Mitä mä just luin?

Luin lokakuun Gloriaa:

20141017_210908.JPG

Eli:

raivokkaasti.JPG

Monelle meistä on tuttu se hetki? Ööööö ei?

*******

Joel puisteli päätään, kun luin ääneen erilaisia seerumimainoksia.
”Tosi surullista.”
”Ai miten niin?”
”Ihmiset laittaa noihin valtavan määrän rahaa kuvitellen saavansa niistä jotain tuloksia. Vaikka ei ne tee mitään.”

Jännä.

En ollut itse koskaan ajatelleeksi, että se olisi surullista.

Pikemminkin olen ajatellut, että näiden ostamista ja käyttämistä pidetään sellaisena hyväksyttävänä hömppänä. Jopa jotenkin voimaannuttavana. ”Otan ohjat omiin käsiini enkä anna ikääntymisen lannistaa” -tyyppisesti.

Jännä.

Jatkoin juttelua ystäväni kanssa – saman ystävän, joka on saanut kaamosmasennukseensa mahtavan avun korvavalosta, joka on korvannut hänen aiemmin käyttämäänsä kirkasvalolamppua.

Mähän kirjoitin viime tammikuussa, että mieleni tekee mieli kokeilla sellaista korvavaloa. Reaktio kirjoitukseeni oli osittain jopa raivokas. Silti naistenlehdet voivat hyvin kirjoittaa, että seerumi sisältää sitä-ja-sitä yhdistelmää, joka auttaa siloittamaan juonteita ja niin edelleen. Jos kirjoittaisin nuorentavista seerumeista blogiini, niin se olisi varmaan ihan ok. Tai harvempi siitä varmaan raivoamaan alkaisi. Perus-perus.

Vaikka parhaimmillaankin on varmaan kysymys samasta placebosta. Joka tietysti toimiessaan on ihan hyvä.

Jännä.

Kommentit (27)
 1. Mulle sanottiin, että ”Sun pitäis rasvata naamaa enemmän, ettet näytä vanhalta.” Se oli ensimmäinen kerta, kun törmäsin johonkin sen suuntaiseen ajatukseen, että näyttäisin vanhalta. Ensi vuonna täytän 30 vuotta. Ja silti katsoessani peilistä itseäni on mahtavaa ja nähdä jo nyt sellaista kypsyyttä, jonka rinnalla parikymppinen minä näyttäisi siloposkiselta. Liitän omaan nuoruuteen ainakin vielä niin paljon silloin mukana kantamaani epävarmuutta, että pidän omasta naamastani paljon enemmän nyt. Ja toivottavasti fiilis on tulevina vuosina sama!

 2. Hei,

  olet kyllä toden totta jännän äärellä Krista 🙂 Itsellä on paria erilaista purnukkaa (silmänympärysvoiteista naamioihin), osa hienompia merkkejä ja osa markettikosmetiikkaa. Olen sitten itse kokeilemalla huomannut, mikä toimii ja mikä ei minun ihollani. Tärkeintä lienee, että ihon puhdistaa hyvin ja sille levittää omalle iholle sopivaa kosteusvoidetta. Ja juo vettä.

  Minä olen kärsinyt aknesta teini-ikäisestä asti ja ihon kunto on vaihdellut. Iho-ongelmien myötä myös ihosta on aina täytynyt pitää hyvää huolta. Ellei, se kostautui. Nyt iho on lääkityksen ansiosta paremmmassa kunnossa.

  Ihoni on hyötynyt kenties eniten Avitcid-voiteesta, jolle sain reseptin ihotautilääkäriltäni. Hän mainitsi myös, että aknen ja arpien hoidon lisäksi, voide häivyttää ikääntymisen merkkejä. Ja lääkärit eivät yleensä helpolla moista sano! Joillekin voide on aika tujua, mutta minun ihoni tykkää siitä – arvet haalistuvat ja iho on kuulas. A-vitamiinivoide siis uudistaa ihoa, jolloin se myös vaikuttaa juonteisiin. En tosin tiedä lähtisinkö käyttämään reseptilääkettä ainoastaan ikääntymisen merkkien häivyttämiseen, enkä tiedä saako sitä tarkoitusta varten edes reseptiäkään. Mutta vastaavanoloisia kosteusvoiteita yms. löytyy, ne eivät vaan ole niin tujuja. MUTTA ihan kiva, että huonosta ihosta voi olla ns. hyötyä tällä tavoin 🙂

  HUOM: Voidetta ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana.

  Tässä vähän tretinoidista: http://www.huffingtonpost.com/2014/09/29/benefits-of-retinoids-retinol_n_5845764.html?ncid=fcbklnkushpmg00000063

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *