Keltainen minihoito

Liisa sen keksi: ”Kun muoti- ym. blogeissa esitellään aina käsilaukun sisältö, niin me vauvablogin seuraajat vaadimme (no okei, minä vaadin) sinua paljastamaan hoitolaukun sisällön!”

Kiva idea, tässä siis kurkistus keltaiseen Kånken Miniin.

kanken.jpg

Suhteeni hoitolaukkuihin on kuin miesten suhde (anteeksi yleistys) naisten käsilaukkuihin: tiedän, että jotain tärkeää siellä varmasti täytyy olla – mutta minulla ei ole hajuakaan, että mitä.

Babya odottaessamme katselimme jostain massiivisesta lastentarvikeliikkeestä hoitolaukkuja ja mietimme, tarvitsemmeko tällaista. Joel totesi ykskantaan, että emme: miksi ostaa joku ruma laukunmöhkäle, kun oma vaatehuone on nättejä laukkuja täynnä?

Ensimmäiset kuutisen viikkoa elelimmekin tyytyväisinä ilman hoitolaukkua: minulla oli vaippa, harso ja desinfiointiaine Minigrip-pussissa käsilaukussa – that’s it. Mutta sitten silmäni osuivat Prismassa tuollaiseen kivaan pieneen mini-Kånkeniin ja hoitolaukun puuttuessa sain hyvän syyn ostaa sen 🙂

No mitä siellä sitten on?

kaikki.jpg

…eli eipä juuri mitään 🙂 Ehkäpä sovellan tässä tietämättäni samaa kevyen pakkauksen koulukuntaa kuin reissatessa – lähden 1,5 kuukauden reppureissullekin vain käsimatkatavaraan mahtuvalla alle 8 kg pikkurinkalla.

Tai sitten tästä puuttuu jotain olennaista, mistä joudun joskus tulevana apuavauvanihuutaajulkisellapaikalla-kriisihetkenä syvästi kärsimään 🙂

vaipat.jpg

Kakka/puklukatastrofivälineet: oranssi (totta kai) harso, pieni Ikean pyyhe, wipes-pyyhkeitä suljettavassa muovirasiassa ja yksi vaippa Minigrip-pussissa.

laakkeet.jpg

Lääkintäjoukot: Cuplaton ennen jokaista imetystä ja desinfiointiaine, jota meillä lotrataan edelleen litrakaupalla. (laukussa pikkupullo, jota täytetään kotona olevasta isosta pumppupullosta)

vaatteet.jpg

…ja ”kaiken varalta” -vaihtovaatteet isompia selkäkakkakatastrofeja varten.

Lisäksi ihan tavallinen huivi (jos sellainen sattuu kaulassa olemaan) peittää imettäessä suht hyvin paljaita kohtia – jos sitä muistaa käyttää.

Puuttuuko tästä mielestänne jotain olennaista? Vai onko hoitolaukkujen sisällä tavallisesti sellaista ”tämäkin on hyvä olla mukana” -tavaraa, mitä ei todellisuudessa koskaan tule käytettyä? Niin kuin omassa käsilaukussani kaikki hakaneulat, sakset, hiuspinnit, vaihtokorvakorut, rakkolaastarit ja tarrarullat (kyllä: käsilaukussani on usein tarrarulla).

Kommentit (21)
 1. Kiva, kun löysit tiesi tänne – tervetuloa! 🙂

  Meillä on muuten edelleen pärjätty tuolla keltaisella mini-Kånkenilla. Mutta noin puhdas se ei kyllä enää ole, huh sentään 😀

 2. Vierailija, Joelin frendi Inki
  24.10.2012, 20:21

  Hei, Näin tyttärenne kuvan FB:ssä ja sitä kautta löysin linkin ihastuttavaan blogiisi 🙂
  Oma pikkulikka täytti juuri vuoden ja tämä postauksesi osui minun henkilökohtaiseen vauvapaniikkihermooni puolentoista vuoden takaa, joten tunnen tarvetta jakaa tarinan.

  Jostain syystä juurikin design vauvanhoitolaukut, nuo miljoonalokeroiset pehmustetut putkikassit herättivät minussa intuitiivista kauhua ja riittämättömyydentunnetta odotus aikana. Tiesin odottavani tyttölasta ja kammoksuin pinkkiä äitiyshattaraa johon tusin uppoavani päivä päivältä syvemmälle ja syvemmälle, kaikki tehokas breevandekamp-äitiys tiivistyi problematiikkaan hoitolaukusta. Onko se oltava ja minkälainen pitäisi olla? Asia ratkesi työmatkalla Kaliforniassa, josta vapaapäivänä mammuttipetäjämetsikön vierailijakeskuksesta löysin mustavalkovalokuvalla koristellun kangaskassin tekstillä ”In every walk in nature on recieves more than one seeks” (John Muir). Tiesin heti kapineen nähdessäni: siinä on meidän perheen hoitolaukku.

  Sittemmin, kun kestovaippapaketit kasvoivat massiivisiin mittoihin, siirryimme käyttämään vihreää Kånkenia (normi koko, se jossa on punaiset remmit).
  (luumu-päärynäsose, jota saa kaupasta valmiina (joku ruotsalainen merkki) piti meillä vaipanvaihtorytmin riittävänä kun opeteltiin tisusta irti ja aina välillä pientä mahaa selvästi uudet metkut mietityttivät).

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *