Lomalla!

Ai niin, oonko muistanut kertoa, että mä oon LOMALLA!

Eijeijei, en talvilomalla niin kuin moni muu Helsingin seudulla. Vaan KESÄlomalla. Kas näin:

piknik_kesa.jpg

Kesäfiilis!

 

Nojoo okei okei. Tuo kuva ei ihan välttämättä ole aivan tuore. Mutta se on totta, että nyt on kesäloma!

Sain nimittäin syksyllä mainion vinkin: kannattaa pitää kertyneet kesälomat pois vanhempainvapaan ja hoitovapaan välissä. Ensinnäkin saa hetken täyttä kuukausipalkkaa säästöön ennen hoitovapaaminimalismin alkua. Toiseksikin voittaa pari lomapäivää.

Äitiysvapaalta ja vanhempainvapaalta nimittäin (kuulemma) kertyy lomapäiviä, mutta hoitovapaalta ei. Jos siis pitää kesälomansa äitiys- tai vanhempainvapaan yhteydessä, myös lomalta kertyy uutta lomaa – jos pitää lomansa hoitovapaan päätteeksi, ei uusia lomia kerry.

Näin voittaa muistaakseni 2,5 lomapäivää. Okei ei nyt ihan massiivista lottovoittoa siis, mutta onhan sekin jotain! Tässä sitä siis nyt sitten lomaillaan, jea.

 

Täten siis tämä pikkuvinkki näin eteenpäin jaettakoon! Ja ihanaa kesätorstaita kaikille – jokos on Fresitat poksautettu auki…?

fresita.jpg

Oikeasti juon tällä hetkellä kahvia ja Beroccaa ja haisen naperonpuklulta. (mikä muuten EI ole sama kuin vauvanpuklu – yhh)

 

PS. Myös eka kuvassa oleva ystäväni käyttää juuri nyt ennen äitiyslomalle jäämistä kertyneitä lomiaan näppärästi: hän piti ne säästössä ja nyt hoitovapaan jälkeen töihin palattuaan käyttää niitä yhden päivän per viikko. Näin hän pystyy olemaan pitkän pätkän töissä nelipäiväisesti (ja  muksut ovat siis hoidossa vain neljänä päivänä) ja saa kuitenkin täyttä palkkaa – fiksua!

Paljon on tietysti kiinni oman työnantajan joustavuudesta, mutta suosittelen, että näitä kannattaa hetki pähkäillä ja kysellä!

Kommentit (19)
  1. Niitä työpaikkoja, joissa äitiyslomasijaisen sopimus ei ole voimassa vakituisen kesäloman aikana on paljon muuallakin kuin opettajien keskuudessa. Äitiyslomien kulut työnantajalle ovat jo muutenkin niin isot, että halukkuutta tai mahdollisuuttakaan budjetoida tuplamiehitykseen (vakituinen lomalla, sijainen töissä) ei aina ole. Jos seuraavan vuoden budjetti on tehty kun työntekijä ilmoittaa jäävänsä vuoden vaihteen tienoilla äitiyslomalle, ei pienissä firmoissa varsinkaan palkkakuluihin ole moista ylijäämää useinkaan laskettu.

    Tämä siis ei koskenut Kristaa, mutta on todellisuus monessa paikassa.

  2. Aika monessa työehtosopimuksessa sanotaan, että vuosilomat on pidettävä ennen hoitovapaalle jäämistä. Mutta monestihan sen voi sopia toisinkin, jos työnantaja suostuu. Kuten tuolla jo mainittiinkin, niin kertyvälle työpinolle on samantekevää, onko poissaolija hoitovapaalla vai kesälomalla, ellei nyt sit kyseessä olisi jonkun niin hullunkurinen byrokraattinen kiemura, ettei loman ajaksi saa palkata sijaista.

    Hienointa tietty on huomatta, että oma työpanokseni on niin merkittävä, ettei mitään sijaisia tarvittu jäädessäni mammalomalle 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *