Kotiessut 70-luvulta

”Mitään en ole koskaan pois heittänyt” -keräilijänluonteeni on perittyä.

Jo lapsena muistan, miten huikeaa oli seistä lapsuuskodin vaatehuoneessa ja vain katsella sen aarteita. Okei no ja kaivaakin vähän, ihan salaa. Sama tunne tulee vieläkin, kun pääsen oman äitini varaston uumenia tutkiskelemaan. Viime jouluna mukaani puutaloon lähtivät tällaiset:

mekot.jpg

Kaksi oman ämmini (isoäitini) kotiessua 70-luvulta! Vasemmanpuoleinen on kuvassa oikein päin, oikeanpuoleisesta näkyy selkäpuolen napitus.

Itsehän nimittäisin näitä mekoiksi, mutta essuja kuulemma ovat. Näitä pidettiin kotona mekon päällä, että mekko ei sotkeentuisi.

toka.jpg

Eka mekko on ehkä itsetehty. Kankaan reunassa lukee ”Rapsodi” design Ritwa Wahlström, Boräs Cotton Sweden.

Huomasin tänään, että vihdoinkin on tullut aika kokeilla näitä päälleni – silloin talvella napit eivät menneet kiinni ison raskausmöhön kohdalta. Mutta nyt ovat juuri sopivia! Imettämäänkin näissä pystyy; tuo etuosa on sen verran kapea, että sieltä saa suht helposti ja nopeasti kaivettua maitotuotantovälineet esiin.

eka.jpg

Toinen on luultavasti ostettu: lapussa lukee OTK Hyvinkää.

Rakastan tällaisia vanhoja, perittyjä vaatteita. Aika jännä ajatella, että näihin essuihin on myös meidän Könkään-ämmimme pyyhkinyt jauhoiset kätensä leipää uniin lapatessaan. Oh.

Tämä on se syy, miksi meidänkin vaatehuoneeseemme kertyy tavaraa. 

 

 

 

Ps. Bloggaajan totuus ensimmäisen kuvan ottamistilanteesta:

totuus.jpg

Kommentit (14)
  1. Ihania essumekkoja! Näytät tosi simpsakalta 🙂 Itse näytän usein tuollaisissa retromekoissa joko ikävästi matamilta tai yritän-näyttää-lapselta-pikku-kakkosen-juontajalta.

    Hienot on! En ehkä raaskisi pyyhkiä käsiäni noihin!

    Hyvää vappua!

  2. Hei mulla oli tuollainen samanlainen mekko (Hyvinkään tehtaan tuotos)! Löysin kirpparilta ja käytin ahkerasti :). En muista onko mekko vielä tallessa, varmaankin kyllä kiertänyt jo eteenpäin. Siinä oli yksi tasku edessä ja napit selkäpuolella, ihana!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *