Kesäkooma

Puutalon alakerrassa on ihanan viileä – siinä, missä nyt näillä keleillä plus 26,5 viileäksi laskettakoon.

Yläkerrassa ei.

Seela on heräillyt nyt kaksi viimeistä yötä tunnin välein maitohuikalle. Vaikka ei kelloa vilkaisekaan, tiheyden tunnistaa siitä, kun on imettänyt jo viisi kertaa eikä makuuhuoneeseen vieläkään ulotu edes aamuyön haalea sarastus.

Hyvä niin, eipähän vauva (toivottavasti) ihan läkähdy.

Mutta minun on vaikea aamulla arvioida olenko nukkunut ollenkaan vai pelkästään hyvin vähän.

20140726_152352.JPG

Tuuletin. Ei auta.

Onneksi heinäkuun helteiden kesäkooma eroaa kuitenkin marraskuun harmaasta räntäsadekoomasta. Siinä, missä marraskuun koomaväsymyksessä maailma tai ainakin sen puolikas romahtaa akuutisti niskaan (parhaassa tapauksessa mukana myös raskauspahoinvointi), heinäkuun kesäkoomassa maataan Kumpulan uimalan varjossa ja jokellellaan iloisesti viime kesän seksihelteiden hedelmän kanssa. Marraskuussa on luultavasti maanantai ja kahvimaito loppu. Heinäkuun lauantain kahvissa on jääpaloja ja vaniljajätskiä.

Kannattaa kuitenkin varoa. Heinäkuukooman raukea onnellisuusväsymys voi pienimmästäkin vastoinkäymisestä äkkiarvaamatta kääntyä ärtyneeksi kiukku-univelkatilaksi, jonka kaikissa sanomisissa suhahtelevat s-kirjainten sijaan terävät ukkossalamat.

Siksi läpsytellään varovaisen pehmeästi kumipohjaisilla varvastossuilla. Käydään kylmässä suihkussa viisi kertaa päivässä. Pidetään aina jäätelö ja kahvikuppi käden ulottuvilla.

Ensi yönä kannetaan perhepedin patja alakertaan.

Kommentit (19)
  1. Joo siis mäki oon kuullu tosta että se just auttaa jos juo lämmintä, kun silloin keho rupee viilentään itteensä ja jos taas juo kylmää, keho rupee lämmittään itteensä:) ja ah mikä unelma olis ees vaikka tommone 24 asteen lämpö, kun meillä on 33 sisällä ja se ei yölläkää laske ku korkeintaa kolmeenkymppiin, asutaan seittemännessä kerroksessa.

  2. Mä olen tänään miettinyt, että koskaan en oo vielä törmännyt seksihelteeseen!:D Näillä kuumuuksilla ei tee mieli edes olla toisen lähellä, kun iho on nihkeä ja muutenkin on kuuma!:D Saati sitten jotain muuta jossa tulee vielä enemmän hiki.
    Meillä on myös marraskuukooman hedelmä täällä!:D Meillä onneksi nukutaan hyvin, pistettiin 300€ sellaiseen ilmastointilaitteeseen ja makuuhuoneessa on semmonen n.20 astetta! Joka sentin väärti!!:D

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *