K18-stuff

Puutalobaby

Apua nyt tulee Parential advisory -kamaa, pahoittelut jo etukäteen ja silmät kiinni tarvittaessa. Iltanauruhepulikeskustelu taas - ja naperonymmärtämisteknisistä syistä keskustelu käyty englanniksi.

Oltiin jo siinä perhepetimykkyrässä sanottu hyvää yötä ja molemmat lapset olivat ihan äsken nukahtaneet. Kun minulla tuli mieleen...

"When the children are 5 and 7, we'll leave them with grandparents, go for a vacation for a week and constantly have sex..."

"No!!!!!! No-no-no-no", kuului Joelin spontaani reaktio.
"Not constantly, we can't do it constantly! I'd say... ...maybe twice a week."

"Well at least seven times, if we are there for a week" , minä laskin.
"I'll bargain it down to five."

"Hey we used to do it five times a DAY!"
"We were also five years younger!!! Did we really do it five times...?"
"Well four or five. Like five-ish. Or it was like sex-ish."

(hihitystä hiljaisuudessa)

minä:
"Well we can also hold hands and watch porn..." 

(hysteriahihitystä)

Joel:
"Actually, I'd rather watch cartoons."

(lisää hihitystä)

"Ok, deal - when the children are five and seven, we'll leave them with grandparents and go for a holiday together."
"Deal. So we'll see in... four years three months then! Good night!"
"Hyvää yötä, rakas!"

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

TMI

Kristaliina
Puutalobaby

Tiedän :D Siksi alussa on aikamoiset varoitukset :D

annakarin
Anna Karin

Mitä tarkottaa tmi? Mulla tulee mieleen vaan toiminimi.. :---D

annakarin
Anna Karin

AAAA nyt mä sen kekkasin! Too much information! Eikä ees ollu. Ihan perus?

Kristaliina
Puutalobaby

Munkin piti eka tuota vähän miettiä :D

:D :D

Miwwis (Ei varmistettu)

Aivan loistava postaus. Toi on lapsiperheessä niin totta. Parisuhde odottaa naftaliinissa parempia aikoja. Ja toimivassa suhteessa sitä jopa jaksaa odottaa... itse kun ne lapset halusi :)

Kristaliina
Puutalobaby

Tsihihi pakko paljastaa jo tässä meidän parisuhdeslogan: "Tosi rakkaus odottaa" :D

Kristaliina
Puutalobaby

Tosi rakkaus odottaa kierukanasennusaikaa :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Muista myös ton sloganin toinen väännös: Tosi raskaus nolottaa!

Kristaliina
Puutalobaby

Tosi raskaus kolottaa! :D

Ninnikin

Hahahhaha :D :D Mun mielestä sä nyt hävisit ton neuvottelun aika pahasti. :D

Kristaliina
Puutalobaby

Täytyy ottaa uusintaneuvottelut sit heti... ...neljän vuoden ja kolmen kuukauden päästä :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Ensin mä mietin, et miks just sit kun lapset on 5 ja 7, mut sit muistin, että jossain kohtaa kirjotit, että kolmas lapsi aikaisintaan 5 vuoden päästä ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Vaiks toi viiden vuoden päästä oli tietty heitto, niin väkisin mietin mille iälle asti ihmiset lapsia suunnittelee. Siis tarkoittamatta että Krista olisi viiden vuoden päästä vanha, mutta ei se kaikilta vaan enää siinä iässä onnistu.

Kristaliina
Puutalobaby

Niin siis mähän oon luonnollisesti viiden vuoden päästä nainen parhaassa iässä! :)

...vaikka oikeasti kyllä ajattelen, että jokainen ikä on paras :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Henkisesti voi mielestään olla parhaassa iässä ihan milloin vaan mutta fyysisesti se paras ikä lienee kuitenkin jo nytkin takanapäin :-)

Kristaliina
Puutalobaby

Eri mieltä - mä aion olla (myös) fyysisesti vuoden päästä paremmassa kunnossa kuin ikinä :) Jumpas eka jumpas vika :)

Sidyr (Ei varmistettu)

Öh.. En kyllä tiedä, minkä ikäinen Krista on, mutta kyllä lapsen voi saada vielä 40-vuotiaana. Et miksiköhän sun mielestä heille se ei ois mahdollista vielä 3,5 vuoden päästä!? :)

Kristaliina
Puutalobaby

Mä oon 37 :)

Tokihan hedelmällisyys vuosi vuodelta laskee, mut meidän tilanteessa eka sai alkunsa ekasta kierrosta ja toka yhdestä ainoasta epäehkäistystä kerrasta, joten ihan siltä pohjalta väittäisin, että meidän perhedynamiikan heikko kohta EI ole se, etteikö lisää väestönkasvua ois tarvittaessa tulossa :D Etenkin kun todennäköisesti tosiaan meidän lapsiluku halutaan jättää tähän kahteen - että enemmänkin meidän pitää nyt huolehtia tuosta estämisestä kuin saamisesta :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Noin minäkin luulin meidän kohdalla olevan että huolehditaan ennemmin ehkäisystä kuin lasten saannista. Kaks ekaa tuli ekasta kierrosta. Kolmannen sijaan saatiikiin kolme keskenmenoa ennen sitä kolmatta. Nämäkin kaikki lähti ekasta tai tokasta kierrosta mutta näköjään saatiikin sitten murehtia sitä "valmiiksi saamista".

Kristaliina
Puutalobaby

Voi, olen pahoillani. Niinhän se on, että ei näistä voi koskaan tietää. Ja joskus voi käydä toisin päin, että ekat tulee vaivalla ja sitten viimeinen vanhalla iällä ihan vahingossa :) ...ja joillakin tietysti niin, että se ensimmäinenkään ei tule, millään iällä, ei sitten millään, vaikka mitään vikaa ei löydykään... ...mikä tietysti tuntuu vielä ihan pohjattoman epäreilulta.

Onneksi saitte kuitenkin "valmiiksi"! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Voi toki ja moni saakin, mutta paras ikä se ei lapsensaannille fysiikan kannalta enää ole. Ja kuten ylläkin todettu, varmaan heitto tässä tuo N-vuoden päästä, mutta jos oikeasti sen kolmannen ehdottomasti haluaisi niin ei sitä ehkä kannattaisi nelikymppiseksi asti säästellä. Toki silloinkin voi tärpätä ihan ongelmitta mutta löytyy paljon niitäkin joilla ei enää niin helpolla tärppääkään vaikka aiemmat raskauden olisi lähteneet suunnilleen puolivahingossa pyykkiä samalla narulla kuivatessa.

Kristaliina
Puutalobaby

Totta.

Mutta rehellisesti sanottuna mun on pakko ihan vähän ihmetellä tätä meidän kanssaäitien toistemme "muistuttamista". Se on varmasti suurimmaksi osaksi ystävällismielistä ja omiin kokemuksiin pohjautuvaa, mutta toisaalta jollekulle sillä voidaan asettaa ihan turhia paineita. (varsinkin ekaa harkitseville) Ja esimerkiksi jos tässä tapauksessa äiti-ihminen (eli minä) on moneen kertaan sanonut, että meidän lapsiluku on todennäköisesti tässä (ja bloggauskaan ei käsittele lastentekoa muuta kuin harjoittelumielessä)  JA että on tyytyväinen omaan ikäänsä - miksi sitten vielä jatketaan tyyliin "no et välttämättä sais vaikka haluaisitkin" tai "ei se enää fysikaltaan paras ikä lapsentekoon ole" - kommentoidaan. Pistää miettimään, että mikä on tällaisen kommentoinnin motiivi. Ei välttämättä niin ystävällinen kuin mihin kommentit on verhottu...

Vierailija (Ei varmistettu)

No ei toi sun kerskailu että teidän lapset sai alkunsa hetikään ole kovin ystävällistä... ja kun ikä kasvaa kasvaa myös raskauden ja vauvan kehitysriskit raskauden aikana...

Kristaliina
Puutalobaby

Aaaa joo no täytyypä yrittää olla jatkossa vähän hedelmättömämpi, että en vaan loukkaa ketään :)

Kristaliina
Puutalobaby

...ja kehitysriskit ovat suht minimaaliset, jos ei aio olla raskaana :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Hyvä Krista! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Motiivi lienee ärsyynnys, joka pulpahtaa pintaan kun itsellä on asiasta kokemusta (epäonnistumisia) jo liikaakin ja joku heittää asiasta naiiveja tai turhan "optimistisia" näkemyksiä. Vähän kuten itsekin kirjoitit lasten nukkumiseen/nukuttamiseen liittyen, että Silva heilutteli sormiaan ennen nukahtamista tmv ja Seelan uniongelmat nähneenä et tuollaista kommenttia kauheasti arvostaisi. Little did she know...

Kristaliina
Puutalobaby

Niin mä ihan tosi-tosi hyvin ymmärtäisin tän, jos oisin sanonut, että aion tehdä 42-vuotiaana lapsen. Mutta EN OLE. Tää on jopa aika huvittavaa...

Vierailija (Ei varmistettu)

Mä ajattelisin tän ennemmin yleisempänä keskusteluna iästä ja lisääntymisestä kuin välttämättä pelkästään teidän perheeseen liittyvänä. Harvemmalla lukijalla kuitenkaan on henkilökohtaisesti väliä saatko lapsia yli nelikymppisenä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Vaikka mä en olekaan 42-vee viiden vuoden päästä, vaan 36, silti meilläkin elää tuo "viiden vuoden" -heitto. Se on aikaisin, milloin voin edes harkita kolmatta. Jos siinä vaiheessa ei enää pelit toimi, niin sitten ei toimi. Sellaista on elämä. Ihan tyytyväinen olen näihin kahteenkin ja erittäin kiitollinen heistä. Itse asiassa tällä hetkellä tuntuu, että juuri tämä kaksi on hyvä, mutta tiedän, että saatan alkaa haikailla joskus kolmatta. Mutta jos ei tuu niin ei tuu. En mä siinä pelossa ala nyt yrittämään. Mulle tärkeintä on ollut saada edes yksi lapsi. Sen jälkeen kaikki on vain plussaa.

Kristaliina
Puutalobaby

Allekirjoitus <3

Kristaliina
Puutalobaby

Hihihi!

Vierailija (Ei varmistettu)

Jäin jotenkin jo aiemmasta englanniksi puhumispostauksesta miettimään mikä mua siinä kielen vaihtamisessa tökkii. Jotenkinhan siellä kommenteissa tai jossain olikin että lapsille vaan noissa tilanteissa sanotaan että puhutaan "aikuisten juttuja". Omalla kohdalla tuo sotii vastaan lapsillekin opettamaani "seurassa ei kuiskita" ajatusta. Ei siis sinällään liity tähän postaukseen kun muksut olivat unessa.
Meilläkin silti kieli vaihtui aiemmin satunnaisesti toiseen kotimaiseen silloin tällöin kun toinen lasten iltapala-aikaan kysäisi "vuxenbastu?" Ei mennyt kauaakaan, kun toinen lapsista kiekaisi "mä haluun kans saunaan".

Vierailija (Ei varmistettu)

Paitsi mä en ymmärtänyt, miksi puhutte englantia kahdestaan, jos lapset nukkuu?

Kristaliina
Puutalobaby

Me nyt vaan satutaan puhumaan joskus englantia :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Varsinaisesti ei ihan aiheeseen liity, mutta tuli vaan näistä kommenteista mieleen, että musta tuntuu tosi omituiselta edes ajatus siitä, että 42 vuotiaana saisin vauvan, koska jos mun esikoinen aloittaa lastenteon samanikäisenä kuin itse aloitin, niin mä olen 42-vuotiaana jo mummo :D (mikä on kyllä sekin vähän pelottava ajatus...)

Kristaliina
Puutalobaby

Hui! Hih mulla taas ihan toisin päin - vauvan äitinä oleminen 42-vuotiaana tuntuu ihan normaalilta ajatukselta, mutta mummona olo... :) Jännä; vaikka fyysisesti molemmat ovat ihan yhtä mahdollisia ja normaaleja!

Varmaan se "tunnetaso" just jonkin verran riippuu just siitäkin, minkä ikäiset vanhemmat on itsellä ollut. Meillä on molemmilla puolilla ihan peruksenaan tehty lapsia yli nelikymppisenä - oho ja just tajusin, että juuri kukaan ei edes alle kolmikymppisenä... Oho :) Me ollaan ilmeisesti tälleen "myöhäisherännäistä" porukkaa tähän lapsentekohommaan - nooh, parempi myöhään kuin ei milloinkaan :)

Vierailija (Ei varmistettu)

oonko väärässä jos veikkaan että teidän myöhään lisääntyneisiin sukuihin ei kuitenkaan ole osunut esim yhtään down-lasta? Jos lähipiirissä näin on käynyt, se kummasti pistää miettimään minkä ikäisenä itse siihen leikkiin vielä lähtee.

Sidyr (Ei varmistettu)

Kehitysvammoja on muitakin, kuin vain Down. Ja vammainen lapsi voi syntyä myös nuorelle äidille (vaikka onkin niin, että ikä nostaa riskiä). Mun mielestä on jotenkin tökeröä, että tämä kehitysvamma-kortti nostetaan pöydälle lähes aina tällaisissa keskusteluissa. Jos rupeaa pelkäämään kehitysvammaista tai muuten poikkeavaa lasta, ei mun mielestä kannata edes miettiä lasta. Lapsen saaminen kun on täynnä yllätyksiä, kuten toki elämä muutenkin. T:yhden kehitysvammaisen nuoren miehen isosisko

Vierailija (Ei varmistettu)

Onhan niitäkin jotka ovat oikeasti samaan aikaan mummoja ja pienen vauvan äitejä :) juuri siinä nelikymppisinä. Eli eivät ole edes toisensa poissulkevia asioita.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kylläpä porukka on jumahtanut nyt pahasti tähän lapsenteko-teemaan... Mä kun kuvittelin, että seksiä voi harrastaa ihan muutenkin, vaikka sen ehkäsyn kanssa. Ja 5-vuotiaan lapsen on helpompi jättää viikoksi hoitoon kuin vaikka 2-vuotiaan. Vai onko täällä joku oikeasti sitä mieltä, että yli 40-vuotias EI saa harrastaa seksiä jo ihan pelkästään sen riskin takia, että voi tulla raskaaksi? Mun lukemani mukaan Krista ei missään kohtaa maininnut, että sitä seksiä harrastettaisiin kolmas lapsi suunnitelmissa vaan ihan vaan sen takia, että se on kivaa puuhaa! Ja se on välillä aikas kortilla tällaisissa lapsiperheissä... Eli sitä lomaa odotellessa ;)

Kristaliina
Puutalobaby

Seks... eiku lomaa odotellessa! :D

Sidyr (Ei varmistettu)

Häh, mä en voi uskoa, että Krista olet 37-vuotias!!! :O Sä olet kyllä niin paljon nuoremman oloinen ja näköinen (siis ainakin tästä iPad-vinkkelistä katsottuna, mutta olettaisin että ihan livenäkin). Heh, en ole varmaan ensimmäinen, joka tätä päivittelee! :)

Kristaliina
Puutalobaby

Kiitos - ja hih joo, oon kuullut aika monesti aikaisemminkin :) Sitten taas toisaalta, kun katson omia samanikäisiä ystäviäni, kyllä me kaikki ihan samanikäisiltä näytetään. (eli en näytä yhtään nuoremmalta kuin muutkaan mun ikäiset ystävät) Mutta niin taas sit näyttää ihan samanikäisiltä ne omat 10 vuotta nuoremmat ystävätkin :) Hehe ehkä tässä on löydetty joku taajuus, jolla ei vanhennuta ollenkaan - kosmetiikkafirmat, saa ottaa yhteyttä (jos annatte rahaa kans) :D

sup (Ei varmistettu)

Niih ei auta sitten enää edes englanniksi puhuminen kun lapsi alkaa ymmärtää jo siitäkin avainsanat... Tyttö täyttää kuukauden päästä 4v ja englannin kielentaito alkaa olla samalla tasolla kuin itsellä kymmen vuotiaana vuoden opiskelun jälkeen :P ja molemmat vanhemmat on siis suomalaisia mutta tyttö katselee suurimman osan piirretyistään englanniksi.

Kristaliina
Puutalobaby

Mutta toihan on lapsen kannalta ihan mahtavaa - kielikylpyä, niin kuin tuolla aiemminkin heitin :)

Neljän äiti (Ei varmistettu)

Itse ajattelen, että äitys muuttuu hieman iän myötä. Tai itselläni se ainakin on muuttunut. Itse olen saanut kaksi ensimmäistä lasta alle kolmekymppisenä. Raskaudet olivat huomattavasti helpompia. Kuitenkin silloin äitinä oli jotenkin vaikeampaa pysähtyä siihen vauvavuoteen. Oli tärkeää päästä silloin tällöin juhlimaan kavereiden kanssa ja kotonaolo tuntui jotenkin "tylsältä". Kolmas lapsi syntyi, kun olin 34-vuotias ja neljäs 38 vuoden iässä. Raskaudet olivat fyysisesti huomattavasti rankempia. Vauvan synnyttyä on vaan ollut helpompi olla kotona ja nauttia vauvasta koko rahalla. Ei ole ollut kiire minnekään. Tietää, että vauva-aika menee niin nopeasti.

Mielestäni nelikymppisenä voi ihan hyvin saada lapsia. Myönnän kuitenkin hieman kauhisteelleeni, kun olen pari krt tavannut äitejä, jotka ovat saaneet 47-vuotiaana vauvan. Ajatukset ovat menneet sitä rataa, että apua...kun äiti on kuusikymmentä niin lapsi on kometoista. Apua!

Minulle yksi varsin tylyhkö gynekologi totesi, kun mietimme kolmatta lasta, että nyt on kiire. Kyllä ne lapset pitää tehdä ennen kuin täytät 35 vuotta. Olin hivenen hämmentynyt.

Kahdenkeskinen loma kuulostaa taivaalliselta ajatukselta. Ehkä mekin joskus vielä päästään. Neljän hoitoon saaminen on hivenen haasteellista. Eläkkeellä sitten viimeistään. ;)

w-täti (Ei varmistettu)

varsinaiselle postaukselle: JUST NÄIN :D

ja muuhun keskusteluun liittyen, tai oikeastaan muuhunkin liittyen: mietin eilen kingin saamiin kommentteihin (suomen lipun häpäisy! eläinrääkkäys! huono huumori!) että mitkähän planeetat ne ovat nykyään konjunktiossa kun kaikista on tullut niin mielensäpahoittajia. ei voi ihminen heittää mitään suustaan ilman että joku on nyystämässä siihen kaiken mahdollisen raadollisen "realismin". en ymmärrä ensinnäkään motiivia, miksi niin pitää käyttäytä - saako siitä nillityksestä jotain kiksejä vai?

pfffttttt.

Pages

Kommentoi