopa 16 tunnin synnytyksen sujumaan siedettävästi (okei, ja ennen kaikkea tuo maanisesti imppaamani ajantajun vievä ilokaasu)…

synnyttamassa_jumppapallolla.jpg

Pomp pomp pomp NIIIIIIISK.

Synnytyksen jälkeen luulin, että no NYT tuo jumppapallo on näyttänyt sen kaikkein toimivimman puolensa – mutta ei, sitten alkoivat vauvan vatsavaivat. Ja pomp pomp pomp kuinkakohan monta tuntia Silva on jo viettänyt äidin tai isin sylissä pallolla pomputellen…?

Pallolla kitisevä vauva rauhoittuu välittömästi. Meillä on myös keinutuoli, mutta pallon pomp pomp pomp pomppiva liike on ilmeisesti jotain ihan muuta.

Eikä tämä pallonylistyslaulu vielä tähän lopu: sain juuri eilen ystävältä Leikitä vauvaa – liikuntaleikkejä 1-12 kuukauden ikäisille -kirjan.

Ja mikäs sieltä löytyikään – jee jee jumppapallo!

leikita_vauvaa.jpg

Kuva kirjasta: Leikitä vauvaa (Mette Vainer Wegloop, Lone Spliid)

Ps. Ensiselailulla kirja vaikuttaa muutenkin lupaavalta – Silva onkin tosi-tosi tykästynyt vauvajumppailuun. Leikitystestailun tuloksia tulossa siis todennäköisesti tulevaisuudessa!

Kommentit (11)
  1. Vierailija19
    15.9.2012, 06:12

    Kiitos jumppapallovinkistä!! 🙂

  2. Meilläkin oli toi jumppapallo eläämääkin isompi asia, kun koliikkihuudot jatku melkein yks vuotiaaseen. Jumppapallo kulki mukana jopa viikon ulkomaanreissulle:D Siinä kun 8 kilosta vauvaa nukuttelit syliin, niin ei ollu edes hartiat niin jumissa, kun jos teit saman ilman palloa (meillä nukutus kesti siis 2-4tuntia). Nyt on neiti jo päälle 2 vuotias, mutta kun seuraava tulossa niin eihän siitä pallosta raski luopua;)..

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *