Kuvia! Kuvia! Kuvia! (eli eka tuloksia värjäilystä)

Tähän mennessä tapahtunutta:

Dylonilta siis tiedusteltiin, mahtaisinkohan olla kiinnostunut testaamaan heidän tekstiilivärejään – ja minä siihen, että ”JOO!” Heh ja kuten arvata saattaa, hommahan on tietysti lähtenyt jo ihan lapasesta. Huomaan pälyileväni jatkuvasti täällä kotona ympärilleni ja pähkäileväni, mitä kaikkea täällä voisikaan värjätä.

Mutku mutku mutku – maailmassa on niin paljon värjättävää!

harso_varjatty.jpg

Tyytyväinen väriharson käyttäjä.
(hmm voiskohan tuon ASTIANPESUKONEEN värjätä…?)

 

”Harsot!” Se oli selkeä ensimmäinen värjäysideani. Olin ennen Silvan syntymää ostanut yhden paketin oransseja harsoja, mutta enempää en ollutkaan sitten raaskinut satsata noihin värillisiin – hintaero värjätyillä ja valkoisilla kun on melkoinen.

Ja koska meillä käytetään harsoja ruokalapputarkoituksessa (Silva luulee, että tavalliset ruokalappulärpäkkeet ovat syötäviä), näky valkoisten harsojen suhteen oli tämä:

harso_varjatty_dylon.jpg

Ennen – jälkeen.
…ja huom. nuo läntit valkoisessa harsossa ovat siten
ruokaa. Oikeasti. Ja tuo harso on myös pesty. Kyllä. Oikeasti.

Minua muuten etukäteen varoitettiin, että värjäys ei välttämättä toimi tahrojen peittäjänä – tekstiiliväri kun värjää tietysti tahrakohdankin, ja se voi jäädä näkyviin. Siksi valitsin noille harsojen väriksi tuollaisen aika tumman ja… no: luumuisan. Ja peittyiväthän ne, jee!

Saumojen väri sen sijaan jäi valkoiseksi. Keinokuitu ei värjäydy; tässä tapauksessa siis tuo lanka oli jotain polyesteria. Näin kävi joissain muissakin värjäilyissä, mutta itseäni nuo valkoiset saumat eivät ole juurikaan häirinneet…

*******

Seuraava värjäysideakin tuli ihan heti: pinnasängyn reunapehmuste! Tässäkin nimittäin meillä oltiin tehty budjettivalinta. Ikean reunapehmuste maksoi vain murto-osan sellaisten nättien kuviollisten/värikkäiden merkkipehmusteiden hinnasta. Tarkoitus oli ollut ommella itse siihen jonkinlainen pussukka päälle, mutta… (öö keksi itse sopiva selitys tähän)

ikea_reunapehmuste_ennen.jpg

Joo onhan tämä nyt ihan kelpo pehmuste, mutta aika tylsä.

No, enää ei ole enää tylsä…

ikea_pinnasangynsuoja_varjatty.jpg

…vaan oranssi!

Niin joo ja reunapehmustetta ei ole kuvattu pinnasänkyyn kiinnitettynä siksi, että Silva nukkuu edelleen meidän keskellä ja pinnis toimii tällä hetkellä lähinnä puhtaiden pyykkien välivarastona… No, on sitten nätti pehmuste odottamassa joskus tulevaisuudessa.

*******

Kiva ylläri mulle näissä värjäyksissä oli se, miten painokuvat käyttäytyvät värjätessä – ainakin mun testeissä ne säilyivät ihan sellaisinaan! Painokuvat pysyivät näin nätteinä:

vauvan_body_varjatty.jpg

Huuto.netistä kettupuvun kylkiäisenä tullut Tinttu.comin body oli ennen valkoinen. Kirpparilta 50 sentillä mukaan lähtenyt apinabody puolestaan oli kulahtaneen harmaa – no ei ole enää!

Kuviollisten kankaiden suhteen sen sijaan tuli todistettua se, mikä Dyloniltakin minulle etukäteen kerrottiin: ruma kuosi pysyy rumana kuosina – vaikkakin erivärisenä rumana kuosina 🙂 Jos ei sitten ihan mustaksi vetäise…

vauvanvaatteet_varjays_ennen.jpg

Ennen. Ystävältä ilmaiseksi saatuja, monen perheen kierrättämiä ”hätävaravaatteita” – ja oikeassa alakulmassa taitaa olla äippäpakkauksen body (sen kuosi on kyllä ihan nätti, mutta väri meille liian pliisu).

varjatyt_vauvanvaatteet_dylon.jpg

Jälkeen. Mehiläisvaatteista, pöksyistä ja äippäpakkauksen bodysta tuli mielestäni kivat – kun taas nuo kaksi rumakuosista bodya ovat edelleen rumakuosisia, mutta nyt vaan värikkäitä 🙂

varjatty_body_dylon.jpg

Silva auttaa.

*******

Pakko näyttää vielä tämä case ”äiskä laittaa Silvan toisen keltaisen sukan vahingossa mustien pyykkien kanssa pesuun ja siitä tulee harmaa”. No, heitin nyt pikkusukat samaan värjäyserään noiden harsojen kanssa:

vauvan_sukat_varjatty_dylon.jpg

Käyttökelpoiset jälleen! …tai siis ööh valmiit yhdistettäväksi kuumimman päiväkotitrendin mukaisesti muiden parittomien kanssa.

*******

Ai niin, ja oonhan mä ehtinyt värjätä jo vähän muutakin kuin vauvanvaatteita ja -tekstiilejä. Tässä pieni näyte:

pyyhkeet_ennen_varjaysta.jpg

Esimerkiksi nämä Ikean perus-halpis-keittiöpyyhkeet…

ikea_keittiopyyhkeet_varjatty.jpg

Tadaa!

Nämä kaikki siis ”perusvärjäyksiä” noilla pesukoneväreillä – vielä en ole siis ehtinyt  ihan sellaiselle pro-tasolle, jolla tehdään vähän luovempia testauksia 😀 Värejä pystyy siis sekoittamaan keskenään, tekemään käsiväreillä liukuvärjäyksiä jne. Hih mutta katsotaan tässä kevään kuluessa, jos vaikka tulisi Taide 🙂
 

Hei ja laittaa kuvia tähän, jos teillä on tullut jo Taide!

PS: Ja ei, meillä ei koskaan silitetä mitään. Sori.

Kommentit (59)
 1. Onko kukaan värjännyt tummaa pinkkiä eteenpäin joksikin muuksi? Entä plyysiä? Tytöltä on jäänyt hurja pino pinkkiä ja vaaleanpunaista vauvanvaatelaatikkoon ja nyt ne pitäisi saada sopimaan myös tulevalle Pikkuveljelle. Onkohan tummansininen tai luumu ainoat vaihtoehdot? Mitenköhän vihreä käyttäytyisi? Kokemuksia? Ideoita?

  1. Mä oon värjännyt mustaksi, mutta se ei taida olla ihan sama 🙂 Hmmm, jollain lilalla lähtisin ehkä itse kokeilemaan…

   Plyysiä en ole värjännyt, mutta sellaisen ”pyyhekangastyyppisen” hupparin kyllä. Se värjäytyi ihan normaalisti. Mutta kantsii tsekata, onko siinä minkä verran puuvillaa/polyesteria. Kun se tekokuituosuushan ei värjäänny… Eli saattaa tulla vaaleampi tulos kuin mitä paketti näyttää. Mutta sellaisilla 80 % puuvillaa 20 % tekokuitua – yhdistelmillä oon kyllä saanut ihan onnistuneita värjäyksiä!

   1. Okei! Hyvä tietää. Värjäyskokeilujen tuloksia ehkä siis blogissa lähiaikoina 🙂

    1. Pidän peukkuja! 🙂

 2. Mites, onko jollain kokemusta vakosametin värjäämisestä? Olis meinaan ihanat lappuhaalarit, mutta kun ne on beiget. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *