Mitä vatsassa tapahtuu?

Pienisisko esitti eilen aika hyvän kysymyksen:
Oon meinaan aina miettinyt että mihin ne kaikki normaalit elimet menee, kun on raskaana? Ja tässä kuvassa se jotenkin konkretisoitui. Että missä sun kylkiluut muka on? Tai vatsalihakset? Oletettavasti kaikki mahalaukut ja muut on tuolla mahan alla… Siis vau! Ihmeellistä!”

Nii-iiin muuten…?

Sen tiesin, että ne vatsalihakset ”erkaantuu” keskeltä ja siirtyy sivuille. Ja että hengästyttää (keuhkot jossain lysyssä) ja pissattaa (rakko jossain jumissa) ja ruoansulatuskin menee ihan tilttiin (suolisto jossain rullalla). 

Nimimerkki ”mahan alla? :D” tiesi vähän paremmin ja lähetti aivan huikean linkin – täällä. Suosittelen tsekkaamaan tuon havainnevideon!

screen_shot_2014-04-03_at_1.27.07_pm.jpg

Kuvakaappaus Museum of Science + Industry Chicagon havainnefilmistä:
http://www.msichicago.org/whats-here/exhibits/you/the-exhibit/your-beginning/make-room-for-baby/interactive/

 

Naisen kroppa. Ei voi tajuta. Aivan huikeaa.

Kommentit (3)
  1. Leluteekin Emilia
    3.4.2014, 14:12

    Hurjaa on kyllä. Kaksosia odottaessa mä tunsin jo ihan ekoilla viikoilla, miten sisäelimet lähti vaeltamaan uusille paikoille – hämmentävä tunne. Ja synnytyksen jälkeen sitten tunsi, miten ne pikkuhiljaa etsiytyi suunnilleen omille paikoilleen sieltä jostain niskan tienoilta mihin ne oli tuupattu.

    1. Joo! Kaksossynnytyksen jälkeisenä päivänä kävi hurja karuselli mahassa, kun sisäelimet etsi paikkojaan 😀 Hurjaa, kun on semmoinen metrin verran vauvaa mahassa. Mulle kyllä sanoi lääkäri pari päivää ennen käynnistystä, että ”Tännehän mahtuis vielä kolmaskin! Kuinka pitkä sä olet?!” 🙂

  2. Huiii.. Oon jatkossa kiltimpi äidille 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *