Liian kuuma kaupunki

Siis ideahan sinänsä oli ihan hyvä: kun minulla kerran on hampaidenkiristelyaika Eiran kirurgisessa sairaalassa, niin lähdetäänpä sitten kesäkaupungille koko porukka. Leikitään jossain etelä-Helsingin leikkipuistossa, sitten lounaalle sinne Hernesaaren paljon puhuttuun Birgittaan. Ooh, kesäinen citypäivä koko perheen voimin! Helmat hulmuavat, kengät kopisevat ja silleen.

Paitsi että ei plus kolkytasteella kaupunkiin. Ei ei eijeijei.

Neitsytpolku oli polttavan kuuma, porttikongeista lehahti kitkerä kuumuudessa paahtuvan virtsan haju. Leikkipuisto oli hiekkainen pätsi. Ja lounaspaikan meren äärellä oli keksinyt meidän lisäksemme myös arviolta pari sataa muuta. Pelkästään vessaan oli kymmenien metrien jonot.

Teimme lapsiperhehätärit: suorinta tietä ilmastoituun Bulevardin Chico’siin. Tiesin, että olemme selvinneet, kun tirppa tanssi villisti varpasilteen veskin viileällä kaakelilattialla: ”Don’t break my heart, my achy breaky heart”. Kun palasimme veskistä, Joel oli tilannut minulle ja ystävälleni kuivat siiderit jäillä.

Tällaisellä säällä on vain yksi paikka, jossa olla.

varossa.jpg

Varjo.

Kommentit (9)
  1. Hei en tiedä ootko aiemmin kirjottanut aiheesta jo. Vaipat; miksi teillä ei ympäristöä kunnioittavana (?) perheenä ole kestovaippoja käytössä. Kiinnostaisi kuulla/lukea tästä. 🙂

    1. Nyt sait kyllä joka ikisen ei-kestovaippoja käyttävän perheen kuulostamaan joltain hirviöiltä jotka tuhoaa luonnon.

      Meillä ei käytetä, koska oksettaa ajatus pyörittää oikeasti paskaista pyykkirumbaa. Eikä kestositeitä koska yäk menkkaveri. Jos sattuu joskus yllättämään vähänkään pahennin niin heitän veriset alkkaritkin roskiin. Eikä edes kestoliivinsuojia vaikka se on vain maitoa, sille ei kyllä ole selitystä. Näin en kunnioita ympäristöä ja tuhoan luonnon.

  2. Sitä mä vaan, että hyvää nimipäivää Krista 🙂 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *