Napero harrastaa

Puutalobaby

Tänään alkaa uusi muskari - jee!

Viime syksynä erilaiset vauvaharrastukset olivat kyllä meidän tokkuraisen sumuarjen pelastus. Ne rytmittivät viikkoa ja päivää, ja loivat työelämään tottuneelle äidille sellaisen kaivatun harhan, että vauvaelämässä olisi jotain muutakin vakituista ja pysyvää kuin imetys ja vaipanvaihto.

Viiden kuukauden ikäinen tirppa tuijottelee huiveja.

 

Ai niin, ja tykkäsi niistä tietysti se päähenkilökin. Aika nopeasti huomattiin, että isoimman vauvanilon toi musiikin tahtiin aktiivisesti liikuskelu ja äidin kanssa yhdessä tanssittelu. Harrastusten jälkeen maistui uni, ja loppupäiväkin sujui yleensä aurinkoisemmin kuin harrastuksettomat päivät.

Joo, ja siis myös äidin osalta.


*******

Tänä syksynä harrastuskalenteri pyörähti sitten taas kokonaan uusiksi! Napero-ohjelmassamme tänä vuonna siis näitä:

Taaperotanssi!

Ei hitsi, mikä löytö - Helsingin tanssiopisto järjestää siis tanssitunteja naperoille ja äideille. Silva on ihan intona kaikenlaiseen tanssahteluun; ei tarvitse kuin vähän jotain rytmistä naputusta tai huminaa kuulua (tyyliin pesukoneesta), niin johan alkaa polvet notkua. Tirppa vetelee jo piruetteja ja imitoi äidin Bollywood-tanssiliikkeitä riemusta hihkuen.

Löysin naperotanssitunnin ihan googletusten perusteella, ja erityisesti bongasin esittelytekstistä tuon kohdan: "Tärkeää on, että taapero omaa kävelytaidon ja että vanhempi on mukana tunnilla innostuneesti." Okei molemmat kohdat täyttyvät, mutta erityisesti tuo jälkimmäinen! Jea! Tanssii tirpan kanssa!

(tanssia tarjolla myös vauvoille: täällä)

 

Pop Jazz Konservatorion muskari!

Viime vuonna meillä testattiin sekä Jamkidsin että MLL:n muskareita. Ne olivat molemmat sarjaa ihankiva: mukavaa tekemistä lapselle ja äidelle, mutta "se jokin" jäi ehkä puuttumaan. Ehkä pelkkä istuskelu ja köröttely ei ollut niin Silvan mieleen - etenkin syksyn ensimmäiset tunnit menivät vähän passiivisena möllöttämiseen. No okei tyyppi oli silloin sen 4 kk vanha, että ehkä ei suurempia sovi odottaakaan :D Mutta esimerkiksi samaan aikaan aloitettu vauvajumppa sai kyllä vauvan innostumaan tyyliä heti - että kyllä pienikin voi jo valita mieltymyksensä...

Pop Jazzin muskarista ollaan kuultu ihan hurjan paljon hyvää - plus että sehän on tuossa aika lähellä! Ilmoittautuminen oli vähän... kröhöm... haastavaa, kun netistä ei löytynyt minkäänlaisia aikatauluja eikä toimistolla ollut ketään paikalla kesäloma-aikaan. Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin; eilen tuli paksu infopaketti, jossa lukee mm. näin:

" Musiikkileikkikoulun työtavat ovat laulaminen, loruileminen, leikkiminen, musiikkiliikunta, soittaminen, kuunteleminen ja improvisoiminen. Opetuksessa käytetään myös muuta luovaa toimintaa ja integrointia muihin taideaineisiin, esim. kuvallinen ilmaisu ja draama. Opetus tapahtuu leikin kautta ja sisältää paljon toistoa."

Ei siis pelkkää passiivista sylissäköröttelyä ja paikoillaan oloa. Tää vois nii-iii-iin olla meidän juttu!

(heilläkin on myös vauvoille: täällä)

 

Temppukoulu!

Pähkäilin ensin naperosirkustelun uudelleenaloittamista, mutta sitten bongasin paikalliselta asukastalolta 1-3-vuotiaiden temppukoulun. Ja vieläpä... kröhöm... aika kilpailukykyiseen hintaan.

"Temppurata tarjoaa lapsille liikunnallisia elämyksiä yhdessä vanhemman kanssa. Tunneilla hyödynnetään erilaisia välineitä väline kerrallaan tai temppuratana, liikutaan yhdessä musiikin tahdissa, temppuillaan ja loruillaan."

Sinne siis!

