Maalaisromantiikkaa 5-tiellä?

Uups, taas meitsit apinoi Tommin aiheen – Isyyspakkaus-blogiin tuli niin mainioita vinkkejä Vaasan matkailuun, että mekin halutaan! 🙂 Täten siis huhuilkaamme lilyläisten tietämystä Suomi-lomailuun!

Tarkoituksemme on matkata babyn kanssa Helsingistä Sotkamoon 5-tietä pitkin, ja pysähtyä jossain puolivälin tienoilla (Mikkeli-Kuopio -akselilla) yhdeksi yöksi, sekä meno- että tulomatkoilla. Helpointa olisi tietysti bongata joku ketjuhotelli menomatkalla Mikkelistä, tulomatkalla Kuopiosta – mutta olisiko kuitenkin suvi-Suomessamme myös muita vaihtoehtoja…?

Olemme siis googlailleet netistä bed & breakfast -tyylistä kartano/maaseutumajoitusta. Mielikuvissa välkkyvät värikkäät räsymatot ja mummon virkkaamat pitsiverhot… Toistaiseksi löytynyt on Häyrilän luomutila Juvan läheltä – onko kenelläkään kokemuksia siitä?

Tai olettekos törmänneet matkoillanne Mikkeli-Kuopio -välillä johonkin muuhun iiiiihanaan majoituspaikkaan? Vinkkejä otetaan ilolla vastaan!

Kommentit (11)
  1. En tiedä tuleeko tämä nyt jo vähän myöhässä, mutta… Häyrilä on aivan ihana paikka! Siis aivan ihana. Uimaranta huippuakin huipumpi, mansikat suoraan penkistä suuhun ja luomulehmiäkin naapurissa mikäli haluaa niitä mennä katsastamaan. Oltiin siellä 2 yötä Asta-myrskyn keskellä eikä talon väeltä loppunut huumori taikka konstit vaikka metsää kaatui kuin tikkua ihan vierestä, yksi mökkikin taisi kokea kovia. Maisemat upeita!

  2. Mäntyharjusta: yövyttiin jokin aika sitten B&B Pinuksessa ja voin todella suositella sitä. Olimme päärakennuksen toisessa huoneessa, joka oli tahrattoman siisti ja kauniisti laitettu. Runsas aamiainen päihitti ketjuhotellien bulkkikamat aivan kirkkaasti: oli itse leivottua piirakkaa, munavoita, karjalanpiirakoita, leikkeitä, tuoretta leipää jne jne! Ainoa huono puoli oli sijainti melko lähellä radan vartta (etenkin tavarajunat pitivät kovaa ääntä), mutta yöllä liikenne oli jokseenkin hiljaista.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *