Maalaisromantiikkaa 5-tiellä?

Puutalobaby

Uups, taas meitsit apinoi Tommin aiheen - Isyyspakkaus-blogiin tuli niin mainioita vinkkejä Vaasan matkailuun, että mekin halutaan! :) Täten siis huhuilkaamme lilyläisten tietämystä Suomi-lomailuun!

Tarkoituksemme on matkata babyn kanssa Helsingistä Sotkamoon 5-tietä pitkin, ja pysähtyä jossain puolivälin tienoilla (Mikkeli-Kuopio -akselilla) yhdeksi yöksi, sekä meno- että tulomatkoilla. Helpointa olisi tietysti bongata joku ketjuhotelli menomatkalla Mikkelistä, tulomatkalla Kuopiosta - mutta olisiko kuitenkin suvi-Suomessamme myös muita vaihtoehtoja...?

Olemme siis googlailleet netistä bed & breakfast -tyylistä kartano/maaseutumajoitusta. Mielikuvissa välkkyvät värikkäät räsymatot ja mummon virkkaamat pitsiverhot... Toistaiseksi löytynyt on Häyrilän luomutila Juvan läheltä - onko kenelläkään kokemuksia siitä?

Tai olettekos törmänneet matkoillanne Mikkeli-Kuopio -välillä johonkin muuhun iiiiihanaan majoituspaikkaan? Vinkkejä otetaan ilolla vastaan!

Kommentit

Sandels
Sandels seuraa

www.haapaniemenmatkailu.fi -Ehkä ei osu nyt sijainniltaan sopivaksi majapaikaksi, kun Iisalmi on jo niin lähellä Sotkamoa. Mutta Haapaniemen hirsikartanon huoneista löytyisi sitä maalaisidylliä ja -romantiikkaa tilkkutäkkeineen ja lähiruoka-aamiaisineen.

Minnuliini
Hihihii

 

Suosittelen yöpymistä Varkaudessa :) Siellä on monenmoista vaihtoehtoa. Helpoin on vauvaperheen kannalta hotelli Joutsenkulma Varkauden Taulumäessä tai jos haluaa vähän tasokkaamman hotellin niin on tarjolla myös Scandic Oscar ja kylpylähotelli Kuntoranta. Kuntorannalta myös löytyy omia lomamökkejä, mutta eivät taida olla hyvä ajatus yhden yön majoitusta ajatellessa. 
Toivottavasti löydätte mukavan majoituspaikan :)

Kiki (Ei varmistettu)

Hola taas!!! :)
Mävoisin suositella häyrilän tilaa kyllä teille!! :) sukuni tuntee heidät ja sitä kautta minäkin! :) heillä on toooosi kivat paikat ja rauhallinen JA omistajat ovat aivan loistavia ja ihania ihmisiä!!! Mut se et tila on tosiaan noin 16kilsan päässä 5 tieltä niin en tiedä otatteko sen miten haittana? harmi vaan et B&B paikkoja on tosiaan harvassa tätä nykyään ainakin täällä Juvalla ja Mikkelissä päin.

Juvalla ei hirveästi ole sen erikoisempaa näkemistä mut mitä voisin tosiaan suositella teille samalla on käyntiä Rapion Myllyllä!!! aivan ihana paikka ja se on vain muutamien kilometrien päässä tilalta... Ja jos kiinnostaa niin Juvalta löytyy Wehmaan kartano, jossa on myös näkemistä ja siellä on Butiken på landet-myymälä sekä tehty aito englantilainen teahouse!!! :)
tässä sulle nämä parit nettisivut:
http://www.rapiontuote.fi/mylly
http://www.butikenpawehmais.fi/ tsekkaa myös teahouse kohta!! :)

Ja siis jos tosiaan kinnostaa niin kannattaa kattoo mitä mikkeli tarjoaa matkan varrella... esim. Kenkävero sekä Tertin kartano... :)
Hitsi...mähän innostuin...:DDDD ja sä raukka vaan kyselit B&B neuvoja.....hehehhe...sooooooori!!! :D

Tommi K
Isyyspakkaus

Heh, eipä se mitään :) Hyviä ideoita kannattaa lainata.

Mä olisin myös vinkannut tuosta Tertin kartanosta, mutta joku ehtikin ensin. Emme ole siellä yöpyneet mutta olemme käyneet useammin syömässä kesäisen pitopöydän, joka katetaan lounasaikaan. Se on poikkeamisen arvoinen, vaikkei Tertissä yöpyisikään. Pöydässä on mm. omassa puutarhassa kasvaneita juureksia, kasviksia ja marjoja ja paikallisesta lihasta ja kalasta tehtyjä herkkuja.

http://www.tertinkartano.fi/ravintola/menut

http://www.tertinkartano.fi/getfile.php?file=727

Vierailija (Ei varmistettu)

Ei taida olla vitostielle muita yöpymisvinkkejä, mutta pitkälle kesämatkalle (ollaan matkattu vauvan kanssa Kolille aika monta kertaa) muita vinkkejä:
- Vettä vauvalle tuttipulloon, kuuma tulee autossa helposti, vaikka olis ilmastointikin. Tai jos juo korviketta niin sitäkin voi tietty antaa. Meillä ei kelvannut korvike, ja kun tissiä ei liikkuvassa autossa voi antaa, niin pysähtyä sai välillä aika tiuhaan, vesipullosta huolimatta.
- Desinfiointipyyhkeitä. Kakkavaipan voi joutua vaihtamaan myös auton takapenkillä, jolloin on mukavaa saada kädet puhtaiksi. Lapsihan pyyhitään toki niillä vauvapyyhkeillä.
- Jos turvakaukalossa ei ole omaa aurinkosuojaa, varaa pari harsoa ja klipsejä, joilla ne voi kiinnittää aurinkoa torjumaan. Erityisesti jos kaukalo on etupenkillä, takapenkilläkin voi olla tarpeen. Toimivat myös hauskuutuksena tarvittaessa. Lisäksi leluja ja kirjoja, lapsen kiinnostuksen mukaan.
- Matkallelähtö juuri pisimpien päiväunien aikaan. Jos hyvin käy, pääsette Mikkeliin tms asti yhdellä rupeamalla, ja sitten voi nauttia olosta siellä ihan rauhassa.
- Alle hyvin nukuttu yö, jos mitenkään mahdollista. Ja kun vauva nukkuu, se joka ei aja nukkuu myös. Niskatyynystä on iloa. :)
- Vitostiellä on ainakin jonnekin Varkauteen asti aika hyvin pysähtymispaikkoja, joten taukoilu onnistuu aika mukavasti.

Me ollaan siis matkattu aina yhden päivän aikana sinne Kolille, 500km. Aiemmin matkassa meni yleensä n 6 tuntia, nyt lapsen kanssa helposti 10. Aika väsyneitä ollaan oltu kun on perille päästy, mutta lyhyistä lomapätkistä johtuen ei ole tehnyt mieli olla tien päällä pidempään. Jos aiotte jatkossakin tehdä pitkiä matkoja, ja tarkoitus olis päästä perille samana päivänä, niin kannattaa etsiä puolimatkasta joku paikka jossa voi pitää parin tunnin tauon. Lapsi jaksaa sit ihan hyvin kunhan pitää pari lyhempää taukoa vielä.
Hyvää matkaa!

Vierailija Hanna (Ei varmistettu)

Ks. Mäntyharju B&B Outinranta, kuulemma kiva!

Vierailija Hanna (Ei varmistettu)

Lisään vielä äskeiseen Mäntyharju-vinkkiin, että muu perhe on yöpynyt tuolla Outinrannassa ja tykkäsivät, mutta nettisivujen perusteella myös B&B Pinus keskustassa vaikuttaa tosi viehättävältä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Tää suosittelee myös Tertin Kartanoa.

Kristaliina
Puutalobaby

Jei, hyviä vinkkejä - kiitos! :)

Sofia_ (Ei varmistettu)

Mäntyharjusta: yövyttiin jokin aika sitten B&B Pinuksessa ja voin todella suositella sitä. Olimme päärakennuksen toisessa huoneessa, joka oli tahrattoman siisti ja kauniisti laitettu. Runsas aamiainen päihitti ketjuhotellien bulkkikamat aivan kirkkaasti: oli itse leivottua piirakkaa, munavoita, karjalanpiirakoita, leikkeitä, tuoretta leipää jne jne! Ainoa huono puoli oli sijainti melko lähellä radan vartta (etenkin tavarajunat pitivät kovaa ääntä), mutta yöllä liikenne oli jokseenkin hiljaista.

Vierailija (Ei varmistettu)

En tiedä tuleeko tämä nyt jo vähän myöhässä, mutta... Häyrilä on aivan ihana paikka! Siis aivan ihana. Uimaranta huippuakin huipumpi, mansikat suoraan penkistä suuhun ja luomulehmiäkin naapurissa mikäli haluaa niitä mennä katsastamaan. Oltiin siellä 2 yötä Asta-myrskyn keskellä eikä talon väeltä loppunut huumori taikka konstit vaikka metsää kaatui kuin tikkua ihan vierestä, yksi mökkikin taisi kokea kovia. Maisemat upeita!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.