Näppärä neppari

Puutalobaby

Pikkupegasos bongasi eilisestä viuh viuh -vauvakuvapostauksesta heiluvien käsien ja jalkojen joukosta bodyn jatkopalan. Ja sepäs onkin niin näppärä ja vaatehankintoja merkittävästi vähentävä kapistus, että päätinpä esitellä sen ihan erikseen - näin:

Bodyn jatkopalat villaisen unipussin kainalossa.

Itsehän en ollut siis (yllätys, yllätys) tällaisista kuullutkaan, mutta Kirppuli & Mindeka vinkkasivat siitä kesäkuussa. Ja klik vaan tilaukseenhan ne lähtivät saman tien, ja ovat olleet kovassa käytössä siitä lähtien!

Tuo pala kyllä oikeasti lisää vaatteiden käyttöikää ihan merkittävästi. Ainoa miinuspuoli: nyt meillä on aivan liikaa vaatteita, kun jotkut 50-koon bodyt ovat vielä käyttökelpoisia samoin kuin nykyiset 68-kokoisetkin :)

...ja ettei mene ihan kaupalliseksi tiedotteeksi: Mindeka vinkkasi myös, että tällainen on helppo tehdä myös itse! Ottaa vaan jonkun vanhan bodyn, leikaa sopivan kokoiset palat pois molemmilta puolilta ja surauttaa ompelukoneella saumat kiinni - tadaa!

 

ps. Jatkopalaa hankkiessa kantsii myös kiinnittää huomio neppareiden kokoon! Pikkupegasos oli ostanut kirppikseltä sellaisen, joka ei ollut sitten sopinutkaan käytössä oleviin bodyihin... Höh. Nuo meidän Many Months -merkkiset ovat sopineet ainakin tähän asti meidän kaikiin bodyihin - lieneekö hyvää tsägää vai vaan hyvänkokoiset nepparit...?

 

Kommentit

Elina U.
Lentoaskeleita

Melko nerokasta, etten sanoisi! :) Meidän poitsu on vaan sen verran pulleaa sorttia että suurin osa bodyista jää pieneksi tultuaan tiukaksi myös hihoista ja masusta. Tämä on kyllä kuitenkin sen verran kullan arvoinen vinkki että pakko jakaa vauvallisille kavereille!

kahden äiti (Ei varmistettu)

Oman kokemukseni mukaan melkein kaikki bodyt paitsi H&M:n menevät samoilla neppareilla ja jatkopaloilla. H&M:llä on isommat nepparit käytössä ja sitten on joitain ulkomailta lahjaksi saatuja bodyjä, joissa on pienemmän nepparit.

Hyvä keksintö pitkäselkäisille vauvoille ja kestovaippailijoille! Ja tosiaan näitä saa monesta kestovaippakaupasta kotimaisina ja eri kuoseja löytyy, niin voi valkata sävy sävyyn bodyn kanssa, jos haluaa hifistellä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Meillä on ollu kans käytössä samaisia many months:n jatkopaloja ja ainuut bodyt, joihin nepit meillä ei käyny oli Espritin bodyt (jotka on muutenkin ihan tosi pientä kokoa). Yhyy, jotkut näistä bodeista jäi miltei käyttämättä edellä mainituista syistä.

Neenee (Ei varmistettu)

Just inventoin vaatteet ja hukumme 68 ja 74:n bodyihin:D Eli nepparit tilaukseen ja samoilla bodyilla ens kesään.

Vierailija (Ei varmistettu)

Minä ostin tuollaisen jatkopalan myös, ajatellen hienoksi keksinnöksi, mutta ei ole ollut käyttöä tämän 11kk:n aikana kertaakaan. Bodyt ei mene pieniksi pituussuunnassa, vaan muuttuvat muuten makkarankuoriksi hihoista ja rinnan ja mahan kohdalta. Eli levennyspaloilla olisi enemmän käyttöä. :)

Kristaliina
Puutalobaby

Joo hyvä huomio, Vierailija: meillä noilla jatkopaloilla on ollut ihan älyttömästi käyttöä, mutta hyödyllisyys riippuu varmaan ihan vauvan ruumiinrakenteesta :)

Kristaliina
Puutalobaby

Ääääh, voi ei - ja sori sori SORI toimimattomasta suosittelusta! Meillä on käynyt joku ihmeellinen tsägä, kun noi sopii melkein kaikkiin bodyihin. Nyt myöhemmin on tullut eteen pari, joihin ei sovi. Kävin just Silvan vaatevarastolla "testinapsuttelemassa": muumeihin ei sovi eikä Nalle-merkkiseen. Ihme kyllä meidän kirppari-Lindexeihin toi sopii...

Voi plääh!

Mäkään en harmi kyllä osaa neuvoa, mistä sais toisenkokoisia jatkopaloja. Tietääkö kukaan muu?

Sit on tietty tuo Mindekan itseompeluvinkki hätäratkaisuksi ainakin tee-se-itse-äidille... :)

Mäpäs teen tähän boldatun disclaimerin:
HUOM: Jatkopala ei harmi kyllä sovi kaikenlaisiin bodyihin, sillä neppareiden koot vaihtelevat!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.