Edit: jepjep, meidän ennakkoilmoittautuminen just tänään heivattiin pois listoilta, koska ei asuta "oikeissa" taloyhtiöissä ja ryhmät ovat täyttymässä. Voi mälsyyksien mälsyys. Ei siis todennäköisesti temppukoulua, jos ei jäädä kärkkymään varasijoja. Vähän sellainen "pitäkää tunkkinne" -fiilis :)

 

*******

Tällaisella harrastuskalenterilla siis kohti uutta syksyä!

Mitä teillä harrastellaan?

Kommentit

MirvaK

Esikoinen (3.luokkalainen) aloittaa nyt Parkourin ja lisäksi yritettään saada aikataulut sopimaan Kuvataiteen perusopetuksen kanssa, josta olisi alkamassa 4. vuosi. Ikävä vain kun kuvis alkaa 14.30 ja koulu loppuu vasta 14.45. Toivottavasti muuttavat alkamisaikaa, koska muuten kurssilla ei ole kuin muutama oppilas, jotka tulevat eri koulusta. Jokaisella kolmosella loppuu koulu nimittäin samaan aikaa.

Eskarilainen aloittaa lastentanssi sekä ensimmäisen vuotensa kuvataiteen perusopetuksessa. Aikaisemmin neiti on ollut liikuntaleikkikoulussa. Nyt toisessa paikassa saamme liikkarin hinnalla molempien lasten liikunnalliset harrastukset ja säästämme jopa 5e. Ei paha! ;)

Pienin (11kk) ei harrasta kuin mamman mukana kahvittelua ja samanikäisten lasten kanssa leikkimistä. Toki tässä voisi googletella olisiko päiväsaikaan jotain äiti-lapsi-jumppaa. Rajoitteina se, että keskimmäinen pitää hakea jo yhdeltä eskarista pois. Niin ja meillä on vielä aamupäiväpäikkäritkin.

Itse aloitan salin ja lenkkeilyn ohelle vesijumpan ja BOLLYWOODIN! Päädyin sitten kokeilemaan tuota tanssia 1) suosituksestasi 2) tulee yli puolet halvemmaksi kun kuntosalin lattarit. Pakko hiukan tuota hintapuolta ajatella, kun nyt alkoi hoitovapaa.

Kristaliina
Puutalobaby

Wohoo, onnittelut hienosta tanssiharrastusvalinnasta! :) Kerro kerro kerro sitten ensikokemuksiasi!

Harrastukset tosiaan on aika kalliita - huih ja tuolleen tosiaan vielä kolmen muksun kanssa, ei tule kyllä ihan halvaksi. Mutta on niistä tietysti hurjasti iloakin. Mutta joo, kyllä täälläkin päässä tuo hintalappu on kyllä myös aika olennainen ratkaisutekijä harrastusvalinnalle. No onneksi nämä tanssit ja jumpat tai kuvataidekoulut on kuitenkin halvempia kuin jos lapsi harrastaisi vaikkapa jääkiekkoa (oon ainakin ymmärtänyt, että ne varusteet olisivat kalliita?) tai ratsastusta (tahtoo-oman-hevosen-tahtoo-tahtoo-TAHTOO!") :D

MirvaK

Saahan noihin menemään rahaa, mutta tärkeitä ovat (kunhan nyt saadaan järjestymään, mutkia matkassa). En tiedä mitä jääkiekot, luistelut yms maksavat mutta mielestäni myös PALJON.

Parkour ja lastentanssi molemmat maksavat 30e(jäsenmaksu)+45e(kurssi) = 75e (x2). Viime vuonna liikkari maksoi yhdeltä 80e+75e lukuvuodelta, joten tosiaan nämä kaksi liikunnallista harrastusta saadaan yhden liikkarin hintaan. JES!

Kuvikset ovat 85e+85e lukuvuodelta (ja taas 2x, mutta tässä kohtaan pitäisi saada sisarusalennus). Viime vuonna meni vain kertaalleen, mutta nyt tuo keskimmäinenkin aloittaa. Tai siis toivottavasti molemmat ovat. Vähän aikatauluongelmia yhdistää koulu ja harrastus. Onneksi muillakin, niin luulisi opiston joustavan.

Kyllähän tuossa jo tulee kulueriä ihan kiitettävästi, mutta vielä taidetaan jäädä kauaksi jääkiekosta. ;)

Ja Bollywoodista tulen sitten kertomaan ja enköhän siitä bloggailekin. :D

Lumikettu
Sinä olet ihme

Vau, tuohon muskariin minäkin haluaisin! Lauluimproa, jeah!

Ajattelin muuten juuri itsekin kirjoittaa vauvan harrastuksista. Me oltiin juuri tällä viikolla ensimmäistä kertaa MLL:n vauvakerhossa, josta olin aivan innoissani. Siellä oli tällä kertaa noin kymmenen muuta äiti-lapsiparia. Alussa joku laululeikki ja sitten vain vapaata olemista, mikä on meille hyvä, koska meillä ei juuri muita vauvatuttuja ole. Ensi kerralla opetetaan Nelsonin kanssa meidän bravuuri, Metrolla mummolaan, muille, kun kerhon ohjaaja ei osannut lauluun leikkiä, joka sopisi vauvoille. Minun itse keksimäni oli sitten ilmeisesti hyvä :D

Alamme käydä myös vauvauinnissa ensi viikolla. Omasta puolestani en ehkä olisi lähtenyt, koska kaikki se peseytyminen ja muu valmistautuminen tuntuu jotenkin raskaalta. Nelson tykkää niin paljon kylpemisestä, että päätettiin, että mennään ainakin katsomaan, jos poika innostuisi uinnistakin. Pesen siis itseni ja poikani vauvauintia varten ihan vain sen takia, että haluan nähdä riemun Nelsonin kasvoilla, kun se pääsee altaaseen polskimaan.

Niin, ja sitten yksi tuttava kyseli meiltä värikylvyistä, jos vaikka tiedettäisiin niistä jotain. Itsellänihän oli sellainen kuva värikylvystä, että niissä lillutelaan lasta värjätyssä vedessä... Eh :D Tutustuin asiaan hieman, ja selvisi, että Tampereen kaupunki järjestää väripulahduksia eli tutustumiskertoja. Me ehkä lähdetään kokeilemaan sitäkin.

Kristaliina
Puutalobaby

Hihi mullakin oli ihan vastaava "täh?"-reaktio, kun eka kerran värikylvyistä kuulin :) Me ei olla sellaisia kokeiltu (vaikka olisi kiinnostanut), kun aikataulut eivät ole oikein menneet yksiin... Mutta oon kuullut, että jotkut vauvat on kyllä tykänneet siitä ihan hurjasti. Kuulemma parasta olisi, jos sellaisilla tunneilla kävisi useamman viikon ajan peräkkäin - eka kerralla se on kuulemma vähän ihmettelyä, mutta seuraavalla kerralla jo tutumpaa :)

Vauvauinteja me ei olla kokeiltu just noista "yih siinä kastuu" syistä :) Taitaa tulla yhtä huonouimataitoinen napero kuin vanhempansakin ovat :)

Meilläkin oli muskarissa Metrolla mummolaan!

 

jau (Ei varmistettu)

Hm.. siis kyllähän se riippuu enemmänkin siitä muskarin ohjaajasta kuin järjestävästä tahosta, minkälaisia ne tunnit on. Toiset opet on niitä paikallaan istujia, ja toiset liikkuu enemmän. Popjazzin muskarit kuulostaa kyllä jo ajatuksenkin tasolla menevämmiltä kuin perus klasaripuolen jutut, mutta joo. Persoonakysymys! :) Muskariohjaajista taitaa olla vähän pula, joten järjestäjät ruukaavat ottaa juuri sitä mitä saavat. Harmi ettei ole mahdollista enemmän pyöriä ja kiertää niitä eri järjestäjien tunteja läpi, että löytyisi se omalle lapselle kivoin paikka!

Kristaliina
Puutalobaby

Joo, ehdottomasti ja nimenomaan näin! Ohjaajasta se ihan satavarmasti riippuu - voi höh kun en tullut itse sanoneeksi niin - totta kai ohjaajasta eikä ko. tahosta! Tekee melkein mieli mennä lisäämään tuo huomautus sinne, että ei tule väärää kuvaa :)

Esimerkiksi meillä oli vauvajumpassa ihan huippuohjaaja viime vuonna, ja hänen vuokseen olisin tänä vuonna ollut valmis matkustamaan vaikka vähän pidemmällekin, että oltaisiin vaan päästy hänen tunnilleen. Laitoin ihan meiliäkin hänelle, että pliis sano, että opetat jossain :) Mutta hän pitää taukoa ohjaamisesta tänä vuonna, eli siksi alettiin etsiä muuta (ja löydettiin tuo tanssi!)

Kristaliina
Puutalobaby

Hih voi apua ja nyt mun on vielä pakko tulla lisäämään, että kyllä ne aiemmat muskariohjaajatkin olivat ihan huippukivoja! Eiiih, tänään on mulla jotenkin potentiaalisten väärinymmärryskirjoitusten päivä :D

Mutta jotenkin tosiaan niistä muskarikokeiluista meille jäi "se jokin" puuttumaan, ja nyt sitten kokeillaan tuota Pop Jazzia, kun siitä ollaan niin paljon kehuja kuultu :)

Ede@

Me käydään vaan kansainvälisessä äiti lapsi
kerhossa.

Siellä on ohjattua toimintaa mm. satu leikkituokio
ja taapero on tykännyt
olla siellä;).

Lapset voi kans vapaasti leikkiä äitit saa jutella
siinä samalla.

Innolla ootan taas kun ens viikolla alkaa:).

Kivoilta kuulostaa noi teidänkin harrastukset.

Kristaliina
Puutalobaby

Tuo vapaa jutteluaika olisi kyllä tärkeää; siinähän sitä vasta oikeastaan muihin tutustuu, jos "virallinen ohjelma" on kuitenkin aika aikatauluun sidottua! Olisin näihin useampaan meidän harrastukseen kaivannut sellaista rentoa loppuoleilua - monesti se on ollut niin, että seuraava ryhmä paukkaa sisään ja itse pitää rynniä kiireessä alta pois...

Vierailija (Ei varmistettu)

Uuu! Mekin aloitetaan tänään Pop Jazzin muskarissa! :D

Kristaliina
Puutalobaby

Kiva! Jos ollaan samassa ryhmässä, niin tuu moikkaamaan - muuten mä tyhmänä tuijottelen kaikkia, että "onkohan se tuo, onkohan se tuo" :D

Liisa
Osasin!

Meillä on kalenterissa vain MLL:n muskari (meillä on huippukiva ja -hyvä ja ihana ohjaaja!) ja taaperosirkus. Jälkimmäistä kyllä vähän epäröin. Se on ensinnäkin hiukan kaukana meiltä ja toiseksi en ole varma onko Ilo jo hieman vanha sinne. Mutta senhän näkee vasta kun ryhmä alkaa, minkä ikäisiä muut lapset ovat ja millaista toimintaa ohjaaja kehittää. Innolla odotamme syksyn alkua. :) Meillä mies menee huomenna töihin isäkuukauden ja kesäloman päätteeksi. Arki alkaa.

Kristaliina
Puutalobaby

Joo, Joel on kans palannut töihin elokuussa ja mä oon alkanut jo elää syksyä, vaikka ihan hyvin vois vielä kesäfiilistellä. Ehkä nämä sateetkin vaikuttaa... Nooh, onneksi nämä harrastukset tosiaan jotenkin vähän piristää, on taas vähän niin kuin uusi alku!

Toivottavasti tuo sirkustelu lähtee sujumaan ja Ilo tykkää! Meidäthän nyt ilmeisesti dumpattiin pois tuosta perjantain temppukerhosta (ks. mun edit-osuus, buhuu) joten se perjantai olisi nyt kai vapaata meilläkin. Mutta nämä harrastusten hintalaput alkavat kyllä jo vähän hirvittää, ehkä pitää vaan tyytyä kahteen :)

Liisa
Osasin!

Höpö höpö, aina on varaa vielä yhteen! :D

Cpop

Oih, ja voih. Olisipa täälläkin lapsille tarjolla noin kivoja juttuja(: Muskari täällä ilmeisesti on, mutta niiden kurssit on täynnä heti ja ne oli muistaakseni vasta 2vuotiaasta eteenpäin... Toisaalta taas taitaa mennä kaikenlainen lapsen kanssa harrastelu ohi minun kohdaltani, sillä minulla on huomenna haastattelu koulunpenkille ja mikäli sinne pääsen niin muuttokin on edessä. Sitten olisi edessä uusi paikkakunta ja uudet kujeet, eikä miestä tuskin kauheasti innosta lähteä huonon suomenkielentaidon kanssa keskelle naisporukkaa(näin yleistäen..)täynnä oleviin lasten kerhoihin, joissa kaikki on tuntemattomia(siis kaikille). Harmi, sillä lapselle tuollaiset tilaisuudet päästä toisten ikäisten seuraan on todella kivoja ja olen huomannut meidän naperon nauttivan erittäin paljon ihmisten keskuudessa olemisesta. Varmaankin yritän potkia miestä kuitenkin menemään oman paikkakunnan perhekeskuksen järjestämälle "kerholle" sinä aikana kun muuttoa ei vielä ole tapahtunut (siis jos pääsen kouluun), koska siellä on kuitenkin naperolle tuttuja lapsia ja muutenkin sellaista leppoisaa olemista johon minä osaan miestä ohjeistaa, eikä se ole kuin kerran viikossa.

Cpop

"Siis kaikille" piti olla että "Siis meille":D

Kristaliina
Puutalobaby

Hei meidän tänpäiväisestä muskariryhmästä viidestä napero-osallistujasta kaksi oli isin kanssa! Että reippaasti mukaan vaan (jos joku sellainen sopiva ryhmä sattuu löytymään), kyllä siellä saattaa olla muitakin isiä. Eikä ne äiditkään niin pelottavia ole :) Tai tietysti riippuu ryhmästä :D

Me jatketaan yhä sirkusta Magentassa; toivottavasti puolitoistavuotiaalle riittää haasteita, vaikka ryhmä edelleen vauvasirkuksen nimellä kulkeekin ;) Ja ihana ihana ihana muskari jatkuu Annantalolla. Vaikka muutettiin viime keväänä tosi kauas keskustasta, ovat harrastukset edelleen Punavuoressa ja Kampissa. Se tarkoittaa sitä, että tiistai ja torstai ovat äidille graduvapaita (ja lounaan jälkeiseltä keittiön siivoamiselta vapaita, thank god) päiviä. Ma, ke ja pe se on sitten naputusta päiväuniaikaan ja ulkoilua lähipuistoissa sekä omalla pihalla muihin aikoihin. Ihan hyvä saada kans vähän rytmiä ja järjestystä tähän elämään. Ja tehoa graduntekoon, kun siihen käytettävä aika on tarkasti rajattua ja, noh, melko vähäistä.

Kristaliina
Puutalobaby

Joo, nuo harrastukset antaa kyllä hyvää rytmiä, muuten saattais mennä elo vähän ajelehtimiseksi... Mulla ainakin :) No, mulla ei ole gradua painamassa niskaan (tai siis on, mutta en tee sitä > ei paina), mutta onhan tietty tällaisia tuikitärkeitä bloggausduuneja, hehee :)

Terkkuja Punavuoren sirkustutuille! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Tampereellakin Baletti- ja Tanssistudio Teija Suovalla on tuota taaperotanssia vanhemman kanssa! :)
http://www.balettijatanssistudioteijasuova.com/tanssilajit.html

Kristaliina
Puutalobaby

Ooo, hyvä vinkki Tampereelle! Ihan huippua, että tällaisia harrastuksia on tarjolla - tuo meidän tirppa on ainakin niii-iiin selvä tanssitaapero, että ei voi erehtyä :) Heti alusta asti musiikin kanssa tanssahtelu on ollut selvästi Se Juttu :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Joo, sama homma meillä. Äidinmaidosta vissiin saanut! :)

MrsMuffin (Ei varmistettu)

Pop/jazzin vauvaryhmään mahtuu muuten vielä, sekin alkanee lähiviikkoina!

Kristaliina
Puutalobaby

Samoin tuossa meidän ryhmässä ainakin paikallaolijoita oli vain viisi, joten tuskin oli ihan täysi vielä. Toisaalta ryhmä oli aika kivan kokoinen, ei ollut kamala kaaos päällä :)

Melina G. (Ei varmistettu) http://laatikkotalo.com/

Me mennään nyt syksyllä 1- ja 2-vuotiaiden kanssa Gymiin.

Oon itse aikoinani ohjannut satujumppaa, temppukoulua, gladiaattorikoulua, tanssillista voimistelua, kidmixiä, mixtreeniä jne. Voin kyllä suositella noita! Ne on usein koulusaleilla ja paikallisten urheiluseurojen järjestämiä, eli hinta on edullinen.

Kristaliina
Puutalobaby

Tshihi googlasin ensin Gym Espoo ja päädyin jonnekin bodarisivustolle :D Eli siis Gymi :) Tuo onkin mulle ihan uusi tuttavuus, näyttää kivalta!

Ja oi, miten kiva duuni sulla on ollut! Satujumppaan pitää kyllä sitten mennä Silvan kanssakin myöhemmin, oh! :)

miraana (Ei varmistettu) http://askeleet.wordpress.com

Meillä harrasteltiin viime keväänä vauvauintia ja nyt (pian 1veenä) jatketaan sitten uimista ihan itsenäisesti. Täällä kun on ihanasti uimahallissa yksi allas, jossa vesi on aina +32. :)

Kesällä käytiin myös ensimmäistä kertaa värikylvyssä (se metodi muuten on lähtöisin täältä Porista!) ja nyt syksyllä jatketaan siellä käymistä.

Eiköhän nuo harrastuksiksi saa riittää, kun tämän äidin pitäisi ehtiä tässä lapsenhoidon rinnalla myös opiskella... :D Mutta kyllä muskarikin (kansalaisopiston järjestämänä) kävi mielessä.

Kristaliina
Puutalobaby

Oi, tuollaisessa lämpöaltaassa olisi kyllä itselläkin kiva käydä joskus tirpan kanssa testailemassa... Onko se teillä syvä vai matala? Ainakin syviä lämpimiä taitaa olla täälläkin, tulee ainakin se Flamingon kylpylä mieleen. Mutta matala ois jotenkin kivempi!

Hei jos sulla on "ensikäden tietoa" tuosta värikylvystä - tiedätkö miksi sen nimi on juuri värikylpy? Aa okei eiku taisin tajuta itsekin, onhan myös kielikylpyjä jne. eikä niissäkään taideta peseytyä :D

miraana (Ei varmistettu) http://askeleet.wordpress.com

Syvä allas se lämmin on (täällä "monitoimiallas", mutta joissakin uimahalleissa oon kuullut olevan "terapia-altaita") ja hyvä niin näin aikuisenkin näkökulmasta! Ja eipä sitä vauvauintia voisi harrastella, jos matala olisi... Monissa uimahalleissa allas lämmitetään vain vauvauintien ajaksi noin lämpimäksi, mutta ainakin tosiaan kylpylöissä lämpimiä löytyy, jos tavalliset uima-allasvedet vielä liian viileitä on lapsen mielestä. :P

Värikylvystä on hyvät nettisivut, jos se joitakin kiinnostaa: http://varikylpy.fi/ Nimen ajattelisin olevan kylpy, koska tosiaan on näitä muitakin "kylpyjä". :D

Leluteekin Emilia (Ei varmistettu) http://leluteekki.wordpress.com

Esikoisen kanssa käytiin taaperotanssissa parissakin paikassa, vauvauinnissa (ja sittemmin naperouinnissa) ja muskarissa. Kaksosten kanssa ollaan juuri ja juuri päästy muskariin, ja sinnekin vasta 2-vuotiaina, tekemistä riitti kotiympyröissäkin. ;) Me ollaan oltu kahdessakin MLL:n muskarissa ja kyllä myös tanssitaan ja soitetaan, eli riippuu ohjaajasta. Ja mainostan, että Pasilan MLL:n muskarissa alkoi juuri ilmoittautumiset, ja on kiva ohjaaja. :) http://pasila.mll.fi/kerhot/

Kristaliina
Puutalobaby

Joo, en ihmettele jos kaksosten (ja päälle vielä yhden vanhemman) kanssa ei paljon kodinulkopuolista actionia tarvita :D

Kiva, että teillä on hyvät kokemukset tuosta MLL:stä! Ja siis tosiaan meilläkään siinä ei ollut varsinaisesti mitään vikaa (paitsi liian pieni tila, mutta se on tietty eri asia) eli ihan kiva ohjaaja oli - hih mä nyt toistelen tätä, kun en halua että syntyy jotenkin väärä kuva :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Mihin aikaan popjazzin vauvamuskari pidetään ja paljon kustantaa? Sivuilla niukanlaisesti tietoa. Jos ei MLL:n ryhmään mahdu, voisi harkita tätä vaikka onkin hieman hankalan matkan päässä.

Kristaliina
Puutalobaby

Joo, sivuilta ei tosiaan löydy noita...

Käsittääkseni vauvaryhmä on torstaisin klo 15.15, mutta tämä on "puskaradiotietoa" eli kannattaa varmistaa sieltä koululta meilitse! Hinta oli 120e plus 10 euroa uuden oppilaan rekisteröitymismaksua.

Me oltiin nyt tänään siinä 1-vuotiaiden ryhmässä (se on 16.45) ja oli huippua! Mulle jäi siitä tosi hyvä fiilis. Ja Silvakin heräsi sinne kesken päikkäreiden, mutta oli silti niin hyväntuulinen, että piti ihan hihkua innosta :) Todellakin tykättiin!

Apua, joko nämä alkaa?! Jotenkin en käsitä että kesä on jo melkein ohi. Oon ihan myöhässä ilmoittautumisissa!

Me ollaan käyty vauvauinnissa ja jatketaa sitä edelleen. Se on siis aivan meidän pojan suosikki, josta poika nauttii täysillä.

Vauvajumppaankin ilmoittauduttiin taas ja tällä kertaa isompien vauvojen ryhmään. Saa nähdä mitä siellä on jo miten menee, kun keväällä oltiin pikkuvauvaryhmässä ja eri paikassa. Kun tuosta pikkuvauvasta on tullut sellainen ikiliikkuja, joka konttaa hirmuista vauhtia ja nousee seisomaan mitä vaan vasten.

Vauvamuskariakin yritin viime viikolla etsiä, mutta mitään sopivaa ei löytynyt sopivan matkan päästä. Ja niitä joita selailin niin oli hirveen huonosti laitettu aikatauluja ja muita!

Kristaliina
Puutalobaby

Kyllä mä veikkaan, että moniin pääsee vielä - ja vaikka alkusyksystä jossain onkin täyttä, niin ainakin mä olen huomannut, että ns. täysiin ryhmiin tulee vielä myöhemminkin uutta porukkaa mukaan. Aina on joku, joka ei sitten jatkakaan harrastusta, vaikka aloittaa.

Hih ikiliikkujan kanssa vauvajumppa saakin sitten ihan uusia ulottuvuuksia - mutta kivoja sellaisia kyllä myös, kun napero alkaa itsekin hoksata paremmin, että mistä on kyse :)

Piipo79

Ui juo. Harrastan itse tanssia ja olen luullut ettei taaperoille ole tunteja tarjolla. Vähänkö nyt innostuin. Ja tuo temppukoulu vois sopia myös meidän neidin luonteeseen. Sirkuskoulua tai jotain temppuiluhässäkkää olin ajatellut ainakin sit taaperoiän jälkeen viimeistään! Jee mitä vinkkejä!

Kristaliina
Puutalobaby

Joo, mäkin olin kuullut vaan näistä vauvaafro-tyyppisistä tunneista, mutta aloin sitten ihan kiinnostuksen vuoksi googlailemaan, että löytyiskö jotain. Ja löytyi! Ensimmäinen tunti on vasta ensi viikolla, joten kokemusta ei tietty vielä ole, mutta ainakin odotukset ovat korkealla!

Piipo79

Tanssiopistolla näyttää olevan työssäkäyvän näkökulmasta haasteellista kun iltatunnit ovat täyteen varattuja, joten pitänee käydä kokeilemassa tuota lauantaiaamun tuntia. 9.30, uuh.

Kristaliina
Puutalobaby

Mekin ollaan aamutunnilla (tosin viikolla), ajattelin että se olisi naperon päivärytmin kannalta jotenkin paras... Ei mene ainakaan päikkäriaikaan, vaikka päiväunirytmi tässä kauden aikana muuttuisikin :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Pssst! Muskarin "ohjaajat" on musiikinopettajia! Siis ihan oikeita opettajia, eikä ohjaajia. MLL:n tunneilla voi olla "kuka tahansa" mutta musiikkiopistoissa tms. on aina musiikinopettaja. :)

Kristaliina
Puutalobaby

Oi, enpäs ollut tällaista tullut ajatelleeksikaan, mutta varmasti totta. Oon muuten kuullut hurjan hyvää myös Kalliossa ja Käpylässä sijaitsevien (virallisia nimiä en tiedä) musiikkikoulujen muskareista. Nekin siis oikeita musiikkikouluja.

Joo, ja ainakin tämän ensimmäisen tunnin jälkeen Pop Jazzin opettaja oli hurjan hyvä. Tunti oli rento ja mukava, mutta monipuolinen. Eikä tarvinnut noloilla, vaikka innostunut tirppa ei halunnutkaan pysyä paikoillaan vaan mieluummin mennä esimerkiksi opettajan leikkikissaa halailemaan, hokien "mau, mau" :)

Meillä kahdella isommalla on harrastuksia vähän liikaakin mutta tykkäävät aina mennä joten menkööt sitten. Itse ajattelin nuorimmaisen (1v4kk) kanssa mennä työväenopiston muskariin (onko kokemuksia???) ja värikylpyyn  http://www.musikantit.fi/fi/opiskelu/varikylpy.

Viime keväänä oltiin Helsingin kuvataidekoulun järjestämässä värikylvyssä, joka oli oikein hyvä. 

Kiva saada jotain muutakin puuhaa arkiaamupäiviin kuin hiekkalaatikolla istumista ja kaupassa käyntiä!

Kristaliina
Puutalobaby

Mä olin kans lapsena ihan harrastushirmu ja ne oli mulle hurjan tärkeitä - mulla oli varmaan lapsena niin paljon energiaa, että tarvitsin koko ajan tapoja purkaa sitä :) Joten mä kans haluan kyllä sitten tukea mahdollisuuksien mukaan, jos Silva haluaa harrastaa.

 

Kiitos hei noista värikylpyvinkeistä! Me voitais kans joskus kokeilla sitä! (jos tällaiset yli 1-v noihin vielä pääsevät)

Piude (Ei varmistettu)

Hehe, meikä vei esikoista jos jonnekin muskari, vauvauinti, temppujumppa, värikylpyihin jne. Ja kakkonen tuo...ei enää yhtään harrastusta. Kuullostavat kivoilta kaikki uudet harrastusmahdollisuudet, mutta ei vain jaksa lähteä sohimaan päivärytmiä (aamupala, puisto, lounas, unet, puisto tms., päivällinen jne). Koti, puistoilut jne. riittävät - huomaan etten itse jaksaisi kello kaulassa juosta harrastamassa, vaikka toki lapsi viihtyisi ja äitillekin actionia. Mutta näin sitä huomaa, että minä olin ensimmäisen kanssa innokas ja kakkosen kanssa nautiskellaan vain kiireettömästä elosta kotona musisoiden ja tanssahdellen, kunnes päiväkotiarki alkaa.

Kristaliina
Puutalobaby

Kiireetön elo kyllä kuulostaa aika luksukselta :) Mulla se taitaa mennä vähän kausittain: kesällä nautittiin siitä, että ei tehty mitään, mutta nyt yhtä äkkiä huomaan täyttäväni innolla harrastuskalenteria :)

Mä oon muuten miettinyt samaa mahdollisen toisen tulevaisuuden sisaruksen kannalta - että miten se olisi sitten edes käytännössä mahdollista lallatella päivät pitkät tuolla muskarissa ja tanssahdella, kun olisi tietysti sitten se vanhempikin lapsi sitten siinä kuviossa mukana...  Silva taitaa saada kyllä nämä esikoisen etuoikeudet myös näissä harrastusjutuissa :) Jossain olen nähnyt sellaisia perhetansseja/jumppia, joihin voisi mennä useamman eri-ikäisen kanssa. Ehkä sellaisessa voisi piillä sitten ratkaisu :)

Per*****he-elämää

Hih, mä pistin heti googlaillen taaperotanssia Turun suunnalta, kiitos ideasta!

Muskarissa ollaan käyty ja neiti tykkää valtavasti, mutta meidän muskari oli vain kesäversio (ILMAINEN sellainen). Nyt lähin muskari on bussimatkan päässä ja siihen aikaan, että kotiinpaluu menee känkätessä nälän ja väsymyksen vuoksi :( 

Jospas saatais talveksi hommattua toinen auto niin olisi harrastaminen helpompaa...

Kristaliina
Puutalobaby

Joo, hyvä sijainti on kyllä olennaista! Tämä tanssitunti on meillä nyt vähän kauempana ja autoilun (onneksi kyllä vaan reilu 10min) päässä. Saa nähdä, miten se lähtee menemään... Vaunuillessa lähiharrastukseen oli se hyvä puoli, että tirppa yleensä nukahti kotimatkalla ja veteli sitten tyytyväiset päikkärit aina heti harrastuksen perään :)

Kiva, jos hyvä taaperotanssi löytyy teillekin! Meillä se alkaa tosiaan ensi viikolla - toivottavasti on odotusten mittainen! :)

Aika on

Me käydään  kohta 6kk vauvan kanssa vauvauinnissa ja vauvajumpassa (Kalliolan kansalaisopiston järjestämänä). Missä vauvajumpassa kävit, jos saan kysyä? Helsingin tanssiopistolla ois tosiaan ollu vauva-vanhempitanssia, joka kuulosti ihanalta, mut valitsin sit ton edullisemman vauvajumpan (toivottavasti se on hyvä)! Muskariakin mietin, mut lähin muskari eli Paavalin seurakunnan muskari on samana päivänä, kun jumppa..Onko tietoa, minä päivänä se Pop-Jazzin vauvamuskari ois? Niitten sivuilta en löytänyt aikatauluja :)

 

 

Kristaliina
Puutalobaby

Me käytiin viime vuonna Liikkusen jumpassa Kääntöpaikalla (http://www.liikkunen.fi/), ohjaaja oli siis silloin eri kuin tänä vuonna, eli tästä ohjaajasta ei ole kokemusta mutta viimevuotisista jumpista tykättiin hurjasti.

Pop Jazzin vauvamuskari on ilmeisesti to 15.15 (Mrs Muffinilta saamaani puskaradiotietoa), mutta se kantsii tosiaan tarkistaa tuolta opistolta. Vähän hassua, kun niiden nettisivuilla ei tosiaan ole mitään... Tässä Arabiassa on lisäksi muskaria myös ainakin Jamkidsillä ja MLL:llä (sekä Arabian nuorisotalolla että Kumpulan kylätilalla). Ja riippuen missä päin asut, niin kantsii tsekata myös se musiikkikoulu siellä Kalliossa - nyt muistan muuten nimenkin, se oli Keski-Helsingin musiikkiopisto. Ystävän napero kävi siellä ja he tykkäsivät siitä ihan hurjasti! Samoin tämä Pop Jazz oli kyllä näin meidän yhden naperokäynnin perusteella ihan huippu.

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.