Miksi on pakko edes ihan vähän tykätä Ikeasta?

Vuosituhannen vaihteen opiskelijakämppäni, minivuokrakaksio Kampissa, oli kuin suoraan Ikean kuvastosta. Monen muun tavoin olin joutunut täydellisen Ikea-huuman valtaan: verhoja! päiväpeitto! koriste-esineitä! jakkaroita! hyllyjä! keittiötarvikkeita! Täydellistä opiskelijabudjettisisustajalle.

Sitten tuli ähky ja täysi stoppi. ”Ei yhtä ainutta Ikean huonekalua tänne”, uhosin muuttaessani exäni kanssa seuraavaan asuntoon, persoonalliseen ullakkokämppään Töölössä. Siitä tuli sen yhden aikakauden unelmakotini. Kahden työssäkäyvän (lapsettomassa) taloudessa hintalappu ei enää ollutkaan se ostopäätöksen keskeisin asia. Ikeat myytiin ja lahjoitettiin eteenpäin, ja sisustin asunnon ensimmäistä kertaa oman tyylini mukaan: tummaa puuta, vanhoja aasialaisia huonekaluja, lämpimiä värejä. Ikea oli mukamas kuin kirosana.

Myöhemmin asenteet ovat höltyneet. Niin elämässä kuin Ikeassakin. Ei tarvitse aina olla vain joko tai tai. Voi etsiä, löytää ja soveltaa joitain itselle sopivia juttuja.

Niin elämässä kuin Ikeassakin.

Tarkka silmä bongaa sieltä täältä Ikea-mausteita täältä nykyelämämme unelmakodista, puutalosta. Vaikkapa keittiön kaapeista:

keittion_kaappi.jpg

Sinne Töölön asuntoon ostettiin muuten aikoinaan vastaavat juomalasit jostain hienosta design-liikkeestä tyyliin 20e/kpl. Jäivät erotessa exälle. Ikeassa täysin samannäköiset (minun silmääni ainakin) muistaakseni 50 senttiä/kpl.

…tai olohuoneesta:

rahit.jpg

Tiikerin kynsienteroitusrahit siis.

Viimeviikkoinen Ikea-reissumme muistutti taas, miksi on ihan pakko edes vähän tykätä Ikeasta:

hoitopoyta.jpg

Hoitopöytä myös isien vessassa.

vaippa.jpg

Äitipää & selkäkakka = katastrofin ainekset? Paitsi jos Ikea lainaa varavaipan.

imetysnurkka.jpg

Imetyshäiriövaiheinen 8-kuukautinen (ja äiti) kiittävät.

…sekä ostostentekopuolella:

matonalus.jpg

Ooo, matonaluslämmike/liukueste! Näitä meille, kiitos!

 

Hei nää on todellakin ajatelleet näitä juttuja.

*******

Niin siis ja lähdimme viime viikolla taas Ikeaan ostamaan puutalon kylmille lattioille ihan-mitä-vaan-talvimattoja päällekkäin laitettaviksi. Ja meidän ”pikainen täsmäisku matto-osastolle” -tekniikkamme epäonnistui tietysti surkeasti:

 • Lihapulla-aterian jälkeen Silvalle tuli nälkä.
 • Imetyksen jälkeen Joel lähti autolle hakemaan unohtunutta lompakkoa…
 • jonka jälkeen Joel joutui kiertämään koko tavaratalon…
 • jonka jälkeen lompakko sitten löytyikin omasta laukustani.
 • Matto-osastolle pääsyn jälkeen jumituimme sinne ainakin tunniksi, ja…
 • mattovalinnan jälkeen kävi ilmi, että kyseinen matto on loppu.
 • Kassahikoilun jälkeisellä hengähdystauolla pehmiskone meni rikki…
 • ja kun sen jälkeen vielä väänsin väsyneen vitsin, että ”nyt meillä on varmaan vielä väärä mattokin tässä”, olin ihan oikeassa.

Olohuoneenmattopostausta tulossa siis… no, sitten kun saamme aikaiseksi seuraavan kerran lähteä Ikeaan. Todennäköisesti ei siis ihan lähiaikoina.

Loppuun vielä tuttu muistutus siitä, miksi Ikeasta ei kuitenkaan ihan aina jaksa tykätä.

ikea.jpg

F*cked by Ikea.

Kommentit (13)
 1. Tä! Onko siellä ikeassa imetysnurkka!? Hahhah! Minä kun kävin kuopijon ikeassa(ikeaneitsyys meni) kesällä meidän pikku tilppiksen kanssa niin minähän otin ja menin yhden sellaisen ”tämä-voisi-olla-näky-sinun-asunnostasi” minikämppään ’makkariin’ ja imetin siellä sängyllä!! Onnistui ihan hyvin, kun oli sillälailla piilossa, eikä ollut meteliäkään.

 2. kahden äiti
  10.12.2012, 11:31

  Mekin käytiin lauantaina Haaparannan Ikeassa, tarkotuksena oli hakea vain esikoistytölle se leikkikeittiö joululahjaksi. Tarttu sieltä mukaan neidin huoneeseen lasten pöytä ja tuolit, muoviastioita ja 1-v pojalle se sirkusteltta. Mutta se keittiö jäi saamatta 🙁 kyllä meinas pikkusen ottaa päähän kun yli 300km reissu lapset mukana (hoitaja sairastui vatsatautiin just ennen lähtöä). No, niitä pitäis tulla tällä viikolla lisää, eli uus yritys ens viikonloppuna, jos nyt kävis vaikka yksin niin ei tarttis lasten istua autossa koko päivää 😀 TOIVOTTAVASTI niitä vielä on jälellä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *