Maalinkuivumisminilomalle - ideoita?

Puutalobaby

Eilen (ehkä - päivät menee sekaisin) me tajuttiin, että hei sitten kun koko eteinen ja portaikko on maalattu, meillä on 1-2 päivän ajan ohjelmassa vain maalin kuivumista! Koska eihän sinne nyt kannata mennä mutaisilla tuplavaunuilla ajelemaan edestakaisin maalaustuoreella lattialla.

Tilannehan siis ihan vaatii minilomaa - maalinkuivausminilomaa!

Tuolla ne nukkuu sateessa.

Sit lyökin ihan tyhjää - minne?

Eli ihan siis vaan 1-2 päiväksi yöksi johonkin, jossa ois lapsille jotain kivaa. Johonkin lähelle, tyyliin max. tunnin ajomatkan päähän Helsingistä. Ja silleen, että vois mennä lyhyellä varoitusajalla (tyyliin huomenna) ja suht pienellä kustannuksella...

Ideoita?

Mun väsyneeseen päähän tulee nyt lähikohteista vaan Porvoo (oisko siellä jotain kivaa tekemistä lapsille?) ja Flamingo (kiva varmaan sadesäällä, mutta mitä jos ei sadakaan).

Porvoo ja Flamingo. Porvoo ja Flamingo. Porvoo ja Flamingo. Onko maailmassa muita paikkoja kuin Porvoo ja Flamingo?

Laivalle ollaan lähdössä ens viikolla (voi hitsi kun se ois osunut tähän maalikuivumishommaan, mutta ei osattu ennakoida), joten ei nyt just ehkä Tallinnaan eikä Tukholmaan... Pärnusta on haaveiltu ystäväperheen kanssa, mutta sitten todettiin, että se tulisi yhtä kalliksi kuin joku Kanarian-loma. Muutenkin siis ehkä nyt kotimaa, kun ens viikolla mennään siis sinne Tukholmaan. Porvoo ja Flamingo. Porvoo ja Flamingo.

Öööö ehkä Flamingo?

Kommentit

jermia
Itärajapakolainen

Aina on myös Tampere ;)

Kristaliina
Puutalobaby

Se olikin muuten heti kolmosvaihtoehto - Särkänniemi, ja kavereitakin siellä asuu :) ...mutta en tiedä, onko kuitenkin tähän hätään liian "kaukana" ja siellä ehkä haluais sit olla pidempäänkin. Nythän meillä on tyyliin se tilanne, että ei enää yksiäkään vaihtovaatteita. Eikä sieltä maalituoreen lattian takaa pääse enää hakemaan. Huoh :)

jermia
Itärajapakolainen

Se voi kyllä olla, että Tampereella on liikaa nähtävää vain päiväksi pariksi. Itse kävin juuri puolitoista vuotiaan kummityttöni kanssa Särkänniemessä ja oli aivan mahtava päivä :) Pienillekin sopivia laitteita ja Koiramäki eläimineen sai pienen tytön aivan innostumaan :D

Kristaliina
Puutalobaby

Siellä ois kyllä kiva käydä vielä tänä kesänä! Ja ihan jopa puhtaiden vaihtovaatteiden kanssa :)

teija r (Ei varmistettu)

Mulla on hyvä pieni pesukone niin että Tampereelle voi tulla likastenkin kanssa :)

Piipo79

Meillä neiti ei edes kaipaa Särkänniemeä. Pikku Kakkosen puisto ja vieressä oleva vohvelikahvila on riittävä aktiviteetti!

Katsq

Riihimäellä olisi satupiha, ehkä siellä voisi käydä. Säiden toki täytyy olla hyvät. (http://aarniwalkeansatupiha.com/index.php)

Kristaliina
Puutalobaby

Oi miten kivalta näyttää, kiitos vinkistä!

Katsq

Sisko sitä joskus mainosti yritti saada mukaan, mutta silloin ei tullut lähdettyä. En tiedä kävivätkö sitten vielä testaamassa paikkaa. 

Jodelie
Mama-mammutti

Oi, se on ihana! Muistan lapsuudesta... :)

Mites Turku/Naantali(Muumimaailma)? Ne nyt toki ovat vähän kauempana Helsingistä, mutta noh, Muumit! <3

Kristaliina
Puutalobaby

No sielläkin olisi kiva käydä! Mutta joo sinnekin varmasti tarvitsisi useamman päivän ja vaihtovaatteet... Olisi kyllä tämän kesän aikana kiva käydä! 

Taitai (Ei varmistettu)

Naantalia ja muumeja olin minäkin tulossa ehdottamaan. Juuri tulimme sieltä juhannusreissulta ja oli kyllä kivaa! Meillä kävi tuuri ja muumipäivänä oli just sopiva sää ja niinpä se kyllä pääsi yllättämään ihan positiivisesti. Oli hauska seurata miten meidän Seelan ikäinen kuopuskin oli ihan pähkinöinä niistä hahmoista saati nyt 2,5vee esikoinen. Kyllähän tollaseenkin reissuun saa rahaa palamaan, mutta tuntui siinä saavan vastinettakin, oli teatteria ja leikkihetkiä ja tietty sitä jatkuvaa muumien halailua :) Niin ja ranneke on ilmeisesti kahdelle päivälle et jos ei kaikkea ehdi kerralla katsoa :D

Täytyy suositella myös Hotel Paloa majoittumiseen, yövyttiin siellä 3 yötä. Kiva pieni bed&amp;breakfast-tyyppinen hotelli ihan lähellä keskustaa, muttei kuitenkaan niin rannassa että pitäis kaivohuoneen bileitä kuunnella ;)

Turussa ois keskiaikamarkkinat nyt!

Tiia - Littlebigthings (Ei varmistettu) http://www.littlebigthings.fi

Melkein peräkkäin postasitte niin bongasin sulle tän: http://pihinnaisenelamaa.blogspot.fi/2015/06/10-kivaa-ilmaiskohdetta-lap...

Kristaliina
Puutalobaby

Tosi kivoja vinkkejä ihan kotikaupunkilomailuunkin! (silleen, että yöpyy siis kotona - huokaus omassa sängyssä <3 <3 <3 ) 

:)

Katariina2 (Ei varmistettu)

Karjalohja ja kylpylähotelli Päiväkumpu:

http://www.paivakumpu.fi/paivakumpu-etusivu

Lapsille hupikumpu siellä ja aikuisten sielu lepää järvimaisemissa :)

Mä sanon taas Järvenpää ja puistoblues, niin lähellä mutta kuitenkin niin kaukana Helsingistä (henkisesti).

paulahelena
ALUAP

Aulangon kylpylä hämeenlinnassa, kylpylän lisäks ainakin kivaa ulkoilumaastoa ja hämeen linna (vs. flamingo). :)

Kristaliina
Puutalobaby

Aaa joo sielläkin on kylpylä! Just olin katsonut, että Hämeenlinna ois sopivan ajomatkan päässä. Oletteko olleet siellä, onko siellä kylpylässä kivaa lastenosastoa?

paulahelena
ALUAP

Me oltiin miehen kanssa kahestaan mutta löyty ainakin vesiliukumäki ja pieni lasten allas, isossa altaassakin oli matala päätyalue. Ei mikään kauheen massiivinen se allasosasto mutta ihan viihtyisä kyllä. :) Ja Hämeen linnassa on lapsivieraille semmonen leikkihuone, joka vaikutti tosi kivalta!

teija. (Ei varmistettu)

Tykkäsimme Aulangon kylpylästä juurikin lapsen kanssa, koska on pienehkö ja rauhallinen sekä vesi vielä lämpimämpää kuin tavallisesti (myös isossa kylpyläaltaassa, jossa vauvauimari tykkää sukeltaa). Aikuisille on myös kuntouintiallas erikseen. Varmasti tosi kaunis kesällä lasiseinieen! Ei olla yövytty, joten en osaa siitä sanoa.

Tulevana viikonloppuna mamma aikoo viedä meidät Hämeenlinnassa tänne: http://www.kankaistentila.fi/

teija. (Ei varmistettu)

Ja löytyy siis ihan kahluuallas vesileluineen ja sitten lapsille sellainen +/- puolimetriä vettä -lauguuni. Ja luulenpa, että teidän tytöt saattaisi jo innostua sylissä pientä kierreliukumäkeäkin laskemaan.

Mukavaa minilomaa, mihin päädyttekin! Pienet, "arkiset", ex tempore-lomat on mielestäni usein parhaita - ei juuri odotuksia ja kotiinkin palaa vielä voimissaan :)

#MOMFIE

Ihan rändöminä heitän lähiseudun maaseutumatkailun. Yövyttiin kerran täällä: http://www.rejbole.fi/ aamulla tuli tuoreet munat kanalasta sisältävä aamiainen ovella korissa <3 käytiin samalla reissulla fiskarsissa ja onko se nyt mustion linnassa. Tosin tuolloin meillä ei ollut lapsia, koirat vaan kulkivat mukana.

Kristaliina
Puutalobaby

Ihanan näköistä! Just joku tuollainen ois kiva! ...mutta muistatko, onko siellä pelkästään puuceet, ei vesivessoja/juoksevaa vettä huoneissa? Meillä aikuisilla se menisi ihan hyvin, mutta pottahommille ehkä vähän turhan haasteellista, jos mahdollisimman helppoa hengähdyshetkeä lähdetään etsimään :)

#MOMFIE

Paha kysymys, veikkaisin ulkovessaa, mutta eihän silloin käynyt tuollaiset mielessäkään! Muistikuva on kyllä pienestä keittiöstä vesipisteineen..

Nuutsa (Ei varmistettu)

Puuhamaa, serena?

M-M

Hah, meinasin ehdottaa Kittilää, mutta taitaa olla liian kaukana minilomaksi :)

Lottech (Ei varmistettu)

Kotka! Ajatte vaikka Porvoon kautta sinne uutta tietä tosi nopeasti :) nappaatte vaikka Brunbergilta suklaata ja lakuja matkaan. Kotkassa Vellamo, Maretarium ja upeita puistoja (Sapokka, Katariinanniemi ym) ja satamat. Sinne! Hurauttaa siis noin tunnissa nykyään jos ei Porvooseen pysähdy.

Riika V.
Koti Kumpulassa

Mä oisin heti sanonu Tallinna, mut ei siis sitä nyt tohon väliin. ;) En kyllä osaa sieltä päin sanoa mitään, mutta jos tuutte Tampereen suunnille ja on aikaa niin huudelkaa tänne suuntaan, jos nyt vaikka nähtäis!

No nyt sinne mökille :)

Kristaliina
Puutalobaby

Hehee eiku minilomasta oli kyse :D 

Mökkejä on siis niin erilaisia - tämä siis ns. oikea vanha mökkimökki eikä mökiksi kutsuttu pientalo :) Ensin ois ohjelmassa vuorokauden verran hiirenkakansiivousta, sit pitäis rakentaa jonkinlainen aita, etteivät lapset tipu korkealta lautaterassilta. Vesi kolmella puolella, pihana kaunis mutta punkkeja pursuileva (Joelilla yhtenä kesänä 28 punkkia) pöpelikkö, jossa ainakaan Seela ei voisi kaatumatta kävellä askeltakaan. Neliöitä tuvassa about kaksi eli lapset hyppisivät tunnissa seinille. Vaunujen kanssa ei pääse perille mitenkään, joten hyvästi päikkärit... Yhtenä kesänä oltiin siellä paljon ja silloin eka viikon pelkästään siivosin paikkaa asuttavaksi... Ja silloin oltiin sentään vaan aikuisten kesken eli kukaan ei kaivanut nurkista eläintenkakkaa suuhunsa :D

Juu ei :) Jos ois "mökki mukavuuksin", niin sitten ois niiii-iiiin eri!

Nyymi (Ei varmistettu)

Sastamalassa (Pirkanmaata) on Herra Hakkaraisen talo. Kiva paikka ja melko edullinen kohde. Suosittelen.

marjukainen (Ei varmistettu)

Porvoolle ääni. Siellä tekemistä mm. kiva muumipuisto, kotieläinpihoja lähistöllä kaksin kappalein, teatteritalolla Viiru ja Pesosen-kesäteatteri, lelumuseo, vanhankaupungin Riimikko-lelukauppa, jokirannassa kävely ja suihkulähteiden ihailu, Haikon Kartanon kylpylään tai Porvoon uimahalliin lillumaan, jos ei rantakeli. Kokeilkaa mennä vaikka lossilla Pellingin saaristoon. Majoittumiseen on useita vaihtoehtoja mm.http://www.sinkkala.fi/. http://www.visitporvoo.fi/fi/elamyksia/lasten_porvoo

Kristaliina
Puutalobaby

Joo mä bongasinkin tuon muumipuiston, kun googlasin just tuon saman Lasten Porvoo -sivun! Ja Porvooseen ajais googlemapsin mukaan meiltä vain 35 minuuttia - vau.

piupali (Ei varmistettu)

Flamingo ehdottomasti tohon tarpeeseen. Siellä voi viettää superhelpon ja laiskan loman, kaiken saa valmiina eikä tarvitse käyttää energiaa siirtymiinkään kun kaikki on samassa tilassa. Ja se kylpylä on huikee!

Vierailija (Ei varmistettu)

Onks muut Flamingosta samaa mieltä? Me käytiin vuosi sitten ja ei jotenkin säväyttänyt yhtään. Caribia Turussa toistaiseksi paras kylpylä (pienten lasten kanssa) jossa ollaan kotimaassa käyty (testattu Saariselkä, Katinkulta, Imatran kylpylä, Serena, Naantalin kylpylä, Flamingo...). Oulun Eden jotenkin houkutteli kun siellä yövyttiin muttei ehditty altaisiin sillä reissulla.

Kristaliina
Puutalobaby

Me itse ei olla testattu muita kuin Ikaalisten kylpylää... Ja lapsena oon pulikoinut itse Kuusamon Tropiikissa tietysti paljon, mutta olin tietty jo koululainen silloin. Ja Levillä myös, ja tietty Serenassa :)

Näille meidän tyypeille riittää lämmin matala allas, vielä ei liukumäet sun muut riitä. Itse asiassa joku uimahallikin ois varmaan ihan riittävä :D Jos siellä vois yöpyä :D

 

Leppoisaa (Ei varmistettu)

Tuusulanjärven seutu, majatalo Onnela. Kaunista ja kivoja retkikohteita, A. Kiven syntymämökki ja muuta yleissivistävää. Järvenpään päässä hieno laivaleikkipuisto.

Mimimii (Ei varmistettu)

Joo Tuusulan Rantatieltä löytyy paljon kaikkea kivaa! Yöpaikkoja on Hotelli Krapi (löytyy myös kesäteatteri, savusauna, pyörän lainausta yms.), Hotelli Gustavelund (paljon kesäaktiviteetteja, mini"risteily" Tuusulanjärvellä, SUP...) ja Majatalo Onnela.
Retkipaikkoja Lottamuseo, mainitsemani hotellit, Ainola, Halosenniemi, Järvenpää rantapuistoineen (tällä viikolla Blueskatu kävelykadulla).
http://tuusulanrantatie.fi/

Vierailija (Ei varmistettu)

Lahti , löytyy mm. Kotieläinpiha ja Perhepuisto. http://lahti.4h.fi/yli-marolan-4h-kotielainpiha/ Majoittumiseen on paljon eri vaihtoehtoja.

elliina (Ei varmistettu)

Långvik- kylpylähotelli Kirkkonummella on tosi kiva. Ei tosin varsinaisesti mikään iso kylpylä mutta ihanat piha-alueet jossa on myös leikkipuisto. Ja lähellä sijaitsee pieni eläinpuisto. Stokkan kortilla huone maksaa vaan n.100e. Aamupala oli superhyvä ja sen voi sään salliessa syödä ihanalla terassilla. Me oltiin just viime vkl:na Långvikissa ja tykkäsin kovasti ja pakko päästä uuestaan.

Kristaliina
Puutalobaby

Tuota mä oonkin useamman kerran katsellut! Kylläkin haaveillen siitä, että lapset ois jossain hoidossa ja oltais Joelin kanssa siellä kaksin :) Ha ha ha in my dreams.

HennaR_ (Ei varmistettu)

Kouvolaan ei aja Helsingistä kuin n. 1,5 h, Tykkimäessä olisi huvipuisto ja Aquapark :) Keskustasta löytyy lasten liikennepuisto: http://www.kouvola.fi/index/lapsiperheelle/liikennepuisto.html

http://www.visitkouvola.fi/fi

Kristaliina
Puutalobaby

Kiitos ihan hurjasti vinkeistä kaikille - tässä tuli tekemistä koko kesälle :) Moni paikka on tosiaan niin kivan lähellä, että näihinhän voi tehdä päiväretkiäkin!

Täällä sitä vielä remppaevakossa jatketaan, ehkä vielä tämä päivä kuitenkin. Sit varmaan fiilis- ja sääennustepohjalta mennään johonkin hengähtämään!

Varontti (Ei varmistettu)

Tähän hätään ei Pärnu sovi, mutta puolustuspuhe sille. Ei todellakaan maksa etelänlomaa Pärnun reissu!! Laivalla yli, auto mukana. Kantsii vuokrata asunto paikallisen kiinteistövälittäjän kautta (saatavilla myös viikoksi eli lyhyeksi ajaksi). Onnistuu edullisesti ja kätevästi. Viimeksi meillä oli kerrostalokolmio keskustassa ja oli ihanaa!! Voi sopivasti kokkailla kotona tai syödä ulkona, ihan miten parhaaksi näkee. Kaupoissa hyvää ja halpaa ruokaa - valmistiskeissä lämmintä sapuskaa isot valikoimat. Ruoat voi ostaa vaikka rannalle mukaan. Toimii tosi hyvin. Suosittelen ottamaan uudestaan harkintaan!!

Kristaliina
Puutalobaby

Oijoijoi ihan totta - miten mä olin ihan sokea sille; näinhän me muillakin matkoilla tehdään! Jotenkin vaan tuijotin pakettimatkojen hintoja... Uudelleen selvitykseen, josko sinne loppukesästä!

Haapsalu (Ei varmistettu)

Viikko Haapsalussa ihanassa villassa neljälle hengelle, 2 h+k, maksoi 350 euroa. Toki laivamatkat päälle, omalla autolla matkat. Ruoat tehtiin osin itse, osin käytiin kahviloissa. Yhtenä aamuna herkkuaamiaiset kaikille neljälle kaupungin parhaassa kahvilassa, lasku 8 euroa. Lounasravintolassa hyvät lounaat koko perheelle: yhteensä 11,60 e. Tallinnan ulkopuolella on vähän eri hintataso kuin pääkaupungissa. Haapsalu oli just sopivan kokoinen lasten jaloille (kaikki n. kilometrin säteellä) ja leikkipuistot tosi hyvät. Lindgrenin kuvittajan Ilon Wiklandin "Iloni imedemaassa" viettää sadepäivän mukavasti pienten kanssa.

Kristaliina
Puutalobaby

No hemmetti! Aika täydellistä! Jos sulla on linkki tuosta teidän yöpymispaikasta, niin tsekkaan mielelläni! Just puhuttiin yhden kaverin kanssa Haapsalusta...

Ihmisroskanen (Ei varmistettu) http://ihmisroskanen.blogspot.fi/

Mekin ollaan käyty ihan himohalvalla Pärnussa, komppaan ylempää siis! Hyviä kokemuksia on myös pakettilomista siellä. Esim. Ikaalisten matkatoimiston halvimmat paketit on alle satasen. Tosin juuri nyt taitaa olla kaikista kallein lomasesonki. Mutta loppukesästä! Mekin ehkä mennään!

Pages

Kommentoi