Kukas se siellä ravintolassa mölysikään?

Kävin viime talvena Seelaa odottaessani keskustassa lounaalla entisen työkaverini kanssa – raskaana hänkin. Lounaspaikaksi hän ehdotti Aleksanterinkadun Factorya, siellä Aleksi 13:n yläkerrassa. Kerta oli minulle ensimmäinen; heh ainoa Factory-niminen ravintola, jonka minä tiesin, oli ammoisten aikojen räkäinen punk-baari Hakaniemessä.
”Tämäpä kiva paikka”, totesin.
”Tännehän voitais sit joskus tulla lastenkin kanssa.”

Niin, ehkä olette nähneet jo tämän. Tai tämän.

*******

Itselläni ei ole tietenkään mitään sitä vastaan, jos ravintola haluaa rauhoittaa jonkun tietyn alueen. Itse asiassa se on varmasti aika hyvä idea. Mutta oi se tapa, miten tämä asia on nyt viestitty… Auts.

Ilta-Sanomien jutussa ravintolapäällikkö ”kertoo arvostavansa suuresti niitä jokapäiväisiä lounasasiakkaita, jotka haluavat nousta viidenteen kerrokseen syömään.” Ja jatkaa:
”- Sitten joku käy kerran vuodessa ja ottaa valokuvan kyltistä, joka on ollut siinä jo vuoden.”

En tiedä, mitä te muut olette mieltä – mutta mun mielestä tuo on se osa tätä juttua, joka tuntuu tökeröltä. Okei, alkuperäinen kylttikin oli kyllä asenteellinen; miksi ei olisi voinut sanallisesti kertoa, että tämä on hiljainen osa ravintolaa. Tuo vaunukieltomerkki on vähän… tyylitön. Eihän se möykkääminen pelkkiä lapsiperheasiakkaita koske, miksi siinä piti eritellä lapsikielto…?

Vaikka ihan sama pieni tyylittömyys, itse en olisi tuollaisesta vielä kovin närkästynyt. Mutta tuo ravintolapäällikön kommentti on mun mielestä sellainen, jota palvelualan ammattilaisen suusta ei pitäisi lipsahtaa. Asiakaspalaute pitäisi aina hoitaa tyylillä, vaikka itse olisikin eri mieltä.

*******

Me oltiin muuten Joelin ja Seelan kanssa viime kesänä menossa lounaalle tuonne Factoryyn. Ovella kuitenkin pysähdyimme ja päätimme kääntyä kannoiltamme, jotain toista paikkaa etsimään.

Ai miksi?

Koska pukumiehet pitivät niin kovaa meteliä. Puheensorinan volyymi oli päätähuumaava; päätimme etsiä hieman paremmin lapsiperheelle sopivan paikan. Rauhallisemman.

Oh the irony.

santa fe.jpg

Huonokäytöksinen (hehe) lapsiperheasiakas julki-imettää. Oijoi. Porttikielto pitäis antaa. Vauvan mussutus saattaa häiritä pukumiehiä.

Kommentit (96)
  1. Onko tämä jo linkattu tänne? Piti heti tilla laittaa, kun tuli jo otsikosta mieleen tää postaus. Noni, nyt meen lukee itekki ton Hesarin jutun 😉 
    http://www.hs.fi/mielipide/Oikeuttaako+muiden+nautiskelurauha+ravintoloiden+lapsikiellon+/a1410575863993?ref=hs-top4-4

    1. Kiitos! Ihan hurjan hyvä näkökulma, jaoin jutun Facebookissa!

  2. Minä tässä vaan mietin, että on vissiin aika vähissä nuo todelliset ongelmat Suomessa ja suomalaisilla, kun seuraa tämän aiheen ympärille noussutta kohua ja keskustelua 😛

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *