Kuinka kasata keinuhevonen?

Puutalobaby

Oh, oonko mä jo kertonut: minä ra-kas-tan Ikean huonekalujen kasaamista!

Ensin haluan lajitella ruuvit siistiin järjestykseen ja laskea ne. Ja sitten edetä ohjetta huolellisesti eteenpäin, kohta kohdalta rauhassa rakennellen.

Minusta on jotenkin lohdullista, että kerrankin jokin asia elämässä tapahtuu täysin ohjeiden mukaan: noudata näitä, niin onnistut. Mutta jos yhtään yrität oikoa, epäonnistut surkeasti.

Silvan uusi keinuhevonen ei ole Ikeaa, mutta hihkuin innosta nähdessäni tämän:

...ja tämän:

Oooooh! Ihana-ihana-ihana kasattava asia, ja selkeät ohjeet! Osat on nimetty, järjestetty ja numeroitu. Ja mukana on valmiina myös tarvittavat ruuvinväänninsysteemit. Kaikki on ajateltu valmiiksi. Maailmassa on jotain järjestystä. Ra. Kas. Tan!

Joel yritti lähestyä kasaustyömaata, mutta hääsin sen keittiöön bataatinkuorimahommiin. Tää on duuni on MUN!

Ensin siis järjestetään ruuvit:

Uuu, mukana on tuollaisia mitä-lie-ruuvinpyöritys-tuppejakin, uuu uuu uuu saadaan hommaan vähän haastetta.

Kuvassa 1 kiinnitetään puutapeilla g (4kpl) kiinni osat A (2 kpl) ja B (2 kpl) ja ruuvataan ruuvit a (4kpl) ruuvinvääntimellä k. Sitten kiinnitetään selkäosa G penkkiin H ruuveilla b (2kpl) ruuvinvääntimellä l.

Seuraavaksi puretaan koko homma, kun tajutaan, että penkkiosa meni väärin päin.

Sitten varotaan, että eräs ruuveista kiinnostunut kissa X ei pääse vippaamaan pikkuosia paikkaan ÖÖÖ:

Ja sitten tajutaan, miksi isompia ruuvinvääntimiä (tai siis miksi noita edes kutsutaan...?) on kaksi:

Niitähän voi kiristää YHTÄ AIKAA!

Ai niin ja se haasteosuus on sitten tässä:

Tajusin! Tajusin! Tajusin!

Ja 23 minuutin kuluttua (kyllä, otin aikaa), kun Silva herää juuri sopivasti päikkäreiltä koeajolle, ollaan jo kuvassa 12:

Ih-hah-HAA!

 

PS. MinnaM filosofoi aiemmin Rimakauhua ja rahkapiirakkaa -palstallaan hienosti näin: "Ihmisen suhtautumisen elämään pystyy päättelemään siitä, miten hän suhtautuu Ikean huonekalujen kokoamiseen."

Saman postauksen kommenttiketjusta pääsee näkemään, miten kävi meidän uusimmalle vaatekaapille.

Kommentit

Rokkibeibi keinuhevonen!

Iinamar (Ei varmistettu)

Rokkibeibi!! Tuu keinuheppa!!!

Sallaaaaaaaaaaaaaaa (Ei varmistettu)

Rokkibeibi! keinuhevonen
salla.vehkasalo@gmail.com

Vierailija (Ei varmistettu)

Rokkibeibi keinuhevonen. Aho.toivanen@gmail.com

Kristaliina
Puutalobaby

Hih hii, minuuttipeliä - penney oli nopein, onnittelut!

Mun piti alun perin tehdä tämä ponibloggaus vasta huomenna, mutta sitten tajusin, että sehän ei olekaan arkipäivä ja tuli vähän iltakiire :) Mutta hyvin (ja nopeasti!) bongattu!

Pakko muuten antaa ihan vilpitön kehu tuosta keinuhevosesta - tykätään ihan älyttömästi! Siinä on tuollainen vauvatuki eli Silvakin voi jo vähän (valvottuna ja varmistettuna) keinutella, vaikka oikeasti tuon ikäsuositus onkin 12 kk eteepäin.

Mutta hei isosti onnea, penney, heitä mulle meiliä niin sovitaan heppatoimituksesta! :)

Kristaliina
Puutalobaby

PS. Saanko penney tulla kasaamaan teillekin...? :D

Joo vaikka itselläkin on rakkaus ikean huonekalujen kokoamiseen, niin kokoamispalvelu lisänä olisi suurta plussaa :) jee, laitan tulemaan sähköpostia!

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihana heppa! Mistä moinen ostettu? Mieheni rakastaisi tuon kokoamista, minä en :)

Kristaliina
Puutalobaby

Tuo on sieltä Rokkibeibi-nettikaupasta, jonka kanssa meillä on tämä bongauskilpailu käynnissä. Me tykätään kans kovasti! On tavallaan sen perinteisen keinuhevosen näköinen, mutta sitten kuitenkin vähän erilainen :)

Kristaliina
Puutalobaby

Hei satuin just huomaamaan Rokkibeibin Facebookista, että siellä on tarjolla just nyt -10 % alekoodi, joka on voimassa perjantaihin asti...

Sori, tämä ei ollut tarkoituksellista alekoodimainostamista - mutta tosiaan osui just silmään ja jos joku on tilaamassa, niin kantsii varmaan hyödyntää :)

PSK
Insert Cool Phrase

Täällä myös yksi fanaattinen Ikean kalusteiden kasaaja!

Miitu (Ei varmistettu)

Ihana ilme pienellä keinujalla! Tais Silvakin tykätä tästä tehtävästä :D

Pieni Nutturapää

Ikean huonekalujen kasaaminen on niiiin ihanaa! Just toi lajitteleminen, järjesteleminen ja ohjeiden noudattaminen. Edellistä muuttoa tehdessämme lähetin miehen siivoamaan vanhaa kotia ja keskityin itse huonekalujen kasaamiseen. Miehellä ei kuitenkaan olisi kärsivällisyyttä noudattaa ohjetta ja miettiä mikä ruuvi kuuluu oikeesti mihin.

MirvaK

Oih, kaikki kasaaminen on ihanaa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Se on muuten kuusiokoloavain ;)

Morgaise (Ei varmistettu)

Ihanaaihanaaihanaa, pakko kommentoida vanhaan postaukseen kun kerrankin löydän jonkun toisenkin (tai kommentteja lukiessani monta muutakin) jotka rakastavat Ikean huonekalujen kosoamista. Olen aina miettinyt, onko mulla joku vinksahtanut Y-kromosomi niiden kahden äksän välissä, kun rakastan asiaa, jota kaikki muut (ainakin naispuoliset) vihaavat, mutta ehkä se geenivirhe ei olekaan vain mulla..... Ja mitä tulee vanhaan postaukseen kommentoinnista, löysin blogisi muutama päivä sitten, ja luen koko blogihistoriaaa läpi. Vaikkei meillä ole puutaloa, ja babykin on jo 6v...
Äläkä ota paineita vastaamisesta, tuskin tulen koskaan tarkistamaan, onko viestini sitä saanut. Oli vain pakko avautua :)

Kommentoi