Maailman ihanin nimiäsmekko vs. maailman huonoimmat käsityötaidot (vs. yöuni)

Eilen se sitten iski: inspiraatio!

En koskaan saanut Silvalle aloittamaani virkattua kesäpipoa valmiiksi. Olin päässyt jo pipon puoliväliin ennen kuin tajusin tekniikan. (”Aaaaa NOIN tehdään pylvässilmukka.”) Ja sitten kyllästyin.

Mitäs seuraavaksi tekisin? Jotain helppoa, kivaa, nopeaa, ja… …Silvalle nimiäismekko! Joo! Ja löysin netistä vieläpä Maailman Kauneimman Mekon. Kyllä! Tällainen Silvalle!

kastemekko.

Ihana mekko (ja ihana vauva) blogista Korventiellä: http://korventiella.blogspot.fi/2010/11/virkattu-kastemekko.html

Niinpä lähdin siltä istumalta Oulunkylän Lankamaailmaan. Koska emme ole kaavoihin kangistuneita, valitsin väriksi kauniin vaaleanvihreän. Toki kysyin neuvoa myös asiantuntevilta lankagurumyyjiltä. (”Hei sopiiko tää lanka virkkaamiseen? Ai ei? No, mä otan sen silti. Paljonko tätä tarvii? Ai viis kerää. Okei no mä otan kuus.”)

Ja sitten hommiin! Näin pitkälle pääsin:

virkkaus.jpg

En siis ilmeisestikään ottanut huomioon, että kokenut käsityöbloggaaja sanoi, että tämä oli hänen työläin käsityönsä – ja että 70-luvun lehdestä löytyneessä ohjeessa on jokin virhe.

Enkä omia käsityötaitojani.

Enkä sitä, että kello oli kymmenen illalla, kun aloitin virkkausurakkani.

Kahdelta yöllä olin yrittänyt tämän mallin lisäksi noin viittä erilaista ohjetta. Kunnes totesin, että ohjeet ovat amatööreille! …eli MINÄHÄN teen siis Silvan mekon ihan omien mallieni mukaan. Niillä kahdella tekniikalla, minkä osaan: sileällä neuleella, ja (tadaa!) pylvässilmukoilla.

Kello neljä yöllä olin päättänyt, että vihreään mekkoon tulee pylvässilmukkalaahus ja -hihansuut, kietaisumallinen yläosa sileää neuletta, valkoista silkkinauhaa ja valkoisia pieniä virkattuja perhosia. Ah!

Luvassa tällä kanavalla siis katkenneita virkkuukoukkuja ja solmuunmenneitä sukkapuikkoja – stay tuned! (jos uskallat)

Ps. Nyt Vähän Väsyttää.
(minkä huomaa näköjään myös otsikon kirjoitusvirheestä…)

Kommentit (11)
 1. Hei! Kyseinen mekko on aivan ihana! Onko sulla ohjetta tähän? Tai edes kuvioita tuohon pitsiin, jos sais siten sommiteltua ite kaavat.

  1. Voi harmi – mullekaan ei jäänyt tuota ohjetta talteen koneelle… Kyseinen blogi on näköjään poistunut nettimaailmasta. Harmi!

   Mähän en siis kuviota osannut sitten tehdä ollenkaan – tein lopulta mekon ihan eri tavalla ja omasta päästäni 🙂

 2. Tihiksen tekeleet
  15.3.2014, 16:15

  Suloinen, sekä lapsi että mekko! =) Jaksatko laittaa ohjetta tänne?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *