Muuttolinnut! Me!

Puutalobaby

Eilen suihkussa tanssitunnin jälkeen välähti! Auto oli matkalla melkeinjuttunut sohjoon, taivaalta oli tullut myrskytuulennopeudella jotain loskamoskaa niskaan ja äääääh tää on tätä  - Helsingin talvi. Hmm paitsi jos...?

Joo! Innosta hyppien ja poukkoilin puolipukeissa alakertaan: Hei mulla on idea! Kulta älä pliis tyrmää tätä heti, tämä on nimittäin loistoidea!

Ei tyrmännyt. Koska se oli loistoidea.

Niinpä me nyt sitten lähdetään lopputalveksi Espanjaan!!!!!!

Lähdetään todennäköisesti jo maanantaina ja palaillaan sitten joskus, kun muuttolinnutkin palaavat (no okei siis maaliskuussa jo). IIIIIIIIK! Ziljoona asiaa hoidettavana. Tai ainakin kaksikymmentä. Seuraavaksi lentoja varaamaan! Kaikki muu onkin vielä auki. IIIIIIIIK! IIIIIIIIIK!

Kommentit

CougarWoman
CougarWoman

No sillä lailla! Vähän kade, mutta enimmäkseen onnellinen teidän puolesta. :) Tikru tullee mukaan? Loistavaa, että "lapsiperheKIN" (lainausmerkeissä, koska miksipä ei voisi) voi tehdä tuommoisia ex tempore -päätöksiä ja reissata ihan kuin teinihippinä. <3 

Kristaliina
Puutalobaby

Jee! Kiitti!

Tikru jää näillä näkymin tutun talonvahdin hellään huomaan :) Mutta suunnitelmissa on vielä suht isoja aukkoja, koska idea ihan tuoreeltaan vasta saatiin :D

Onko Seelalla passia vielä ollenkaan? Pitääkö teidän hommata pikapassi?

Kristaliina
Puutalobaby

Joo, pikapassi hankitaan! Sen saa onneksi päivässä eli torstaina mennään poliisiasemalle! (jolloin jää hätävaraa vielä perjantai, jos jokin ei onnistukaan)

taskussa (Ei varmistettu)

mää luin just, että pikapasseissa viivettä :( . vai onkohan vaan länsi-uudellamaalla?
http://www.iltalehti.fi/matkajutut/2015020319138649_ma.shtml

Kristaliina
Puutalobaby

Aaaaaa joo, ihan totta! Ei siis pikapassi vaan express-passi! Mä kans poliisin sivuilta (tänä aamuna; nyt siis on kuumeisesti selvitelty kaikenlaista) huomasin, että pikapasseissa on viivettä, mutta expresseissä ei toivottavasti ole - siitä ei ainakaan ollut mitään huomautusta...

Lennot muuten NYT varattu - jeeee!!!!

Samaisen jutun luin joten siitä heräsi kysymys :)

Kristaliina
Puutalobaby

Hmm taidetaan mennä ihan varalta jo huomenna passinhankitareissulle :)

annakarin
Anna Karin

Hullut!! Sekopäät!! Mut ihan mahtava suunnitelma silti. Vau! Mihin päin te lähdette?!

Kristaliina
Puutalobaby

Sanos muuta, aika sekopäiseltä tuntuu itsestäkin - hullun sekopäiseltä! :D Ööö lähdetään jonnekin... ....etelärannikolle? :D

SEKSIHELLE VOL.2!

Kristaliina
Puutalobaby

Apua, lisäys listalle: EHKÄISY! :D

Kristaliina
Puutalobaby

Joo, tuolla jotain 15 vois olla normaali näköjään, hyvällä tsägällä kahteenkymmeneen. Eli välikausivaatteilla lähdetään - parempi kuitenkin kuin Helsingin talvi :)

paulahelena
ALUAP

MITÄÄÄ, ihanaa, hullua, hyvä te! missä meinaatte majottua? ja minne päin meette? kerro kaikki! tai varmaan kerrotkin kunhan itekin tiedätte :D

Kristaliina
Puutalobaby

Hihihihi joo täytyy ensin itse selvittää tää homma :D

SMaaria (Ei varmistettu)

Jee! Muista pakata hapankorppuja!

Kristaliina
Puutalobaby

Täytyy lisätä listalle! :D

Ihan mahtavaa! Huippua! Onko enterorokkopöpöt muuten jo kaikonneet? Mikään ei oo niin kamalaa kun kipeenä lentäminen... 

Kristaliina
Puutalobaby

Tauti on onneksi jo aika lailla voitettu - Seelalla vielä pientä näppylää, mutta ehtii varmasti parantua maanantaihin mennessä. Eri asia on sitten toi, että pitää pistää Seelalle aikaistettu MPR-rokote, se kuulemma aiheuttaa tavallisesti kuumetta ja kränää. Sopivasti lennolle, auts! Täytyy yrittää ajoittaa niin, että kränät tulisi vasta sitten siellä lämpimämmässä ilmanalassa :)

Vierailijatar (Ei varmistettu)

MPR ei meidän alle yksivuotiaassa aiheuttanut mitään ongelmia heti pistoksen jälkeen. Mutta n. 10 päivän päästä rokotuksesta poika näytti siltä, kuin sillä olisi ollut joku rokko. Tosi paljon pientä näppyä kasvoissa ja koko vartalossa. Rokotus otettiin ihan just ennen reissuun lähtöä ja näpyt tuli just ennen kotiinpaluuta. Pelkäsin, ettei meitä huolita koneeseen. :) No, kotiin päästiin ja näpyt hävis muutamassa päivässä.

Kristaliina
Puutalobaby

Joo neuvolapuhelimesta just sanottiin, että oireet tulee 5-10 päivän (muistaakseni) päästä ja voi olla ikään kuin lievä rokko tai kuume, tai pelkkää ärtyisyyttä tai ei mitään. Silvalta en muista yhtään,  että tuliko sille jotain...

Vierailija (Ei varmistettu)

Eikös sitä rokotusta voi siirtää myöhemmäksikin? Voin nyt muistaa ihan väärinkin (onhan joulukuun alusta jo kaksi kuukautta :D), mutta meidän poitsu sai sen vasta n. 1v 4kk iässä. Oli kaikkea allergia- ja astmavaivaa silloin 1v-nla:n aikoihin, joten ei haluttu mahdollisia yliherkkyysreaktioita tai pahoja sivuoireita siihen samaan soppaan.

Kristaliina
Puutalobaby

Joo mä tästä just tänään tuonne neuvontaan soittelin ja siellä oltiin vahvasti sitä mieltä, että pitää rokottaa ennen lähtöä - vaikka onkin "vain" Espanja, niin kuulemma riski tartunnasta on aina Suomen rajojen ulkopuolelle mentäessä olemassa. Eli ei niinkään sen kannalta, että siirtyisi (jos olisi ihan kotimaassa, jossa lähes kaikki muut rokotettu) vaan sen kannalta, että... ...olikohan se tuhkarokko? No joku vaarallinen rokkoriski kuitenkin, jos lähtee rokottamatta.

Eilisen lupaukset

Joo, varmaan tuhkarokko kun Keski-Euroopassa sitä rokotetta on otettu vähemmän kuin Suomessa jolloin joukkosuoja on aika vähäinen ja rokkoa on esiintynyt epidemiana jossain vaiheessa. Ja voi olla paha tauti, jos huono tuuri käy.

hyvää matkaa! T. Kade. 

Toisaalta mulla ei ole ongelmia tän "kevättalven" kanssa, mieluummin voisin hypätä marras-tammikuun yli.

Vierailija (Ei varmistettu)

No näin mä kanssa jäin heti kommentin kirjoitettuani miettimään, että onhan se tietty ulkomaille mennessä hyvä ottaa varmuuden vuoksi etukäteen. Rentoa lomailua! :)

Saaks tulla mukaan?  :D 

Kristaliina
Puutalobaby

Hihiii tervetuloa, suht halpoja lentojakin näyttää olevan! :)

stella maria

AIVAN IHANAA! Juuri tällaisia ideoita varten elämä on!

Kristaliina
Puutalobaby

Oh, juuri näin! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Hyvä! Just noin pitää toimia jos vaan pystyy. Ei se MPR:n pitäisi nostaa kuumetta kuin yhdeksi yöksi eikä mun mielestä lapsi mitenkään käuheasti kärsinyt siitä. Anna lääkettä rokotuksen jälkeen ja vaikka ihan varuiksi matkallekin jos siltä tuntuu. Hauskaa reissua, aurinkopäivityksiä odotellessa.. :)

Dalmikirjautumatta (Ei varmistettu)

Oi, ihanaa reissua teille!

Väää, moneskohan 'meidän perhe lähtee pariksi kuukaudeksi lämpimään' -päivitys tää on nyt kuukauden sisään?! Kateus, yhyy. Pakkaisin viivana miehen ja lapset mukaani ja karkaisin jonnekkin vähemmän loskaiseen kolkkaan ihan heti jos ei olisi velvotteita täällä. Mut ehkä... parin vuoden päästä?

Nauttikaa!

Kristaliina
Puutalobaby

Tää on tää vuodenaika, joka tämän karkausbuumin taitaa tehdä :D

Me puolestaan tajuttiin just, että meillä ei ole nyt tässä kuussa mitään kotimaavelvotteita, eli siinä mielessä poikkeuksellinen tilanne! Niinpä mahtava sauma lähteä, tää ei välttämättä lähivuosina toistu!

Sannae (Ei varmistettu)

Ihailtavaa!!!

Jeba
Tuuliajolla

Siis whaaaat...? Voidaanko mekin tulla mukaan? Mäkin haluan karata! Tai siis meidänkin perhe haluaa karata lopputalveksi johonkin!

Ihanaa reissua! <3

pire (Ei varmistettu)

Mahtava juttu, vaikka kade olenkin! :D Kovasti oottelen jo seuraavaa päivitystä, mihin meette, mitä teette ja mistä tämmönen hullu idea ja miten saitte järjestymään :) oih, olispa ihana lähteä, huoh. Jos miehen työt antais periksi, tämän postauksen innoittamana puhuisin kyllä miehen ympäri lähtemään johonkin lämpöön :D

pine (Ei varmistettu)

Kannattaa kurkata house sitting majoitusvaihtoehtoja!
http://www.trustedhousesitters.com/house-and-pet-sitting-assignments/l/S...

Kristaliina
Puutalobaby

Vautsi, millainen sivusto - en ole ennen tällaisesta kuullutkaan :)

Kao Kao

Eikää, mitäää??? Ihanaa!!! Ihan mahtava idea!

Ihania sekopäitä kyllä olette, just sillä hyvällä tavalla :)

Lisäisin ostoslistalle ikkunoiden eristysteipin. En oo koskaan palellut niin kuin Ranskassa ja Espanjassa kevättalvella (tammi-maaliskuussa). Yksinkertaiset ikkunat.. hyrrr. 

Kristaliina
Puutalobaby

Mä oon ollut elämäni eniten umpijäässä 1. Intiassa Varanasissa tammikussa ja 2. Teneriffalla tammikuussa :) Eli villasukat lähtee kyllä mukaan! :)

Kao Kao

Mullakin oli Mombasassa öisin villasukat :) 

annakarin
Anna Karin

Ja oot asunu Kuusamossa? Mitä?!

Kristaliina
Puutalobaby

Hehe joo - se kylmyys on jotenkin ihan erilaista. Suomen kylmyys on jotenkin "rehellistä kylmää", kun taas vaikka Intiassa se on sellaista luihin ja ytimiin hiipivää tappavaa kylmyyttä... Tai siis siitähän se varmaan johtuu, että Suomessa pääsee lämpimään tarvittaessa ja on (joskus jopa) sopivat talvivarusteet. Kun taas Intiassa talvisaikaankin esim. monissa taloissa on suorat aukot (ei siis edes ikkunalasia) ulos. Ja peitteenä joku kämäinen haiseva huopa. Aamulla saattoi olla sisällä olleessa juomavedessä jäätä. Hrrr täytyy sanoa, että kylmät yöt olivat välillä h*vetin pitkiä odottaessa sitä, että aamun aurinko alkaa vähän lämmittä. Hrrrr. Tuli Kuusamon talvia ikävä :)

annakarin
Anna Karin

Niin no joo, enpä tullut ajatelleeksi, että täällä voi 40 asteen pakkasellakin olla sisällä varpasiltaan, eikä tule edes kylmä. Hrrrr. Alkoi paleltaa ajatuskin!

Elle (Ei varmistettu)

Vaihetaanko? Me lähetään Espanjaan ja te tuutte tänne Kuusamoon? :D tällä hetkellä -12 astetta, napakka tuuli ja lunta metri. :D

Kristaliina
Puutalobaby

Uijuijuijuijui. Ei vaihdeta :D :D :D :D

...mut terveisiä Kuusamoon! :) 

Ja hei parempi se kuin tää Helsingin ikuinen vesiräntä!

Elle (Ei varmistettu)

No joo, parempi kunnon talvi kuin sikäläinen talvi. :D

Kao Kao

Mäkin oon Pyhätunturilta :) Et pitäis olla tottunut kylmyyteen..

Mut se Lapin kylmyys on sellaista ihanaa kuivaa pakkasta. Oulussa/Helsingissä kun on kosteaa meren takia, niin se kylmyys on hyytävää. Mut tosiaan kuten Krista sanoi niin täällä pääsee sisälle lämmittelemään.

Inhosin Ranskan talvea, kun se oli kylmänkostea ja ainoa paikka missä lämpeni oli suihku. Mut sit taas Ranskan kevät.. ah, se tuli niin aikaisin ja oli ihana <3

Neiti Nimetön (Ei varmistettu) http://neitinimeton.wordpress.com

Mahtavaa! Hyvä uskaltaa elää unelmiaan, kuitenkin jalat hippasen maassakin ja suunnitelle. Osaisipa itse tehdä saman. :)

Kristaliina
Puutalobaby

Hyvä määritelmä, kiitos! :) Joo tuo jalatmaassaosuus on tämän lapsiperheistymisen ansiota, se puoli ehkä aiemmin saattoi olla mulla itsellä vähän hakusessa :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Hih, itse just oon aatellut että paskin vaihe talvesta on jo ohitettu, helpottaa kun valo lisääntyy (joo ja siis toi loska"#¤"#% on ihan persiistä kyllä). Pahin talvimasis mulle on iskenyt sinä vuonna kun olin tammikuussa Floridassa, lopputalvi oli ihan tuskaa.

Ei sillä ettei lähtöjalka itselläki vipattaisi (siinä laajuudessa että mitä nyt työssäkäyvä perhe voi tehdä), keski-eurooppa maaliskuun alussa ois niin mahtava...(siis perheelle joka tykkää kaupungeista ja hyvästä ruuasta ja juomasta ja lapsiystävällisistä ihmisistä).

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.