Kirjahyllynsynkronointiproblematiikkaa

Jotkut aakkostavat. Toiset värikoodaavat. Me päätimme järjestää kirjahyllymme teemoittain.

Se tapahtuu näin:
1. Molemmat alkavat optimistisin mielin ja innoissaan purkaa omia (yhteensä 21 kpl) kirjalaatikoitaan hyllyyn, yhdessä sovittujen teemojen mukaisesti.

2. ”Miks sä aloitat tuolta oven takaa? Tuo ne sun sarjikset tänne! En mä halua laittaa näitä mun paskakirjoja tähän etualalle!”

3. Muutaman laatikon jälkeen näyttää hyvältä. Paitsi: ”Eikä, miks mulla VOI olla näin paskoja kirjoja, mihin mä nää piilotan? Tuon niitä sun kirjoja tänne eka hyllyyn! Tuu jo pois sieltä oven takaa!!!!”

4. Puolet purettu. Teemat sotkettu. Vauva herää.

5. ”Mä luovutan ja ladon nää vaan!” ”Etkä luovuta!” Vauva kantoliinaan.

6. Molemmat luovuttavat. Vauva pois kantoliinasta, möyriköön sitten tuossa lattialla.

7. Kirjarivien päälle on ilmestynyt pinoja. Osa hyllyistä edelleen tyhjinä. Vauva on imeskellyt palasen pahvilaatikkoa (apua).

8. ”Joo kato sit SEURAAVAKSI me laitetaan sellaiset otsikkoliimalaput noille hyllyille ja aletaan vaan siirrellä niitä eri paikkoihin. Tämä on nyt paljon kätevämpää, kun me NÄHDÄÄN, että kuinka paljon näitä on…”

9. Jatketaan ensi viikolla.

10. Tuskin jatketaan.

*******

Kahden erilaisen kirjahyllyn yhdistäminen oli yllättävän vaikeaa. Joelin kirjahyllyn kirjoissa on kaikissa arviolta 800 sivua tiukkaa englanninkielistä tekstiä. Minun kirjahyllyssäni on hyllymetreittäin okransävyisiä kirjoja, joissa intialaiselle naiselle käy huonosti, saudinaiselle käy huonosti, afrikkalaiselle naiselle käy huonosti ja afganistanilaiselle naiselle käy hyvin huonosti. Okei, ja yhdessä lilansävyisessä kirjassa myös eestiläiselle naiselle käy huonosti.

Huonosti käy myös näiden kahden kirjahyllymaailman yhteensovittamiselle. Esimerkiksi:

”Intian uskonnot” ja Kaari Utrion ”Bella Donna” kuuluvat mun mielestä selvästi tietokirjallisuuteen. Paitsi että Joelin jäljiltä sillä hyllyllä näyttää tältä:

tietokirjoja.jpg

”Tietoisuuden selitys”, ”The Eastern Origins of Western Civilisation”, ”The Complete DINOSAUR”. Hmm yhtä äkkiä mun ”Mytologian jumalat” -kirjan fontti alkaa näyttää jotenkin lapselliselta.

Mun ikivanhat opinto-oppaat sen sijaan ihan hyvin sopivat tähän Walt Disneyn viereen.

opinto-oppaat.jpg

Why Nations Fail? Why Krista’s Graduation Failed?

Omistan myös näköjään aivan liikaa kaikenlaista epämääräistä ja luokittelematonta kirjallista noloutta. Miten nimetään luokka, johon kuuluu runoja, muumiaforismeja, hippikirjallisuutta ja ”Paskapuheesta”...?

sekavat.jpg

”Se on menox!” Oikeesti. MIKSI mä omistan tällaisia?

Joelin (tai siis Homeroksen) ”Ilias” on päässyt epämääräisten aforismikirjasten ja Amma-kirjallisuuden joukkoon. Homeroksen ”Odysseia” puolestaan löytyy…

odysseia_ja_polvisukat.jpg

…tuosta ihan muumien ja kiristävien polvisukkien (täh?) vierestä.

Sitten on sanakirjoja, jotka eivät enää mahtuneetkaan riviin…

sanakirjoja.jpg

…ja joita kukaan ei ole avannut vuosiin, koska netti on sanakirjoja pullollaaan. Ja miten tuo ”Ajatus, aate ja yhteiskunta” liittyy tähän – Joel, anyone?

Tuo pitkä sarjakuvarivikin voisi näyttää tältä:

sarjakuvat.jpg

…mutta kun sekaan laittaa mun sarjakuvia, niin käy näin:

mun_sarjakuvia.jpg

Miks mun sarjakuvat on paljon pienempiä (eikä muutenkaan yhtään niin katu-uskottavia) kuin Joelin…?

Mun matkakirjojen rivi sen sijaan oli ihan vakuuttava…

matkakirjat.jpg

…ennen kuin kaatui.

Eäääh. Jatketaan siis myöhemmin.

Niin, ja se itse kirjahylly noin niin kuin lautakasamielessä – se on VALMIS! Koko itsenikkaroitu hienous kuvien kanssa luvassa siis, kunhan kirjat ovat paikoillaan.

Eli ehkä ei ihan lähiaikoina.

Kommentit (37)
  1. Totta, Katie! Ehdin kokoamisvaiheessa värijärjestää ylimmän hyllyn ja se kyllä näyttää paljon paremmalta kuin suunnilleen teemoittain olevat alemmat hyllyt. Pitänee jatkaa hommaa :). Mikro- ja makrovärijärjestämään tästä siis!

  2. Liebling: Silloin voi mikro- ja makrovärijärjestää! 😀 Meillä on iso kirjahylly periaatteessa värikoodattu, mutta pokkarihyllyt ja isojen kirjojen hyllyt on värikoodattu erikseen. Näyttää ehdottomasti paremmalta kuin aakkostaminen tai teemattaminen. 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *