Lastenjuhlavinkit jakoon!

Puutalossa vietetään pian meidän ensimmäisiä lastenjuhlia! Jee!

…ja mitäköhän se sitten oikein tarkoittaa…? Ei mitään käsitystä. Vinkkejä siis otetaan vastaan!

lastenjuhlatavarat.jpg

Tulevan sunnuntain lastenjuhlat ovat siis tirppanan myöhästyneet syntymäpäiväjuhlat. Silvan oikeana syntymäpäivänä minä olin ponnistamassa, joten juhlia päätettiin suosiolla siirtää paremmalle ajalle. Joka siis on nyt.

Juhlat on ajateltu pitää täysin lasten ehdoilla. Aikuissukulaiset siis sori: kutsut eivät ole eksyneet postiin. Viime vuoden yksivuotisjuhlat kun olivat kyllä kivat – mukana sekä sukulaisia ja kavereita että lapsia – mutta porukkaa oli talo silloin sen verran täynnä, että harmi kyllä ”päähenkilöt” eli lapset uhkasivat jäädä jalkoihin. Aikuisruuhkan keskelle kun on vaikea laittaa yksivuotiaita lattialle leikkimään.

Niinpä päätettiin, että jatkossa kaikki lasten syntymäpäivät meillä ovat vain ja ainoastaan lasten juhlia. Aikuiset voivat nostaa skumppamaljansa halutessaan muissa tilaisuuksissa.

”Kai me nyt silti Fresitaa aikuisille ostetaan…?”, minä yritin.
”LASTEN juhlat”, Joel sanoi.

Okei, okei.

*******

Mutta mitä? Mitä mitä mitä tapahtuu lastenjuhlilla? Auttakaa! Juhlijat ovat vieläpä vain plus/miinus kaksivuotiaita, joten kovin kummallisia kilpailuja heidän kanssaan ei ehkä vielä voi kuvitella vetävänsä. Riittääkö ohjelmaksi onginta, levyltä tuleva lastenmusiikki ja yksinkertainen sormiruokatarjoilu? 

Onginnan lisäksi olisi tietysti ihan huippua, jos olisi muutakin ”ohjelmaa”. Mutta mitä? Mietin ensin sellaista kilpailua, jossa iso, paksuun sanomalehtikerrokseen pakattu paketti laitetaan piirissä kiertämään ja musiikki pyörimään, ja pakettia saa aina repiä silloin, kun musiikki pysähtyy. Mutta kaksivuotiaille…? Joel ennusti, että siihen meneessä, kun palkinto paljastuu paketista, joka ikinen kaksivuotias jo itkee. Että ehkä sitten ei.

Mitään supercateringejakaan ei olla aikeissa alkaa järjestää – Prismassa käydään ja ostetaan sieltä tyyliin karjalanpiirakkaa ja hedelmiä. Jätskikakku, sellainen Viennetta tai jotain – täytekakusta kun ei kukaan meidän porukasta oikein tykkää. Bileiden teema on tälläkin kertaa ”ei stressiä”. Eikä tässä oikeasti mitään ihmeempää ohjelmaa voida järjestääkään, kiitos vauvan en-ole-kakannut-yhdeksään-päivään -viestinnän. Mutta eikö niin, että kun talo on täynnä kaksivuotiaita, ei kukaan tiedä, onko edellisenä päivänä siivottu vai ei…?

…ja Tigeristä kävin ostamassa jo kassillisen oheiskrääsää: ilmapalloja, koristeviirejä ja pikkutavaraa ongintapusseihin. Niin, ja kynttilät siihen jätskikakkuun.

Valmiina juhlaan siis? Vai täysin valmistautumattomana urpona?

*******

Kokeneemmat, kertokaa siis ihmeessä vinkkinne! Miten järjestetään mahdollisimman yksinkertaiset mutta lasten kannalta mahdollisimman kivat juhlat? Onko jotain erityistä, mikä pitää ottaa huomioon?

Kommentit (60)
  1. Lasten juhlista en minulla ole mitään kommentoitavaa, koska omat lapset ovat jo niin isoja, mutta haluisin antaa vinkin tuohon vauvan kakka-ongelmaan. Meidän tyttö ei myöskään kakannut. Hän ikäänkuin pidätti jännittämällä koko kroppaansa. Yritimme kaikin tavoin helpottaa vauvan oloa (kuumemittarilla, lääkärin lääkkeillä, jumppaamaalla), mutta mikään ei auttanut. Sitten joku vinkkasi minulle neuvolassa, että kokeile vyöhyketerapiaa. Minä en noihin vaihtoehtohoitoihin silloin oikein uskonut, mutta olin valmis kokeilemaan kaikkia konsteja.
    Kävimme kaksi kertaa vyöhyketerapiassa ja heti ensimmäisen kerran jälkeen kotimatkalla oli vauva selkää myöten kakassa:) Sen jälkeen kakkaaminen alkoi sujumaan, mutta kävimme vielä toisen kerran ”ihan varmuuden vuoksi”. Suosittelen kokeilemaan. Se todella auttaa!

  2. Siis kai nyt lasten vanhemmatkin sitten ovat paikalla kun on kyse 2 vuotiaista? 😀 vai mitä sä oikein tarkoitit ei aikuisille meiningillä??

    1. Juu, vanhemmat totta kai mukana! 🙂 …mutta siis vieraiksi kutsuttu lapsia (vanhempineen) eli Silvan kavereita; ei ketään aikuisia/sukulaisia ilman lapsia 🙂 Ja ruokatarjoilut sun muut oli tehty lasten makua ajatellen ja aikuiset saivat napsia niitä samoja sormiruokalihapullia jne.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *