Kaapissa

Kotona.

En aio nyt edes aloittaa tuosta märästä harmaudesta, vaan skippaan sen kokonaan. Skipidipidi-di di-dit-di skipidipidi-di di-dit di. 

Sen sijaan aion aloittaa kaapista.

Joelin kaveri asusteli siis matkamme ajan täällä puutalossa talonvahtina. Ottaen huomioon ne muutamat kerrat, kun olen joskus aikoinaan kyseisen nuorenmiehen Kallion-kommuunissa käynyt ja sen, että hän oli lähtenyt täältä sivarikertausharjoituksiin (täh? onko sellaisiakin?) muistamatta, että me ollaan tulossa sillä aikaa takaisin, puutalo oli yllättävän siisti ihan just tasan sen näköinen kuin sen jätimme. Melkein kuin täällä ei oltaisi asuttukaan. Paitsi kun sattumalta aukaisin yhden keittiön kaapeistamme.

kaappi.JPG

TÄH? Se on järjestänyt tän kaapin!

Siivousinto on jotenkin täysin random – siksi huomasin heti kelailevani, että hmm mitä ihmettä kaiken takana on. Keittiöstä löytyi myös tyhjä konjakkipullo – onko näillä kahdella asialla jokin yhteys? (luetaan sellaisella Nikke Knatterton -äänellä)

Entä mistä on ilmestynyt puutalon ikkunalaudalle poslinen kynttilälyhty ja pieni Minigrip-pussillinen silkkinauhaa…?

silkkinauha.JPG

Mmmmmitä?

Kommentit (23)
 1. Kukka / Ja puu puhkesi kukkaan
  4.3.2015, 10:59

  Olisiko käynyt näin:

  Sivariharjoituksissa talonvahti tiesi tapaavansa vanhan sivariaikaisen tuttavansa, jonka kanssa he olivat lyöneet vetoa siitä, että sivarien kertausharjoitukset olisivat vain tasapuolisuusilluusion luomiseksi tekaistu säännös, jota ei koskaan pantaisi käytäntöön. Vedonlyönnin häviäjän oli määrä tuoda voittajalle konjakkipullo, sillä molemmat olivat konjakin ystäviä.

  Talonvahti oli hävinnyt vedonlyönnin, mutta ei niellyt tappiotaan suosiolla. Hän päätti jekuttaa vanhaa ystäväänsä sivariaikojen muistoksi. Hetken aprikoituaan talonvahti muisti kommuunikaverinsa saaneen muutama vuosi sitten lahjaksi ällistyttävän kallista konjakkia, josta jäänyt pullo edelleen lojui kommuunin roskiskaapissa estäen kappia sulkeutumasta kunnolla. Mielessään talonvahti näki sivarikaverin ilmeen tämän havaitessa, että arvokas pullo piti sisällään pelkkää hanavettä. Mielikuvan inspiroimana talonvahti nouti pullon, mutta ei harmikseen kyennyt enää löytämään pullon ympärille kuuluvaa satiininauhaa. Koska jekun idea oli niin loistava ja valmistelut jo pitkällä, talonvahtia ei häntä huvittanut jättää hommaa sikseen, vaan hän poikkesi kaupassa ostamassa samankaltaista satiininauhaa.

  Palattuaan puutaloon talonvahti huomasi silkkinauhan päiden repsottavan ja pelkäsi halvannäköisen yksityiskohdan pilaavan koko kujeen. Googlaamalla hän selvitti, että päät oli viimeisteltävä polttamalla, sain siten lopputulos menisi täydestä sivarikaverinkaltaiselle konjakkiasiantuntijalle.

  Etsiessään tulitikkuja ja löysi kaapin, josta arveli niiden potentiaalisesti löytyvän. Mutta joutui pettymään huolimatta siitä, että oli tyhjentänyt koko kaapin keittiön pöydälle. Kynttilälyhty kaapissa sentään oli, sitä talonvahti arveli voivansa hyödyntää. Kaikki kaapista puretut tavarat eivät mahtuneet takaisin ja turhautuneena talonvahti nosteli osan niistä paperikassiin myöhempää järjestelyä varten. Hän havaitsi itsensä varsin tympääntyneeksi ja päätti syödä jotain ennen homman jatkamista.

  Ruokatauolla talonvahdin puhelin soi ja hän siirtyi toiseen huoneeseen puhumaan äitinsä kanssa. Puhelun aikana talonvahti muisti, että sivariharjoitusten alkua oli siirretty aikaisemmaksi. Hän tuli luvanneeksi äidilleen, että alkaa heti pakata tavaroitansa, eikä viitsinyt jättää lupausta täyttämättä. Ilta kului pakkaamisen parissa, ja talonvahti unohti tyystin koko konjakkijekun.

  Seuraavana aamuna talonvahti syöksyi lähtökiireessä keittiöön ja näki konjakkipullon, kynttilälyhdyn, kaapista tyhjentämänsä tavarat sekä satiininauhan, mutta päätti jättää ne sikseen ja lähti ajoissa kertausharjoituksiin toivoen, ettei sivarikaveri enää muistaisi vedonlyöntiä.

  1. 😀 😀 😀 😀 apua en kestä, tää on parasta ikinä 😀 😀 😀

   1. Mä olin tulossa kirjoittamaan, että muista Krista sitten kertoa mikä oli kaiken selitys, mutta tuon tarinan jälkeen ei tarvitsekaan. Haluan uskoa, että kaikki meni juuri niin kuin tuossa kerrottiin! Hih… 😀 😀 😀 Ihan paras!

     

 2. Mä luulin lapsena, että siinä lauletaan, että ”kaapin takana on nainen”.

  1. mä luulin kans 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *