Mis mun sato?

Sadonkorjuuaika! Nyt sitten sellainen suloinen kori kädessä kiertämään tiluksia ja keräilemään talteen luonnon antimia!

Öööö?

No ensin punainen viinimarja:

punainen viinimarja.jpg

No okei okei: tämän vasta tänä kesänä istutin. Ei siihen marjoja kai niin pian kuuluisi tullakaan. Hyvä, että on hengissä. Toistaiseksi.

*******

Ja sitten karviaiset, oh mun ihanat karviaiset! (mun pitää aina googlata ennen kuin kirjoitan tämän – jostain syystä sekoitan aina karviaiset ja karpalot) Hmm, missäs se meidän pensas nyt sitten olikaan…? Täällä?

karviainen.jpg

Pientä viidakoitumista havaittavissa. Pitäiskö tässä pensaassa olla muutakin kuin oksat?

Uskokaa tai älkää, tämä lättänäpensas oli pullollaan marjoja vielä elokuun alussa. Katselin onnellisena, kuinka marjat alkoivat mehevästi punoittaa – ooh. Ja sitten satoi kolme päivää vettä. Seuraavana kuivana hetkenä menin katsomaan, ja – tyhjä pensas.

Ääääääh! Ihan sama juttu viime vuonna!

surunauha.jpg

Tänä vuonna mukanäppäränä emäntänä tein karviaispuskille tällaiset suruliputuslauhat vanhasta videonauhasta. Mutta ei. Ei estänyt rastaita. Ärrin murrin, sinne meni kaikki!

Rastasverkkoja en halunnut käyttää, koska ne ovat kuulemma varsinaisia ansoja pikkulinnuille ja siileille. Ensi vuonna täytyy varmaan virittää verkot, mun ihanat karviaiset, GRAAAAAH!

Käytättekö te muuten verkkoja vai miten suojaatte marjat ahneilta linnuilta?

*******

Ja lopuksi omenat – no niitä nyt ainakin pitäisi tulla ihan riesaksi asti! Joo tota…

omenat.jpg

Bongaa kuvasta kaikki kolme omenaani.

Siis mitä on tapahtunut? Voisikohan syynä olla alkukesän kehrääjäkoit…? Ahnaina suunnistimme kohti anoppilaa – no siellä niitä omenoita ainakin riittää; muistaakseni kuuden puun verran. Mutta ei. Vain muutamat hassut omenat sielläkin.

Joillakin pihoilla omenoita näyttäisi olevan kuitenkin ihan oksat notkollaan. Mitä, mitä, mitä?

Kommentit (52)
  1. Meidän omenapuut piti hipihiljaisen vuoden viime vuonna. Tänä vuonna niitä tuli niin paljon, että pitäisi varmaan naapurin mukuloita muistuttaa että omenavarkaissa saa käydä vaikka joka päivä. Naapurit ja kumminkaimat on kaikki hakeneet jo osansa ja silti niitä riittää. Mehupuristamolle tieni vie. Niin että usko pois että ensi vuonna satoa varmasti tulee. Kannattaa myös muistaa keväällä leikata puista ne ylimääräiset sojottavat oksat. Vuosien tauon jälkeen meilläkin niitä on nyt kahtena keväänä reippaan siipan ansiosta leikattu ja sato on suurempi nyt kuin ehkä koskaan 😀

  2. Mie oon ymmärtänyt että omenapuut tekee kunnon satoa vaan joka toinen vuosi (joskus jopa harvemmin), meidän mutsin puut ainakin viime vuonna oli TÄYNNÄ omenoita, tänä vuonna ei ole kuin pari hassua madon syömää yksilöä. Marjoja kyllä tulee joka vuosi, mutsilla on pihassa muutamia marjapensaita ja mökillä varmaan 30pensasta yhteensä:DD Sieltä saa tyrniä, tummaa- ja vaaleeta karviaista (eikös karviaisten satokausi ole muutenkin jo ohitse?), viinimarjoja kaikissa väreissä ja puolukka & mustikkakin kasvaa ihan pihassa.. Sitten on ruusunmarjaa ja joitain muitakin marjapensaita joista ei osata oikein käyttää niitä marjoja. Kuka ne vaan keräis sieltä :DD Meidän napero söi marjoja suoraan pensaista ihan onnessaan, myös tyrnit meni ilman kkummempia virnistelyjä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *