Kun arki siirtyy Espanjaan

Heh terveiset täältä impulssimatkailijoilta! Lennot on nyt ostettu, Seelan passihakemus jätetty – eli joo joo joo me ihan oikeasti ollaan lähdössä! Tuota pitää hokea välillä itsellekin, kun ei meinaa pää tajuta. Kröhöm koska tämähän kävi nyt aika äkkiä.

10400792_27432610546_5059_n.jpg

Mehän siis haaveiltiin jo joskus joulukuussa Thaimaan-matkasta, siitä kirjoittelinkin (täällä). Kirjoitin myös, että odotan edelleen sellaista sisäistä ääntä, joka sanoo, että nyt varaa ne lennot. Tavallisesti meidän matkallelähdöt ovat tapahtuneet juuri noin – jostain on iskenyt, että nyt.

Jokin hassu impulssi, joka kovalla äänellä kertoo, mitä tehdä.

No maanantai-iltana suihkussa tosiaan se impulssi sitten iski. Mutta se ei sanonutkaan, että Thaimaa.

Vaan: Espanja!

10400792_27432435546_3449_n.jpg

Miksi juuri Espanja, muutama kysyi.

No siis siihenhän on ihan selkeä syy: meidän perhetuttumme omistaa suomalaisten suosimalla aurinkorannikolla asunnon, joka on juuri tällä hetkellä kuukauden ajan tyhjillään. Meitä on jo vuosikausia kutsuttu sinne kylään, mutta aina se on jäänyt sellaiselle ”voi kuulostaapa kivalta, joskus joo vois” -tasolle.

Kunnes sitten suihkussa se iski: nyt! Hei mikä meitä täällä räntäsateessa nyt pidättelee, lähdetään sinne!!!

Lyhyemmät lennot, eurooppalaiset olosuhteet, siisti asunto, lastenruokaa kaupoissa.

Espanja! Joo!

10400792_27432430546_3151_n.jpg

Tämä siis selittää budjetinkin: edestakaiset lennot koko perheelle irtosi (Finnairin suorat lennot) yhteensä noin tonnilla, mutta eläminen siellä tulee todennäköisesti jopa halvemmaksi kuin Suomessa. Kokkaillaan omassa keittiössä, tehdään ostokset supermarketista ja liikutaan paikallisbusseilla ja niin edelleen.

10400792_27432465546_5593_n.jpg

Heh eli jos joku luuli meidän lähtevän tälläkin kerralla massiiviselle seikkailumatkalle – juu ei. Jos me seikkailua oltaisiin kaivattu, niin suunta olisi ollut Aasia. Mutta nyt reissun konsepti on ihan eri: siirretään vaan meidän puutalon perusarki kuukaudeksi vähän lämpimämpiin olosuhteisiin.

Heh koska seikkailua tää elämä kahden pienen kanssa nyt on muutenkin; terveisiä vaan eksoottisesta Pasilasta, jossa jonotettiin Seelan passihakemusta jättämässä esimerkiksi sellaisella lopputuloksella, että mä en omista enää puhelinta.

Täytyykin lisätä uuden puhelimen osto tehtävälistalle. Ja vakuutusyhtiöpapereiden täyttö. Toivottavasti kotivakuutus korvaa, jos kännykkä päättää mennä oma-aloitteisesti uimaan.

Ja jos joku näki mut äsken Pasilassa, niin ei: mä en ollut pissannut housuuni. Se oli Silvan falskaava vesimuki, joka oli vuotanut puoli litraa vettä taskuuni. Ja takapuoleeni. Ihmettelinkin hetken, että tuntuupa jotenkin erikoisen kylmältä ja märältä.

10400792_27432620546_5929_n.jpg

Ööö niin mitäs mä olikaan kertomassa…?

Niin: arki siirtyy Espanjaan.

Me aiotaan siis siellä pestä pyykkiä ja nukuttaa lapsia päiväunille vaunuihin ja käydä leikkimässä leikkipuistossa ihan niin kuin Suomessakin arkena tehdään. Mitään kunnianhimoisia lomailusuunnitelmia meillä ei siis ole. Syystä että… …no vilkaiskaapa vaikka Emmin kokemukset kahden pienen lapsen kanssa lomailusta.

Me todettiin, että ei edes ajatella sitä lomana. Vaan arkena. Eli ihan lapsiperhearkea me mennään sinne elämään.

Mutta ilman räntää ja loskaa.

Toivottavasti.

10400792_27432520546_9214_n.jpg

Neljä päivää lähtöön!

IIIIIIK!

 

PS. Hei pakko jakaa vielä tässä eilen saamani vinkki majoitusvaihtoehdoksi: house sitting! Ihan mahtava idea: majoittua siis jonkun lemmikinomistajan kodissa ja hoitaa samalla taloa & lemmikkejä! Ymmärsinkö oikein, että jopa siis saa ilmaisen majoituksen…? Vau. Täällä: http://www.trustedhousesitters.com/

 

 

 

(kuvat Portugalista muutaman vuoden takaa)

Kommentit (32)
  1. Oon vieläkin kateellinen. Mutta oikeastaan tekis mieli enemmän matkia Lähiömutsia ja lähteä lomalle Dubaihin. Täytyy kyllä pysyä niin kauan Suomessa, että toi vauva on saanut rokotukset enkä tiedä onko sittenkään varaa lähteä, mutta aina saa haaveilla 🙂 

  2. Dalmikirjautumatta
    5.2.2015, 15:35

    Olin jo ihan innoissani tuosta trustedhousesitters.comista mut plääh, rekisteröityminen maksaa yli 15€/kk. En itse ainakaan ”uskalla” maksaa tuota summaa siitä että EHKÄ joku valitsisi just meidät housesittereiksi, hakemuksia tulee varmasti aika paljon per haku. Ihana idea kyllä.

    1. Höh ai siinä oli sellainen koira (heh) haudattuna…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *