Napero harrastaa

Tänään alkaa uusi muskari – jee!

Viime syksynä erilaiset vauvaharrastukset olivat kyllä meidän tokkuraisen sumuarjen pelastus. Ne rytmittivät viikkoa ja päivää, ja loivat työelämään tottuneelle äidille sellaisen kaivatun harhan, että vauvaelämässä olisi jotain muutakin vakituista ja pysyvää kuin imetys ja vaipanvaihto.

huivitemppuja.jpg

Viiden kuukauden ikäinen tirppa tuijottelee huiveja.

 

Ai niin, ja tykkäsi niistä tietysti se päähenkilökin. Aika nopeasti huomattiin, että isoimman vauvanilon toi musiikin tahtiin aktiivisesti liikuskelu ja äidin kanssa yhdessä tanssittelu. Harrastusten jälkeen maistui uni, ja loppupäiväkin sujui yleensä aurinkoisemmin kuin harrastuksettomat päivät.

Joo, ja siis myös äidin osalta.

*******

Tänä syksynä harrastuskalenteri pyörähti sitten taas kokonaan uusiksi! Napero-ohjelmassamme tänä vuonna siis näitä:

Taaperotanssi!

Ei hitsi, mikä löytö – Helsingin tanssiopisto järjestää siis tanssitunteja naperoille ja äideille. Silva on ihan intona kaikenlaiseen tanssahteluun; ei tarvitse kuin vähän jotain rytmistä naputusta tai huminaa kuulua (tyyliin pesukoneesta), niin johan alkaa polvet notkua. Tirppa vetelee jo piruetteja ja imitoi äidin Bollywood-tanssiliikkeitä riemusta hihkuen.

Löysin naperotanssitunnin ihan googletusten perusteella, ja erityisesti bongasin esittelytekstistä tuon kohdan: ”Tärkeää on, että taapero omaa kävelytaidon ja että vanhempi on mukana tunnilla innostuneesti.” Okei molemmat kohdat täyttyvät, mutta erityisesti tuo jälkimmäinen! Jea! Tanssii tirpan kanssa!

(tanssia tarjolla myös vauvoille: täällä)

 

Pop Jazz Konservatorion muskari!

Viime vuonna meillä testattiin sekä Jamkidsin että MLL:n muskareita. Ne olivat molemmat sarjaa ihankiva: mukavaa tekemistä lapselle ja äidelle, mutta ”se jokin” jäi ehkä puuttumaan. Ehkä pelkkä istuskelu ja köröttely ei ollut niin Silvan mieleen – etenkin syksyn ensimmäiset tunnit menivät vähän passiivisena möllöttämiseen. No okei tyyppi oli silloin sen 4 kk vanha, että ehkä ei suurempia sovi odottaakaan 😀 Mutta esimerkiksi samaan aikaan aloitettu vauvajumppa sai kyllä vauvan innostumaan tyyliä heti – että kyllä pienikin voi jo valita mieltymyksensä…

Pop Jazzin muskarista ollaan kuultu ihan hurjan paljon hyvää – plus että sehän on tuossa aika lähellä! Ilmoittautuminen oli vähän… kröhöm… haastavaa, kun netistä ei löytynyt minkäänlaisia aikatauluja eikä toimistolla ollut ketään paikalla kesäloma-aikaan. Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin; eilen tuli paksu infopaketti, jossa lukee mm. näin:

” Musiikkileikkikoulun työtavat ovat laulaminen, loruileminen, leikkiminen, musiikkiliikunta, soittaminen, kuunteleminen ja improvisoiminen. Opetuksessa käytetään myös muuta luovaa toimintaa ja integrointia muihin taideaineisiin, esim. kuvallinen ilmaisu ja draama. Opetus tapahtuu leikin kautta ja sisältää paljon toistoa.”

Ei siis pelkkää passiivista sylissäköröttelyä ja paikoillaan oloa. Tää vois nii-iii-iin olla meidän juttu!

(heilläkin on myös vauvoille: täällä)

 

Temppukoulu!

Pähkäilin ensin naperosirkustelun uudelleenaloittamista, mutta sitten bongasin paikalliselta asukastalolta 1-3-vuotiaiden temppukoulun. Ja vieläpä… kröhöm… aika kilpailukykyiseen hintaan.

”Temppurata tarjoaa lapsille liikunnallisia elämyksiä yhdessä vanhemman kanssa. Tunneilla hyödynnetään erilaisia välineitä väline kerrallaan tai temppuratana, liikutaan yhdessä musiikin tahdissa, temppuillaan ja loruillaan.”

Sinne siis!

Edit: jepjep, meidän ennakkoilmoittautuminen just tänään heivattiin pois listoilta, koska ei asuta ”oikeissa” taloyhtiöissä ja ryhmät ovat täyttymässä. Voi mälsyyksien mälsyys. Ei siis todennäköisesti temppukoulua, jos ei jäädä kärkkymään varasijoja. Vähän sellainen ”pitäkää tunkkinne” -fiilis 🙂

 

*******

Tällaisella harrastuskalenterilla siis kohti uutta syksyä!

Mitä teillä harrastellaan?

Kommentit (51)
 1. Me käydään  kohta 6kk vauvan kanssa vauvauinnissa ja vauvajumpassa (Kalliolan kansalaisopiston järjestämänä). Missä vauvajumpassa kävit, jos saan kysyä? Helsingin tanssiopistolla ois tosiaan ollu vauva-vanhempitanssia, joka kuulosti ihanalta, mut valitsin sit ton edullisemman vauvajumpan (toivottavasti se on hyvä)! Muskariakin mietin, mut lähin muskari eli Paavalin seurakunnan muskari on samana päivänä, kun jumppa..Onko tietoa, minä päivänä se Pop-Jazzin vauvamuskari ois? Niitten sivuilta en löytänyt aikatauluja 🙂

   

   

  1. Me käytiin viime vuonna Liikkusen jumpassa Kääntöpaikalla (http://www.liikkunen.fi/), ohjaaja oli siis silloin eri kuin tänä vuonna, eli tästä ohjaajasta ei ole kokemusta mutta viimevuotisista jumpista tykättiin hurjasti.

   Pop Jazzin vauvamuskari on ilmeisesti to 15.15 (Mrs Muffinilta saamaani puskaradiotietoa), mutta se kantsii tosiaan tarkistaa tuolta opistolta. Vähän hassua, kun niiden nettisivuilla ei tosiaan ole mitään… Tässä Arabiassa on lisäksi muskaria myös ainakin Jamkidsillä ja MLL:llä (sekä Arabian nuorisotalolla että Kumpulan kylätilalla). Ja riippuen missä päin asut, niin kantsii tsekata myös se musiikkikoulu siellä Kalliossa – nyt muistan muuten nimenkin, se oli Keski-Helsingin musiikkiopisto. Ystävän napero kävi siellä ja he tykkäsivät siitä ihan hurjasti! Samoin tämä Pop Jazz oli kyllä näin meidän yhden naperokäynnin perusteella ihan huippu.

   1. Se Kalliossa sijaitseva muskari on nimeltään Musiikkileikkikoulu Pikkukarhu ja sijaitsee Kallion Musiikkikoulun alakerrassa Agricolankadulla. Todella ammattitaitoiset vetäjät. Tästä on tykätty.

 2. Hih, mä pistin heti googlaillen taaperotanssia Turun suunnalta, kiitos ideasta!

  Muskarissa ollaan käyty ja neiti tykkää valtavasti, mutta meidän muskari oli vain kesäversio (ILMAINEN sellainen). Nyt lähin muskari on bussimatkan päässä ja siihen aikaan, että kotiinpaluu menee känkätessä nälän ja väsymyksen vuoksi 🙁 

  Jospas saatais talveksi hommattua toinen auto niin olisi harrastaminen helpompaa…

  1. Joo, hyvä sijainti on kyllä olennaista! Tämä tanssitunti on meillä nyt vähän kauempana ja autoilun (onneksi kyllä vaan reilu 10min) päässä. Saa nähdä, miten se lähtee menemään… Vaunuillessa lähiharrastukseen oli se hyvä puoli, että tirppa yleensä nukahti kotimatkalla ja veteli sitten tyytyväiset päikkärit aina heti harrastuksen perään 🙂

   Kiva, jos hyvä taaperotanssi löytyy teillekin! Meillä se alkaa tosiaan ensi viikolla – toivottavasti on odotusten mittainen! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *