Kerhoreppuostoksilla

Silvan metsäkerho alkaa ensi viikolla (kivaa!), ja saimme jo postissa kotiin tervetulo- ja infokirjeet poikineen (ja tyttöineen). Tarvikelistaa myös – jaiks, ehkä syksyllä tosiaan tarvitaan ensimmäistä kertaa kuriksia meilläkin.

Ensimmäisinä tarvittavina juttuina kuitenkin naperokokoinen eväsreppu, jossa vyö rinnalla/vyötäröllä. Ja ikiomat eväsrasiat myös haluttiin ostaa; samalla tirppanalle vähän niin kuin myös sellaisena henkisenä valmistautumisena. Tämähän on nyt samalla ensimmäinen kerta hoidossa kodin ulkopuolella (kaksi kertaa viikossa, a 2,5 tuntia), oih iso tyttö <3

Mutta siis. Kerhoreppuostoksille!

Luulisi, että lähi-Prismasta homma kävisi helpoimmin – juhlallisesti lähdettiin sinne koko perheen voimin.

Ja siellähän niitä oli, piiiiitkä hyllyllinen reppuja pullollaan. Kas näin:

reput.JPG

Tuota-tuota. What´s wrong with this picture?

Ei sitten löytynyt reppua meille.

Ääk! Mistä voi ostaa kivoja sukupuolineutraaleja vyötäröremmillisiä kerhoreppuja…? Ei ainakaan täältä”, postasin ylläolevan kuvan yhteyteen Instgramiin. Ja sain ihan huipusti vinkkejä!

Tirppa pääsi valitsemaan vihreän sarvikuonorepun, oranssin linturepun, vaaleanpunaisen norsurepun, sinisen hairepun, vihreän krokotiilirepun, punaisen leppäkertturepun ja parin erivärisen (vaaleanpunainen, vaaleansininen, vihreä) urheilukaupan repun välillä.

Valinta: punainen Samsoniten leppäkerttureppu. Hyvä valinta. Se lähti tilaukseen.

Kiitos kaikille vinkeistä!

Ja terveiset Prisman suuntaan: hei kuulkaas valikoimaan VOI myös laittaa muutakin väriä kuin vaaleanpunaista ja mustaa.

*******

Eväslaatikko-ostosten kanssa kävi parempi tuuri. Tarjolla oli kivasti ”perinteistä” prinsessaa, autoa, ja lentskaria, mutta myös sirkusta ja bambia. Sekä vihreää ja lilaa kuviotonta.

Silva katseli prinsessoja pitkään, mutta valitsi sitten vihreät.

eväsrasiat.JPG

…ja äiti valitsi nuo hedelmäboksit. Ihanat.

PS. Aiheesta siis ennenkin – ja ihan varmasti jatkossakin.
http://www.lily.fi/blogit/puutalobaby/poikien-kypara
http://www.lily.fi/blogit/puutalobaby/tuleeko-tytolle-vai-pojalle
http://www.lily.fi/blogit/puutalobaby/tytoista-ja-pojista-aina-vaan
http://www.lily.fi/blogit/puutalobaby/sukupuolitettua-lastenvaatemuotia-osa-832

Kommentit (77)
  1. Olen utelias, kuinka selvitä 3-vuotiaaksi ilman kurahousuja?! Vanhemmilla uskomaton liansietokyky? Vai lapsella kielto mennä kuraan? :):)

  2. Olen samaa mieltä että nuo reput on visuaalisesti rumia. Mun silmään.
    Mutta onko koskaan tullut mieleen että miten tuo prinsessastereotypia muuttuu jos aikuisetkin arvottaa sen negatiivisena? Mä lähtisin siitä että meidän tyttö (jolla siis kaksi reppua joista toinen pinkki pipsapossu) voi olla sen pipsareppunsa kanssa mutaisena kiipeilemässä eli vanhempana en vahvista pinkin negatiivista leimaa tai siihen liittyviä stereotypioita. Koska kieltämällähän sen värin käytön tekee vielä voimakkaammin sen stereotypian vahvistamisen.

    1. On tullut mieleen, ja tästähän aiemminkin puhuttiin 🙂 Meidän ajatustapamme siis on, että pinkki on yksi väri muiden joukossa ja sitä ei lapselle sen kummemmin nosteta kuin dissatakaan. Tai prinsessoja tms. – ne ovat leikki muiden joukossa, sitä saa leikkiä eikä se ole huono leikki ollenkaan. Kun aikuiset tätä stereotypiakeskustelua käyvät, se tapahtuu lasten korvien ulottumattomissa. Viesti on se, että kaikki värit ovat hyviä, kaikki makuasiat (oli se sitten pinkki tai joku muu) ovat hyviä ja jokainen saa tykätä just siitä, mistä tykkää. Ja prinsessat saavat kiivetä puuhun 🙂

      1. Niinhän se olikin et aiemminkin puhuttiin samasta asiasta! Samaa mieltä et tärkeää et lapsille ei arvota eri värejä tai kenelle ne kuuluu tms. Koska mikään väri ei ole paha tai toistaan parempi. Mä en jotenkin osaa pelätä et meidän neiti sais erilaista kohtelua pinkeissä vaatteissa. Jalat mustelmilla kiipeilystä ja temuamisesta, kynnenalukset mullan tonkimisesta mustina. Oppi ajamaan pyörälläkin tuosta vaan ja hyvin kelpasi musta pyörä kun kaverilta sen ostin (musta on kuulema lempiväri). Kukaan ei koskaan kommentoi että kiltti tyttö vaan reipas. Ei päiväkodissakaan. Koska hän todellakin on sitä. Ehkä mun pitääkin pukea häntä oikein prinsessaksi niin muokkaa näitä yhteiskunnan asenteita 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *