Kierrätyshuumaa

Viime viikkoina olen totaalihurahtanut nettikierrättämiseen.

Ja siis kierrättämiseen, en vanhaan tuttuun kirpputoriin – huuto.netissä ja monilla FB-nettikirpputoreilla kun näköjään niin usein tehdään ihan bisnestä: pyritään saamaan itselle mahdollisimman hyvä hinta käytetystä tavarasta. Ja se on ihan ok, laatutavaran arvo varmasti säilyy.

Itselläni on kuitenkin jotenkin sellainen mielenlaatu, että minulle satasen vaate, jonka nyt saa kolmella kympillä, on edelleen kallis. Mutta kolmen kympin vaate, jonka saa kahdella eurolla – jea!

*******

Kierrättäminen. Se on siis se mun tämän huhtikuun pääasiallisin keväthuuman aiheuttaja. Laitetaan tavara puoli-ilmaiseksi tai ilmaiseksi eteenpäin ja oletetaan, että hyvä kiertää: kun mä annan ilmaiseksi jollekin parveketuolit (annoin!), joku muu taas antaa minulle ilmaiseksi kumisaappaat (sain!). Ja kaikilla hyvä mieli!

Kuulostaako ihan naurettavan idealistiselta? No, täten ilokseni ilmoitan, että ainakin meidän lähikaupunginosalla on Facebook-kierrätyssivu, joka toimii!

Ai niin, ja onhan tätä kierrätystä harjoitettu tietysti bloggaajien/lukijoiden keskenkin! Meillä on tälläkin hetkellä saatuna/lainassa ainakin:

  • haalari lainassa phocahispidalta
  • Stonzit lainassa Iksulta
  • haalareita/muita talvitamineita saatiin kassillinen kiertoon Liviltä (laitan ne eteenpäin kiertoon syksyllä, kun haalariaika alkaa olla taas ajankohtainen)
  • Tripp Trappin turvavaljaat vaihdoin Fresita-pulloon lukijan kanssa
  • Bugisten kuljetuskassikin oltaisiin saatu ihanalta lukijalta lainaan Italian-matkalle, mutta hitsi vie isovanhemmat olivat juuri ehtineet hankkia meille sellaisen 1-vuotislahjaksi… (damn!)

Ja äsken kävin juuri lähileikkipuistossa hakemassa tutuksi tulleelta vakkarilukijalta Silvalle tällaiset:

sdc18268.jpg

Meidän tirpalla on nyt kumisaappaat – kiitos!!!

*******

Puuhevonen-palstalla keskusteltiin jokin aika sitten vauvanvaatelahjoista, jotka tavalla tai toisella eivät välttämättä (kröhöm) olekaan varsinaisesti ihan lahjansaajan tyylisiä: kauniita lahja-ajatuksia, jotka eivät kuitenkaan ihan osu maaliin…

Minähän sitten tietysti kierrätyshuumaisena sinne hihkaisin, että vaihdetaan! Ja hups vaan, ei mennyt kauan ennen kuin olin tullut perustaneeksi Lily-bloggaajille ja lukijoille oman FB-vaihtopalstan:
http://www.facebook.com/groups/vaihtovaatteet/

Vaihtovaatteet-ryhmä on vielä ihan lapsenkengissä enkä tietysti tiedä, ottaako se yhtään tuulta alleen… Eikä minulla ole mitään kokemusta tällaisten ylläpidosta. Uuups. No mutta sehän ei estä kokeilemasta. Kai?

Ai niin ja sivulla voisi myös lainata. Esimerkiksi meiltä kyllä lainaan joutaisi vaatehuonetta täyttämästä tämä ihana kallis hyödyllinen turhake. Minikoon vastasyntyneen Name It:n kevyttoppahaalarikin lähtisi lainaan, jos joku vielä tälle keväälle sellaista kaipailee!

Vaihtoa/lainaamista olisi siis tarkoitus suorittaa vähän silleen erittäin epävirallisessa  ”ystävältä ystävälle” -hengessä. Vähän niin kuin lapsena vaihdeltiin kiiltokuvia: hei mua kiinnostais tuo, vaihtaisitko tähän-ja-tähän. Jokainen voisi ladata kansioihin kuvia asioista, joita periaatteessa olisi valmis vaihtamaan, jos jotain kivaa tulisi kohdalle.

Kokeillaan 🙂

Kommentit (22)
  1. Oooh! Täältä kans ei-pääkaupunkiseutulainen hyppää mukaan 🙂

  2. Noissa fb-kirppiksissä olen huomannut ikävänä piirteenä sellaisen, että annat jollekkin jotain ja huomaat parin päivän päästä kyseisen tyypin myyvän sitä. Tietenkään asiaan en voi vaikuttaa mitenkään jälkeen päin, mutta on se silti niiiiiiiiiiiiiiiiiiiin ärsyttävää.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *