”Mun kännykkä on pöllitty!” (eli äitipää osa 78)

Tapahtunutta eilen illalla nukkumaanmenoaikaan:

Silva nukahtaa vihdoin kymmeneltä, maataan Joelin kanssa väsyneinä vauvan vieressä.
”Mä taidan alkaa nukkumaan nyt saman tien”, Joel supattaa unisena.
”Joo, mä kans. Haen vaan alakerrasta puhelimen.”

Menen alakertaan, vilkuilen ympärilleni. Ei näy puhelinta.

Ai niin, mä kävin postissa vielä eilen – siinä kamalassa viime hetken ruuhkassa viemässä isän pakettia postiin. Puhelin on varmaan vielä laukussa.

Tutkin käsilaukkua käsikopelolla. Paljon rojua, ei puhelinta. Hmm. No, perinteinen: mä soitan siihen Joelin puhelimella.

Puhelu menee vastaajaan.

Täh? Mitä, mähän vasta latasin sen aamulla! Mitä ihmet…

IIK! Voi paskan paskan paska, mä tietysti unohdin sen sinne postiin! Yritin katsoa sillä isän osoitetta ja sitten se jäi siihen pöydälle! Niin jäikin! Voi paska, mä jätin sen siihen postin pöydälle!

Mutta miksi se on kiinni? Jos joku olisi vaan palauttanut se postin henkilökunnalle, niin siellähän se nyt soittelisi Red Hot Chili Peppersin Suck my kiss:iä pimeässä postissa. Niinpä tietysti! Joku on ottanut sen! Napannut vaan mun SIM-kortin pois ja vienyt mun puhelimen.

Mun puhelin on pöllitty! Voi paskan paskan paskan paska!

Soitan Joelin puhelimella äidille (jep: Krista 35-vee soittaa edelleen aina kriisin tullen spontaanisti ensin äidille): Mun puhelin on pöllitty! Siinä sitä sitten huokaillaan ja pähkäillään ja tullaan siihen tulokseen, että joo-o: pöllitty se tosiaan on. Äiti lohduttaa, että no nyt hän ainakin tietää, mitä ostaa minulle joululahjaksi.

Ja sehän on ihan onni onnettomuudessa, että puhelin on nyt kiinni. Ainakaan varas ei juuri nyt soittele siihen kalliita puheluita. Mutta mitä jos se on soittanut jotain megapuheluita Timbuktuun koko illan ajan…? Aaaaaaargh.

Sitten kesken puhelun aivoissa käy hetkellinen humahdus: HET-KI-NEN! Mutta mähän ihan varmasti katsoin siitä puhelimesta kelloa, kun odottelin Joelia töistä. Se oli siinä vaiheessa jo VIISI MINUUTTIA tavallista myöhäisemmässä. Minä olin ihan ryytyneenä ja ajattelin vapauttaa itseni nukkumaan lyhyet päikkärit.

Kyllä – se puhelin oli kyllä illalla tuossa kotisohvalla! Ja Joelhan järjesteli tuota sohvaa, kun pikasiivottiin ennen kuin kaverit tulivat kylään. Ei sitä olekaan pöllitty! Joel on vaan siivonnut sen jonnekin!

Lopetan äitihätäpuhelun. Tsekkaan sohvan. Ei. Vilkuilen vielä uudestaan ympärilleni. Ei. Yritän vielä kerran soittaa siihen Joelin puhelimella. Ei.

Ryntään yläkertaan herättämään Joelin: ”MIHIN SÄ OOT SIIVONNUT MUN PUHELIMEN!?!”

Annan unenpöpperöiselle Joelille pikaselostuksen tapahtuneesta. Joel ei muista nähneensä puhelinta sohvalla – no se nyt ei tietysti vielä paljon kerro se.

Tulemme taas alas ja käännämme koko talon ylösalaisin. Ei puhelinta.
”Voisko se olla yläkerrassa?”, Joel pähkäilee.
”Pöh no ei tosiaankaan. Tuossa SOHVALLA se oli.”
”Otitko sä sen mukaan ylös, kun menit niille päikkäreille?”

Uuups.

Puhelin löytyy yöpöydältä 20 sentin päästä siitä, mistä tämän kertomuksen tapahtumat saivat alkunsa.

Kommentit (25)
  1. Pornovirus puhelimessa! 😀 Totaalireps, tällä sain tän aamun naurut 😀

    Hih ehkä (siis ehkä) sitä saattoi tulla sekoilleeksi erilaisten unohteluiden kanssa aikaisemminkin – tää äitipäisyys on vaan hyvä ”en-mä-oikeesti-oo-niin-tyhmä-kuin-miltä-kuulostan” -tekosyy 🙂 Ja kyse tällaisessa kaikessa huonomuistisuudessakin on vaan luonnollisesti se, että sijoittaa aivokapasiteettinsa paljon TÄRKEÄMPIIN asioihin 🙂

  2. Toi äitipäisyys pätee kyllä välillä lapsettomillakin :D. mun sisko on nimittäin maailman huono muistisin ihminen. Se on joskus unohtanu puhelimensa huoltsikalle mökille mentäessä ja on huomannu vasta 4 päivää myöhemmin sen olleen edes kadoksissa.

    Joskus penskana se myös on hukannu puhelimen lasketelurinteeseen ja vasta kun joku oli löytäny sen ja soitti äidille niin se tajus sen olevan hukassa. Samainen puhelin kyllä katos seuraavana päivänä rinteeseen eikä sen jälkeen kyllä enää löytyny. 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *