Lastenmusiikkivinkki: Ville ja Valle

Tiistain ruokakauppareissun päätteeksi (no kun taas kerran olin jo kotoa lepokäskyä uhmaten poistunut…) päätin vielä pyörähtää loppuunmyynnin runtelemassa Tiimarissa Viikissä. – 70 %:n laput ikkunoissa jotenkin vaan kutsuivat apajille. Ja aika maailmanlopulta siellä näyttikin – löysin kuitenkin tirpalle sormivärejä ja itselleni nipun askartelupahveja (anteeksi mutta MITÄ mä kuvittelen niistä joskus muka askartelevani…?).

Olin jo kassalla maksanut ostokseni, kun huomasin pinon CD-levyjä.
”Ovatko nuokin alennuksessa?”
”Joo, ihan kaikki”, myyjä vakuutti.

Sen kummemmin harkitsematta totesin, että hei mä otan vielä tuollaisen. Olihan sen levyn nimi ”Ville ja Valle” – tykkäsin itse kovasti siitä lastenlaulusta lapsena. Ja se hinta! Normaalisti 19,90 euroa ja nyt siis -70 % alennuksen jälkeen 6 euroa!

Vesa-Matti Loirin nimi ei ehkä ihan iskenyt, mutta UMO puolestaan kuulosti ihan lupaavalta.

ville ja valle.jpg

Kotona skeptisenä (muistaen parit ”euron lastenlaulut” -levyhankintani) laitoin levyn pyörimään. Ja hitsi, heti ensimmäisestä biisistä (tai no okei ehkä toisesta) alkaen: tämähän on ihan älyttömän hyvä!

Jollain tavalla levystä tulee mieleen se pitkäaikainen lempparimme Rajaton – yhdistävänä tekijänä siis se, että molemmissa ihan huippumuusikot soittavat lastenlauluja tavalla, joka miellyttää aikuistenkin (tai ainakin meidän) korvaa. Sen sijaan se Ipanana Räp on jäänyt meillä alkuinnostuksen jälkeen vähän vähemmälle kuuntelulle; se vaan alkoi jotenkin kyllästyttää (totuus: mulle tulee siitä tosi pahoja raskauspahoinvointitakaumia). Tuo UMOn musisointi tuntuisi kyllä kuitenkin enemmän istuvan tämän perheen aikuisten korvaan. Näin niin kuin parin päivän kuuntelun perusteella.

Eli se UMO:n soitto tuossa levyssä on ihan parasta – etenkin rytmit. Esimerkiksi ”Perhe nimeltä koura” on mun mielestä kaikessa sanoitusyksinkertaisuudessaan (ja rytmimahtavuudessaan) ihan tosi-tosi mainio. Solisteina toimivat siis Vesa-Matti Loiri ja Johanna Försti.

Yllätyksenä (miks mä en ollut tällaisesta kuullut?) tuli myös se, että itse asiassa tuo Ville ja Valle on hyväntekeväisyyslevy, jolla kerätään varoja sille uudelle lastensairaalalle. Sekin vielä!

En tiedä, myydäänkö näitä myös muissa Tiimareissa (ja onko niissäkin tuo -70 % ale), mutta ainakin täällä lähiseudulla asuville suosittelen lämpimästi pikaista levyostosmatkaa Viikin Tiimarin loppuunmyyntiin!  Levyjä silloin tiistaina oli kymmenkunta jäljellä.
Edit: Voi pöh ja höh: kuulemma tuo Tiimari olikin jo tänään viimeistä päivää auki…

…ja levy on muuten myös Spotify:ssä 🙂

Pieni makupala (ei kyllä harmi kyllä mun makuun biisien parhaimmistosta) löytyi myös YouTubesta, täältä:
//www.youtube.com/embed/G3-rneysaz4

Kommentit (10)
  1. Hei, oletko kuullut tästä? 🙂

    http://www.lastenomaradio.fi/oma/

  2. Täällä käytiin tänään Tiimaria tyhjentämässä. Huhheijaa…  http://uraaitikotona.blogspot.fi/2014/01/shoppinghulluus-iski.html

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *