Kirjahyllynsynkronointiproblematiikkaa

Puutalobaby

Jotkut aakkostavat. Toiset värikoodaavat. Me päätimme järjestää kirjahyllymme teemoittain.

Se tapahtuu näin:

1. Molemmat alkavat optimistisin mielin ja innoissaan purkaa omia (yhteensä 21 kpl) kirjalaatikoitaan hyllyyn, yhdessä sovittujen teemojen mukaisesti.

2. "Miks sä aloitat tuolta oven takaa? Tuo ne sun sarjikset tänne! En mä halua laittaa näitä mun paskakirjoja tähän etualalle!"

3. Muutaman laatikon jälkeen näyttää hyvältä. Paitsi: "Eikä, miks mulla VOI olla näin paskoja kirjoja, mihin mä nää piilotan? Tuon niitä sun kirjoja tänne eka hyllyyn! Tuu jo pois sieltä oven takaa!!!!"

4. Puolet purettu. Teemat sotkettu. Vauva herää.

5. "Mä luovutan ja ladon nää vaan!" "Etkä luovuta!" Vauva kantoliinaan.

6. Molemmat luovuttavat. Vauva pois kantoliinasta, möyriköön sitten tuossa lattialla.

7. Kirjarivien päälle on ilmestynyt pinoja. Osa hyllyistä edelleen tyhjinä. Vauva on imeskellyt palasen pahvilaatikkoa (apua).

8. "Joo kato sit SEURAAVAKSI me laitetaan sellaiset otsikkoliimalaput noille hyllyille ja aletaan vaan siirrellä niitä eri paikkoihin. Tämä on nyt paljon kätevämpää, kun me NÄHDÄÄN, että kuinka paljon näitä on..."

9. Jatketaan ensi viikolla.

10. Tuskin jatketaan.

*******

Kahden erilaisen kirjahyllyn yhdistäminen oli yllättävän vaikeaa. Joelin kirjahyllyn kirjoissa on kaikissa arviolta 800 sivua tiukkaa englanninkielistä tekstiä. Minun kirjahyllyssäni on hyllymetreittäin okransävyisiä kirjoja, joissa intialaiselle naiselle käy huonosti, saudinaiselle käy huonosti, afrikkalaiselle naiselle käy huonosti ja afganistanilaiselle naiselle käy hyvin huonosti. Okei, ja yhdessä lilansävyisessä kirjassa myös eestiläiselle naiselle käy huonosti.

Huonosti käy myös näiden kahden kirjahyllymaailman yhteensovittamiselle. Esimerkiksi:

"Intian uskonnot" ja Kaari Utrion "Bella Donna" kuuluvat mun mielestä selvästi tietokirjallisuuteen. Paitsi että Joelin jäljiltä sillä hyllyllä näyttää tältä:

"Tietoisuuden selitys", "The Eastern Origins of Western Civilisation", "The Complete DINOSAUR". Hmm yhtä äkkiä mun "Mytologian jumalat" -kirjan fontti alkaa näyttää jotenkin lapselliselta.

Mun ikivanhat opinto-oppaat sen sijaan ihan hyvin sopivat tähän Walt Disneyn viereen.

Why Nations Fail? Why Krista's Graduation Failed?

Omistan myös näköjään aivan liikaa kaikenlaista epämääräistä ja luokittelematonta kirjallista noloutta. Miten nimetään luokka, johon kuuluu runoja, muumiaforismeja, hippikirjallisuutta ja "Paskapuheesta"...?

"Se on menox!" Oikeesti. MIKSI mä omistan tällaisia?

Joelin (tai siis Homeroksen) "Ilias" on päässyt epämääräisten aforismikirjasten ja Amma-kirjallisuuden joukkoon. Homeroksen "Odysseia" puolestaan löytyy...

...tuosta ihan muumien ja kiristävien polvisukkien (täh?) vierestä.

Sitten on sanakirjoja, jotka eivät enää mahtuneetkaan riviin...

...ja joita kukaan ei ole avannut vuosiin, koska netti on sanakirjoja pullollaaan. Ja miten tuo "Ajatus, aate ja yhteiskunta" liittyy tähän - Joel, anyone?

Tuo pitkä sarjakuvarivikin voisi näyttää tältä:

...mutta kun sekaan laittaa mun sarjakuvia, niin käy näin:

Miks mun sarjakuvat on paljon pienempiä (eikä muutenkaan yhtään niin katu-uskottavia) kuin Joelin...?

Mun matkakirjojen rivi sen sijaan oli ihan vakuuttava...

...ennen kuin kaatui.

Eäääh. Jatketaan siis myöhemmin.

Niin, ja se itse kirjahylly noin niin kuin lautakasamielessä - se on VALMIS! Koko itsenikkaroitu hienous kuvien kanssa luvassa siis, kunhan kirjat ovat paikoillaan.

Eli ehkä ei ihan lähiaikoina.

Kommentit

Mamma
Mamman Sähkövatkain

Ihania ootte. Mä koon aina halunnu olla luku- ja kirjaihminen mutta ei, ei vaan uppoo kirjat. Meillä on vaan lastenkirjoja, mun 4 eri koulun kirjat joista kolme jäi kesken, ukon mekaanikkokirjat, epämääräisiä sanakirjoja ja muutama keittokirja. Yhden pahvilaatikon verran. Mutta sisäinen muuttolintuni kiittää minua XD

HelloAochi

Mä oon suosiolla jättänyt kirjalaatikot mökille, Ateenan kotiin ja äidin asunnon kellariin Vuosaareen. Kaikki 43 laatikollista. Vanhemmat EI tykkää. Kyllä mä ne joskus siivoan sieltä pois, sitten kun kun kun.

Silkkitassu

Ihan samalta näyttää kuin meilläkin. Molempien sarjakuvat ovat ihan erikokoisia, eivätkä mene minnekään nätisti. Osa kirjoista ei edes mahtunut korkeudestaan kirjahyllyyn. No tässä oli tilanne vielä pari viikkoa sitten. Järkyttävä kaaos ja hyvin sekava vaikutelma (osittain johtui kyllä kaikesta muusta rojusta...) Sitten tein niin, että kun noihin hyllyihin mahtuu kaksi kirjaa per hyllynpaksuus, joten paskat kirjat ovat siellä takana ja paremmat kirjat edessä. Samalla tuli tilaa hyllyihin.

20121120_202003_1.jpg

2012-12-30_18.48.19.jpg

Tässä kuvassa nyt ei näy koko olohuone, mutta saa vähän osviittaa, eli kaikki kolme hyllyä on viereikkäin ja keskimmäinen hylly on varattu kirjoille, tämä on koriste-esineille ja viimeinen hylly (joka ei näy kuvassa) on musiikille sekä vielä vähän arvoituksena oleville paskakirjoille, joille en löytänyt sopivaa paikkaa... Ainakin ne siis ovat yhdellä hyllyllä, eikä koko kirjahyllyn leveydeltä. Ainiin ja sitten on vielä oma erillinen "mango-hylly", omistamilleni mangasarjakuville. Tuossa on joka rivillä siis kolme kirjaa per hyllyn paksuus.. Tuon kuvan jälkeen niitä on kyllä tainnut tulla ostettua taas kymmenen lisää... Rahaa niihin on palanut ihan hirveästi... n. 10 euroa kpl.. tuossa kuvassa 340 kappaletta..

2012-10-25_21.58.23-1.jpg

Että semmosta.. :)

Kati (vierailija) (Ei varmistettu)

Miksi, oi miksi sulla on tallessa vanhat opinto-oppaat? Luetko niitä useinkin? ;)

Hebs (Ei varmistettu)

Heh, samaa mietin, olen heittänyt opinto-oppaat pois jo kauan sitten.

Mutta huomaan, että olet ollut samaan aikaan kauppiksessa, mitä luit siellä?

Ehkä olemme olleet opiskelukavereita :)

Hebs (Ei varmistettu)

Ainakin näköjään markkinoinnin perusteet :) Muistan tuon kirjan, ehkä jotain sisällöstäkin.

PSK
Insert Cool Phrase

Voisko tässä soveltaa Marttojen vinkkiä, jossa ei pitänyt siivota kaappeja, ellei aio asua siellä ;) Mulla kirjat hyllyssä ei minkään teeman mukaisesti, ainoastaan paskakirjat alimmalla hyllyllä. Ja mapit. Mutta nehän vasta onkin paskaa.

phocahispida

Mä NIIN HALUAISIN värijärjestää tommosen määrän kirjoja. Aaaaahaaahaaah aah.

phocahispida

Pahoittelut jorgasmista*.

*Järjestely-orgasmi

Vierailija (Ei varmistettu)

Oman tyttären menosta voisin vähän päätellä, että Silva alkaa piakoin järjestellä teidän kirjahyllyn. Meidän typy (9kk) mielellään viettää aikaa kiskoen kirjat alas kirjahyllystä (tämä hupi alkoi kiinnostaa siinä vajaa 8kk iässä kun opittiin seisomaan tukea vasten), samoin kyytiä saa vaatekaappien sisällöt. Mutta hurraa, pikkuhiljaa on tapahtunut käännöstä toiseen suuntaan, tyttö kun yrittää laittaa tavaroita takaisin (ja todellakin saa isot aplodit ja kiitokset :)).

Mjooh ja meillä kirjahyllyjen yhdistäminen (5v. sitten) sujui niin että hurja määrä dublikaatteja raijattiin vintille, muutossa vuoden päästä vietiin kierrätyskeskukseen ja edelleen noin kerran vuodessa on roudattu pari pahvilaatikollista kierrätykseen (ja sitä ennen tuputettu kavereille ja suvulle). Katsos kun pienessä Hki-asunnossa tajuaa että ei ole järkeä käyttää tilaa kirjojen säilömiseen joita ei koskaan lue (ja kirjasto on olemassa ja aivan loistava). Siksipä saatiin lopulta joululomalla kirjavarasto vajumaan yhden täyteen ahdetun Billy-hyllyn verran (tässä ei sit puhuta mitään tyttären kasvavasta kirjavarastosta ;)). Mut joo, tiedän tunteen, meillä kun on noin 800 cd:n levykokoelma ja se vaan kasvaa (ja sen olen meidän yhteenmuuton jälkeen aakkostanut, se on ainut siedettävä tapa löytää mitään noin isosta levymäärästä -- eikä puhettakaan mistään digitaalisesta musiikkikirjastosta, miehelleni itunes ja spotify mitä sille mainostetaan on lähinnä kirosanoja ;)).

Marjia

Teillä on kirjahylly kasassa, WAU! Meilläkin on siis vielä toivoa.... Muutto oli heinäkuussa, Siiri syntyi syyskuussa (vieläpä 8 päivää lasketunajan jälkeen) ja mä olin sitä mieltä, että kiva kun kerkiää tämän uuden asunnon laittaa kuntoon ennen vauvan syntymää, kun on kesäloma ja äippäloma ja kaikkee. Nooh, laatikot on tuossa olohuoneen nurkassa odottelemassa kirjahyllyä ja Siiri varmaan oppii lukemaan, ennen kun saadaan ne hyllyyn, jota ei siis vielä ole.

Vau mikä vauva!

Eiih, meillä on muutosta alle kuukausi ja mä toivoin että kirjahylly nousee pystyyn "ihan näinä päivinä"... oon muuten ennen harmitellut miestä joka ei kanna mukanaan kirjastoo, mut nyt taidan myös olla yllättävän helpottunu siitä että kirjahylly ja erityisesti sen järjestäminen on MUN juttu jonka saa tehdä yksin :)

Kristaliina
Puutalobaby

Marija, teillä todellakin on toivoa - meillähän nuo kirjat tosiaan ehtivät viettää sen yksivuotislaatikkopäivänsäkin :) On muuten todella mahtava tunne nyt, kun on kirjahylly tuolla paikalla, missä ennen oli kirjalaatikot. Mä huomaan vähän väliä vaan pysähtyväni sitä katselemaan. Woo.

...ja phocahispida: reps! :D

Hih mä arvasin, että nuo ikivanhat opinto-oppaat saattavat herättää huvitusta. Mähän tietysti niitä yön pimeinä tunteina tippa silmässä selailen, että oi niitä aikoja... :) No joo, eli mua siis neuvottiin, että kannattaa säilyttää ne oppaat, joiden mukaan on aikoinaan opiskellut - on helpompaa pähkäillä mahdollista valmistumista sitten (kröhöm) joskus aikanaan jos sellainen on edessä. Tässä kun on tutkintojärjestelmätkin muuttuneet kerran jos toisenkin. Mulla oli silloin joskus kaikki opintoviikot (jotka nykyisin opintopisteitä) kasassa ja reippaasti ylikin, pelkästään gradu jäi kesken... Tai siis molemmat gradut - toisen sentään otin jokin aika sitten kandintyönä ulos :)

Hebs, jätin siis valmistumatta oikeasti tuolta valtsikan puolella, mutta kauppakorkeassa olin vuoden ajan "vaihdossa" joskus tuolloin... oho, kymmenen vuotta sitten :D Luin sieltä silloin tuon markkinoinnin laajan sivuainekokonaisuuden :)

PSK:n hyvä vinkki hyllysiivoamattomuudesta saattaisi toimia muuten, mutta meillä itse asiassa nyt kovastikin hekumoidaan tällä kirjahyllyajatuksella :) Mehän saatiin tänne puutaloon nyt kokonainen kirjastoksi kutsuttu huone, johon nyt sitten ker-ran-kin haluttiin hylly, johon saa kaiken hienosti esille (paitsi ööh ne mun paskakirjat pitäiskin saada nyt piiloon) ja jossa on "kasvunvaraakin". Aiemmin kun molempien asunnoissa painiskeltiin just tuon tilaongelman kanssa - no NYT ON SITTEN TILAA KIRJOILLE j*mankauta, laskin että tuossa on nyt 22 hyllymetriä tilaa! :D
(höm esim. lastenhuonettahan meillä ei nyt sitten toistaiseksi olekaan :) )

Mä kans alunperin ehdotin tuollaista Silkkitassun tyyliä laittaa kirjoja useampaan riviin ,(vau! näyttää hienoilta kokoelmilta!) mutta Joel päätyi räätälöimään kullekin kirjatyypille omankokoisensa hyllyt: on siis hyllyt korkeille sarjiksille, matalille pokkareille, alhaalla tilaa isoille taidekirjoille (joita Joel haluaa hankkia lisää) jne.

Silva muuten jo tänään kovasti osoitti kiinnostusta noiden järkäleenkokoisten taidekirjojen hyllystä repimiseen niin kuin Vierailija 14.13 arvasikin. Auts, sellainen kun vauvan päälle kolahtaa... Täytyy ehkä jonkin aikaa pitää noita alahyllyjä tyhjinä, ja tietty lastenkirjoja niihin olisi sitten kiva sijoittaa :)

Kristaliina
Puutalobaby

Ai niin joo, ja cd:istä: mun omat cd:t piileskelevät sellaisen vanhan "apteekkarinlipaston" pikkulaatikoissa - ja Joel niille aina kovasti irvailee, elän kuulemma jossain pimeällä keskiajalla... Joel kun puolestaan edustaa sitä "kaikkimusiikkiontietystikoneella"-koulukuntaa, ja mä oon nipin napin päässyt kasetti/lp-levykaudelta noihin cd-levyihin. :D

...ja arvatkaas, miten magea videokasettikokoelma mulla on! :D Se on kyllä piilossa yläkerran vaatehuoneessa, en kestä sitä vinoilua :)

Silkkitassu

On meilläkin muuten yksi kirjalaatikko S:n jäljiltä eteisessä, josta juuri eilen S mietti et pitäisi tuokin käydä läpi et mitä säästää kirjahyllyyn ja mitä vie ullakolle..
Ainiin ja kuvistani taitaa saada sellaisen kuvan et meillä asuu lapsia tai kyläilee lapsia vähintäänkin, kun on leluja ympäri hyllyjä.. Näin ei ole, vaan ne on ihan allekirjoittaneen kokoelmat.. :) Mut eiköhän meillekin tule joskus niillä oikeasti leikkijöitä (jos äiti uskaltaa niitä joskus antaa lapsilleen..)

Silkkitassu

Niin ja pelit ja videot ovat meillä noiden valkoisten ja mustien kaappien ovien takana (samassa missä baarikaappi on, mihin hamstraan työpaikalta ja lahjaksi saadut viina/viinipullot.. ;))

Kristaliina
Puutalobaby

Hih joo äidin (ja isin) leluja saa tietysti vaan siellä jossain ylähyllyllä ihailla :) Joelillakin taitaa olla jonkinasteinen figuurikokoelma, mutta se on todennäköisesti piilotettu myös minulta :D

Vilukissanvillat (Ei varmistettu) http://vilukissanvillat.blogspot.com

Voi mäkin haluaisin omistaa jättimäärän kirjoja mutta ehkä mulla sitten joskus on sellanen oma "kirjasto", jossa niitä vois kans järjestellä... Nyt oon luopunut niin monesta kirjasta kuin vaan oon mitenkään raaskinut ja jättänyt vaan jokusia klassikoita tai muita hyviä. Ei näin pientä asuntoa vaan voi täyttää kirjoilla... :/ Eräs ystäväpariskuntani muuten järjesti ison kirjahyllynsä värien mukaan! Oli aika kivan näköinen, silleen osa sisustusta :D

Silkkitassu

Minä mietin yhdessä vaiheessa et virkkaisin jonkun sortin "verhot" noiden eteen, et ei näyttäisi niin sekamelskalta ja jos sieltä jonkun kirjan joskus tarvitsisi niin voisi helposti vain siirtää sitä verhoa pois edestä. Värikoodaus ois kiva, mutta hyvin hankala lopulta toteuttaa, kun tahdon pitää tietyn kirjailijan tekeleet samassa paikassa.
Vilukissanvillat: miten ystäväpariskuntasi toimi erikokoisten kirjojen kanssa? Oliko ne omilla hyllyillään värinmukaisesti vai samalla hyllyllä kaiken kokoisien kirjojen keskellä värinmukaisesti?

Katie
Aika kypsä äidiksi

LOL! Värikoodaus on toooosiii koukuttavaa! Mutta aivan järjettömän tyydyttävää, kuten Phocahispidakin tiesi. ;) On siinä se huono puoli, ettei koskaan löydä etsimäänsä, ellei muista kirjanselän väriä, mutta voi että näyttää hylly hyvältä - ja ne nolot kirjat katoaa fiksumpien viereen!  (Meillä on vierekkäin Dan Brownia ja Afrikkaa.)

Mulla on noi samat valtsikan opinto-oppaat, Kristaliina... Ja samoin gradu kirjoittamatta, oho.

Hah hah! lollasin noille jotain pahaa tapahtuu jollekin, mutta lopussa nainen selviää -kirjoille. Siis sinänsä nehän ovat kauheita tarinoita, mutta mäkin olen koukussa niihin. 

Ja valtsikan opinto-oppaista: niitä on tosiaan kiva katella ja muistella kyynelsilmin fuksivuotta, heh heh. Alma mater, JEEJEE! Mä oon sentään saanu heitettyä ne pois, mutta tilastotieteen johdatuksen rutikuivaa monistenivaska-kirjaa ja laskareita en. Nyt voi katsos äitipäänä ihmetellä, että wau, osasinko mä tuollaisenkin monimutkaisen kaavan silloin. Puhumattakaan jostain muista luentomuistiinpanoista, joissa on hienoja sanoja (ja joista ei enää todellakaan muista mitä mahtoivat tarkoittaa). 

Kristaliina
Puutalobaby

Hih joo, ja joskus löytyy omia paatoksella kirjoitettuja esseitä: "...että anteeks että Foucault että MITÄ että..?" :D Toisaalta siitä mun yhdestä gradunalusta oli aika helppo tiivistää kandintyö: deletoin vain kaiken sen kirjoittamani, mitä en enää tajunnut - ja tadaa: 60 sivusta tuli näppärästi 20 :)

Katie, noooh, mehän voidaan tehdä ne gradut sitten, kun lapset muuttaa pois kotoa - ehkä sitten on aikaa... :)

Kristaliina
Puutalobaby

PS. ja kyllä: tarkistin googlesta, että kirjoitetaanko Foucault noin :D

Eppuli (Ei varmistettu)

Just kyllästyin katselemaan sotkuista kirjahyllyä lasiovien läpi ja laitoin väliin kivaa kangasta. Siellä ne on nyt piilossa, kaikki nolot kirjat, vanhat koulukirjat, höpsöimmätkin sarjakuvat ja vanhat sanakirjat joita ei koskaan käytetä.

Töölö-mama (Ei varmistettu)

No siis mul on lapset melkein 2 ja melkein 4 ja purin kirjahyllystä kirjat vuosi sitten ja vein ne vinttiin. Koska en jaksanut niitä päivittäin kerätä lattialta takas hyllyyn. Vaiks se olikin mun harrastus ja saatoin siksi sanoa, että sisustan.

DVD.t on sijoitettu hyllylle katon rajaan joka kulkee pitkin eteistä ja käytävää. Siellä ne ovat värijärjestyksessä. Isi sanoo, aikuisten elokuvat, kun ovat niin korkealla.

Jos ette osaa päättää järkkää niin voi olla, et teidän neiti rupee kohta järjestelemään paitsi tietty jos olette johdonmukaisia kasvatuksessa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Jarjettoman iso kotikirjasto on kylla ihan parasta, paitsi sitten kun seinat tulee vastaan (nimimerkki kaksiossa 25 hyllymetria & epamaaraiset kirjakasat kaikilla vapailla pinnoilla lattia mukaanlukien ja toiset samanmoiset odottamassa vanhempien varastossa lottovoittoa ja suurempaa kotia...). Vinkkina, meilla seka maara- etta laatuongelma on ratkennut Kindlelilla. Vie tilaa vahemman kuin yksi peruskirja, muistiin mahtuu loputon maara ja ne nolottavat kirjat voi napparasti siirtaa pilvelle (siis se cloud muisti tai miksi sita kutsutaan) pois muiden nakyvista ja jattaa Kindleen vaan ne (tietysti valtaosaa lukemisestani edustavat) tiukkaa yhteiskuntasosiologiaa ja filosofiaa sisaltavat merkkiteokset. Bonuksena kirjahyllysta saastyvan tilan voi tayttaa nayttavilla taidekirjoilla ja sarjiksilla =)

Miitu (Ei varmistettu)

Meillä kuulemma sitten uudessa kodissa kirjat järjestetään kirjailijoittain (aika- vai aakkosjärjestykseen, en nyt jaksa muistaa) ja tietokoneelle tehdään erikseen tiedosto kaikista meillä olevista kirjoista, että voi sitten näppärästi merkata, mitä kirjoja on lainassa, kenellä ja kuinka kauan on ollu. Samalla voi tietty kirjata ne kirjat, jotka vielä kokoelmasta puuttuu. Ja tää mies vielä vuosi sitten väitti, ettei oo järjestelmällinen. Just.

Meillä on kummasti hillinny kirjahyllyn tyhjäysoperaatiota se, että tytöllä on sellanen noin 10 kirjan setti, jonka saa käydä ottamas hyllystä pois (pääasias omia iltasatukirjojaan). Kyllä toi nyt aina aika ajoin yrittää napata muitaki alas, mutta noin niinku yleensä pysyy nois sallituis. Kaikki muut tavarat sitten saaki kyytiä... Kerran totesin tullessani laittamasta pyykkiä, että olohuoneen lattialla oli sellasia 5x5 tyhjiä aukkoja, joihin voi varpaansa asettaa, mikäli ei halua tanssia erinäisten tavaroiden päällä. Ja oma lipastonlaatikko on ah-niin-ihanaa tyhjätä lattialle vaatevuoreksi.

Kainaloinen kana

Mää sain kanssa syksyllä kauheen vimman järjestää kirjat teemoittain. Suosikkini on ehdottomasti omassa suussa "kuvakirjoiksi" vääntynyt kokonaisuus, johon kuuluu sellaisia aarteita kuin "Maailman parhaat luontokuvat", "Vanhan kansan merkkipäivät" ja "Hirsikirja". Sellaisia opuksia, joita voi iltaisin sohvalla lueskella lapsen tapaan selailemalla kuvia ja fiilistelemällä. (Okei, on siellä välissä kyllä myös "Maanmittaus, 84. vuosikerta" ja "Karjalan tykistöä 90 vuotta"...)

tiia_

Ihana postaus! Meidän kirjahyllyssä elävät rinnakkaiseloa mm. miehen sci-fiklassikot ja mun Itsemurhapuput. :)

Elina U.
Lentoaskeleita

En osaa sanoin kuvailla kuinka kade oon tollasesta jättikirjahyllystä! Voi kun itsekin pääsisi järjestelemään kirjat jotenkin järkevästi (veikkaan että mun projekti saattaisi saada kyllä hiukan samanlaisen lopun kuin teillä, heh). Ja lohduttavaa että muidenkin kirjahyllyistä löytyy myös sitä ei niin katseenkestävää kirjallisuutta. :D Olen tunkenut jonnekkin meidän pienen poloisen ikeahyllyn alahyllyjen perikölle juurikin kaikki nuo aforismikirjat, äidiltä saadut elämäntapaoppaat jne. Huomasin aamulla riemukseni omistavani kirjan nimeltä Peniskirja (sain sen kavereiltani vitsillä 18-vuotislahjaksi), kun vauva päätti ryhtyä järjestelemään näitä alahyllyjen aarteita lattialle uudelleen! :D Tosi noloa kun meidän kirjahyllystä löytyy vaikka mitä mites sen nyt nätisti sanoisi "ei niin klassikkokirjallisuutta" niiden eteen aseteltujen klassikoiden takaa, ja oma pääaineeni sattuu olemaan kirjallisuustiede! :D Saisin varmaan potkut meidän ainejärjestöstä jos joku näkisi kirjahyllyni, tai vintillä nököttävät laatikot, muahaha.

Kristaliina
Puutalobaby

Tsihihi ei oo totta Rosanna; mullakin on Peniskirja :D Enkä todella tiedä, mistä se on mulle ilmestynyt... JA mulla on myös Runousopin perusteet - hmm ne voiskin laittaa tuohon vierekkäin :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Tiedekunnilla on opinto-oppaista arkistokappaleet, joten omassa hyllyssä ei niitä tarvitse kenenkään hamaan tulevaisuuteen säästää. Tällä verukkeella heitin miehen opinto-oppaat pois (samainen tdk, jossa itse työskentelen) hyllyä rumentamasta. Ja tällä työkokemuksella voin myös sanoa, ettei yksikään näiden vuoden N oppaiden mukaan opiskellut valmistu ilman vierailua opintoneuvojan luona vain yksinään niitä oppaita selailemalla. Eli ken oppaita tahtoo hyllyssään katsella niin toki niin voi tehdä, mutta mitään varsinaista tarvetta sille ei ole.

Elina U.
Lentoaskeleita

Hahaha ei voi olla totta! :D Siis totta kai kirjahyllyn paraatipaikalle vaikkapa Runousopin viereen? ;)

Kirjakaupantäti

Olipas mukava lukea teidän kirjahyllyprojektista.  Mä hankin viime vuonna kaksi ovellista kirjahyllyä eli siis sellaset vitriinityyppiset.  Meidän talo ei ole kovin iso mutta kuvittelin että kyllä ne tähän meidän olohuoneeseen saadaan sopimaan...  vaan ei sitten onnistunutkaan vaan ne ovat nyt sitten keittiössä :)

Kirjoja meillä (enimmäkseen mun kirjoja) näytti olevan sitten niin paljon että oli pakko laittaa kahteen riviinkin osalle hyllyä joten minä sitten mm. "piilotin" mieheni Juha Vuoriset takariviin :) Eturiveissä sitten komeilee runokirjoja, mietelelauseita, ruokakirjoja, luontokirjoja,  Astrid Lindgrenin tuotanto, elämäkertoja, historiallisia romaaneja. 

Odottelen tässä vain aikaa milloin esikoinen lentää pesästä ja saan hänen huoneesta kirjastohuoneen (tytär kyllä sanoi että kyllä siellä täytyy sitten joku nukkumapaikkakin olla kun mä tuun käymään kotona :) ) jonne sitten nuo kaksi kirjavitriiniä saa siirtää ja samoin kaksi matalaa hyllykköä tästä tietokoneen ympäriltä jotka ovat täynnä koirakirjoja, enimmäkseen lempikoirarodustani eli labradorinnoutajista :)

Hei! Muutin tonne naapuripalstalle ja ajattelin uskaltautua kommentoimaan (oon seuraillut teidän menoa jo kauan kauan..)kun nauraa käkätin tälle teidän kirjaprojektille :). Meillä on siis aivan sama meininki. Saatiin vihdoin kirjahyllyt kasaan ja alettiin latoa kirjoja paikoilleen. Joku voisi ihmetellä mihin olen joskus tarvinnut kolmea unikirjaa, miksi meillä on jonkun suomalaisen yrittäjän omakustannemuistelmat ja mihin piilotan mun Twilight-saagan??! Vai onko viimeksi mainittu tietokirjallisuutta jos sen avulla perehtyy nuorisokulttuuriin :)? Miehen panos kirjahyllyn sisältöön taas liikkuu paljolti samoilla linjoilla kuin Joelin. Nyt mä yritän päättää, että onko oikea tapa aakkostaa, luokitella kirjastoluokkiin, värijärjestellä vai joku ihan muu. Ja mitä sitten tehdään kun osa kirjoista mahtuu vain alimmalle hyllylle ja osa on järkevintä pitää niillä pokkarin korkuisilla hyllyillä?

Katie
Aika kypsä äidiksi

Liebling: Silloin voi mikro- ja makrovärijärjestää! :D Meillä on iso kirjahylly periaatteessa värikoodattu, mutta pokkarihyllyt ja isojen kirjojen hyllyt on värikoodattu erikseen. Näyttää ehdottomasti paremmalta kuin aakkostaminen tai teemattaminen. ;)

Totta, Katie! Ehdin kokoamisvaiheessa värijärjestää ylimmän hyllyn ja se kyllä näyttää paljon paremmalta kuin suunnilleen teemoittain olevat alemmat hyllyt. Pitänee jatkaa hommaa :). Mikro- ja makrovärijärjestämään tästä siis!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.