Kenkäevoluutio

Aste 1: Ei lapsia (iso maha, ensimmäinen raskaus käynnissä):
”Hei vau nää mä ostan ens talven kengiksi! Sit on lapsen kanssa mukava kärrytellä. Nää on varmaan tosi lämpimät – oi ja tuollainen tukeva kiilakorkokin.”

korkkarit.JPG

Ei ei eijeijei.

Taiteilin näillä parit kerrat ison mahani kanssa vielä raskauden aikana (”ei äidiksi tulemisen tarvitse vaikuttaa tyyliin”), sen jälkeen käyttökertoja… annas kun lasken… nolla.

Aste 2: yksi yksivuotias (rauhallinen) lapsi:
”Oi, onhan tällaisia matalakantaisiakin olemassa tosi ihania. Hei mulla ei olekaan tyyliin lukion jälkeen ollut tällaisia maiharityyppisiä kenkiä! Ja oranssit!”

85353dba2e8a11e394dc22000ae913c2_7.jpg

Aste 2, jatko-osa:
”Ja käytännölliset talvikengät! Sellaiset tietysti tarvitaan! Niin ettei varpaat palele!”

talvikengät.JPG

Ei ei eijeijei. Nauhoja, nauhoja, nauhoja.

Ei ehdi.

Aste 3, kaksi pientä lasta:
”Hei mut leopardikuvioiset kumisaappaat sopivat asuun kuin asuun. Kesät talvet.”

kumisaappaat.JPG

Aste 3, jatko-osa:
”Nää on kyllä vaan niin parhaat.”

crocs.JPG

Pari vuotta sitten alekorishopatut kaksi numeroa liian isot Crocs-kumisaapas-toppakengät ne vain jatkavat voittokulkuaan (hankintatunnelmia täällä; mukana myös soiva potta). Onneksi tuli ostettua liian isot (koska alekorissa ei oikeaa kokoa ollut), niin mahtuu tarvittaessa villasukkakin sisään.

Hmm mulla on kuitenkin hämärä muistikuva, että jollain tietyllä kelillä nää ois olleet liukkaat. No, se selviää kai sitten, jos tälle talvelle tulee joskus vielä lunta maahan.

Mutta pointtina (sori jos jäi hämäräksi) siis yksi tärkeimmistä ominaisuuksista kahden pienen lapsen vanhemman kengiltä: jalkaanvedettävyys. Täytyy tapahtua nanosekunnissa. 

Katsellaan niitä kenkien ulkonäköasioita sit taas parin vuoden kuluttua.

*******

Aaaaa tekisi mieli kertoa vielä se mun yks korkkarityttötarina. Mutta oon kertonut sen jo, niinpä tyydyn linkkaamaan vanhaan. Tämän bloggauksen puolivälissä ex-korkkaritytön tarina eräästä talvisesta päivästä Koffin puistossa.

Kommentit (38)
  1. Vedettävät? Oikeampi termi lienee jalkaan työnnettävät – vetämisessähän tarvii käsiäki 😛

    1. No hei joo totta!!! …mutta tuon sanan käyttö itse asiassa tulee paljastaneeksi pienen miinuksen näistä – nää tosiaan pitää vetää. Ei mene ihan työntämällä niin kuin nuo kumisaappaat.

      Se ois uuten huippua, jos löytyisi työnnettävät talvikengät, vielä nopeampaa! Onko kenelläkään vinkkejä – onko talvikenkiä, jotka sais jalkaan kokonaan ilman käsiä?

      1. Mulla on jotku ihan halpa-hallista ostetut lyhyellä varrella, karvavuori sisällä, niissä on jopa nauhat mut oon jättäny pari ylintä rengasta nauhoittamatta ja solminu nauhat sen lipan sisäpuolelle niin et se lippa pysyy ylhäällä, niin saa loksautettua jalkaan ilman käsiä 😀 on lämpimät!

  2. Noi crocsit on ihan parhautta! Ostin moiset joskus työkengiksi ja voi vitsi oon  käyttänyt niitä joka talvi sen jälkeen. Ovat vielä tosi kestävät. Omani on meinaa öö kolme/neljä vuotta vanhat. Noi on niin kätsyt lasten kanssa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *