Maailma seis – lapsi sairas

Kun oma lapsi sairastaa. Uhh se tunne. Saman tien, kun lämpömittari kipuaa kohti neljääkymmentä, oma päänsisäinen kalenteri tekee toiminnon delete delete delete. Hush pois kaikki menot, täällä keskitytään nyt hoivaamiseen.

Syksyn pitkittynyt flussayskä (loppui muuten lopulta lääkärin määräämällä astmalääkkeellä, vaikka ei siis astmaa ollutkaan) tuntui lähinnä turhauttavalta. Mutta mikä siinä onkin, että jotkut hetket sitten puolestaan saavat kohta 3-vuotiaan äidinkin kirjoittamaan tuttujen äitien Facebook-ryhmään: ”onhan tää ihan normaalia”.

Yhtä äkkiä on ihan ok olla hereillä neljältä aamuyöllä naperoa hoivaamassa. Nukkuminen nyt muutenkin on ihan yliarvostettua.

Ja sitten, kun se pieni kuumepotilas siinä unitiikeri kädessä nukkuu… Mikä valtava rakkauden aalto. Jos muutenkin rakastaa ziljoonasti, niin entä näinä hetkinä….? Ylitse vyöryvä rakkaus on niin valtava, että se saa silittelemään kuumeilijan otsaa, vaikka oikeasti se eniten vain häiritsee nukkujan unta. Mun pieni. Mun pieni rakas. Mun oma pieni. Parane pian.

Voi rakkaus. Maailma seis. Täällä taas sairastetaan.

10948933_1676756619217854_1448034292_n.jpg

Sikotauti? 

Kommentit (35)
 1. Pamol F meilläkin käytössä 2 veen sairastaessa. Sen tabletinhan voi liuottaa myös nesteeseen. Meillä se liuotetaan aina snapsilasilliseen kaakaota ja hyvin maistuu.

  1. Heh meijän 4v. oli ihan innoissaan kun sai ottaa vihdoinkin lääkettä kun on kipeänä..oikein kilpailevat 2v siskon kanssa kumpi saa ensin. Apua mitähän narkkareita meillä kasvaa..ei oo kyllä meijän koululainenkaan koskaan laittanut vastaan..oiskohan noi tabletit pahemman makuisia 😀

   1. Meilläkin tytöille aikanaan ihan upposi silloin harvoin kun on tarvittu mutta kolmas on toista maata. Ei tosiaan puhettakaan että mitenkään nätisti tai huijaamalla onnistuisi joten fyysinen pakko on ainoa keino. Se taas tekee itselleni niin pahaa etten sellaiseen pysty joten siirryttiin tabletteihin vaikka lapsi on alle vuoden.

 2. Tiesitkö, että on olemassa lapsille tarkoitettu/sopiva suussa liukeneva parasetamol-tabletti? Työkaveri kertoi tämän ilosanoman ja meille ostetaan ehdottomasti seuraavaksi niitä! Ilo on ottanut kyllä toistaiseksi liuoksenkin ihan mielellään, mutta painon lisääntyessä annostus alkaa kasvaa aika suureksi. Ja helvetin pahallehan ne liuokset maistuu, on vain ajan kysymys koska lapsikin tajuaa sen. Nuo tabletit tulee varmasti olemaan hitti seuraavan flunssan iskiessä. Ja se isku on vain ajan kysymys nyt kun joululomalta on palattu taas päiväkotiympyröihin.

  1. Oi, täytyypä katsella apteekista!

   Nyt meille sitten tulikin lääke poikineen: antibioottikuuri pamahti (vaikka ei enteroon sinänsä tepsikään; oli vaan niin pahasti tulehtunut) ja sit kutinaan sitä a-kirjaimella antavaa vesirokkolääkettä. Huoh.

   Joo, lääkkeitä on näköjään parempi olla varastossa. Kipeänä ollaan jatkuvasti mekin, vaikka ei edes päiväkodissa kukaan ole. Tuntuu, että aina yksi terve viikko ehditään käydä harrastuksissa ja lastenmenoissa ja naps vaan seuraava pöpö lähtee mukaan sieltä. Äh. Saatikka, mitä se varmasti on sitten, kun on päiväkotihommien aika…

  2. Pamol F kaiketi. Ihan suosiolla meillä ainakin sitä otetaan vaikka ei se banaanimakukaan mikä herkku kuulemma ole. Yli 10 kiloiselle vuosikkaallekin annoin sitä kun nestemäisten lääkkeiden annokset menee niin isoiksi ja supot ei vaan ole meidän juttu. Suun kautta annettu vaikuttaakin nopeammin.

   1. Siis häh, mitä mä nyt en tajua..mitä se haittaa vaikka se nestemäisen annos menee isoksi? Tänään just annoin molemmille lapsille ennen nukkumaanmenoa annokset, kipeinä kun ovat. Vaan onko kyse siis siitä, jos lapsi ei tykkää syödä sitä lääkettä?

    1. Meillä ainakin tuottaa ongelmia se, että ei mahdu yhteen lusikalliseen. Se ensimmäinen ku on helpompi ”huijata” ottamaan, mutta toiselle ei enää suu niin vain aukeakaan…

     1. Meidän (16kg painoinen, eli annos on iso) tyttönen ottaa Panadolin innolla, suosikkilääkemaku, mutta onhan se tosi iso määrä lääkettä annettavaksi. Viime aikoina meillä on (korvatulehduskipuun, siihen kun on tulehduskipulääke omiaan ja panadol ei siis tulehduskipulääke oli) käytetty Pronaxenia (reseptilääke), siinä on hyvää että annos on pieni ja kaksi kertaa päivässä riittää (tai saa antaa).

      Pikaista paranemista sairastupaan!

    2. Se just, että sitä pitäis ruiskutolkulla lirutella vauvan posken sisäpuolelle. Maku ei sitä todellakaan miellytä, joten vastaan pistää koko massallaan, suunnilleen pitäis päällä istua ja yrittää mobilisoida vielä pääkin ettei käänny. En siis moiseen taisteluun lähde vaan annan tablettina vaikka jugurtin seassa. Iso määrä ei tokikaan ole ongelma jos lapsi tykkää lääkkeen mausta.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *