Ne arvet (ja parit pillerit)

Eilisessä bloggauksessa kerroin lotraavani taas Weledalla. Keskustelussa pari lukijaa kyseli muista raskausarpien ehkäisyyn tarkoitetuista öljyistä, mutta kysymykset varmaan vähän hukkuivat sinne kommenttikenttään – niinpä ajattelin heti perään nostaa tämän uudeksi aiheeksi ihan erikseen!

weleda ja pillerit.jpg

Tämän raskaanaolijan perusarsenaali: Weledan öljy, Obsidan-rauta ja Multi-tabsin raskaus ja imetys -monivitamiinit.

 

 

On kai pakko olla ihan rehellinen: Silvaa odottaessani raskauden aiheuttamat ”tuhot” kropassa kauhistuttivat. Olin elänyt 34-vuotiaaksi asti sellaista elämää, jossa omaa kroppaa muokkaa lähinnä liikunta ja suusta alas menevä ruoka – elämää, jossa itse aika pitkälti olin pystynyt hallitsemaan sitä, miltä kroppa näyttää. Siitä ajatuksesta luopuminen tuntui… …no, siitä ajatuksesta ei olisi silloin halunnut luopua.

”Graah, mitä jos tulee raskausarpia!?! Tai selluliittia, herraparatkoon! Tai jos se napa pomppaa ulos kuopastaan eikä ikinä enää palaudu takaisin, voi apua-apua-apua!”

No joo, se napahan sitten pompsahti ulos synnytyksessä. Muistan ajatelleeni siinä ponnistustuskissa huutaessani, että ”voi paska”, mutta siihen se navan sureminen sitten jäi. Kröhöm oli ehkä vähän muuta ajateltavaa. Samoin silloin, kun sain pienen tuhisevan keskosnyytin syliini.

Lapsen tultua maailmaan sitä yhtä äkkiä tajusi, miten turhaa ja pientä kaikki raskausarpimurheet ovatkaan olleet. Tajusi myös (etenkin eri blogeissa näkyvät keskustelut siihen auttoivat), että miten yleisiä ne ovat – ja miten ne oppii hyväksymään elämän merkkeinä. Että ei se niin kamala tragedia olisi ollutkaan. Hemmetti vie, onhan itsellänikin vatsassa kolme arpea umpisuolenleikkauksesta sekä näkyvä arpi napakorusta. Eletty elämä näkyy, ei tässä täydellinen ole kukaan; kaukana siitä.

Nooh, sitten tuli tämä toinen raskaus, ja Weledan korkki kääntyi auki taas 🙂

*******

Niin kuin olen aiemminkin kirjoittanut (mm. täällä), en kyllä itse kovinkaan vahvasti usko siihen, onko näillä raskausarpia ehkäisevillä öljyillä mitään vaikutusta. Ehkä jotain pientä? Kosteuttamisen kannalta ainakin? Eniten arpiin tai niiden puutteeseen taitaa kuitenkin vaikuttaa perinnöllisyys tai ihon yleinen taipumus arpeutua tai olla arpeutumatta venyessään, esimerkiksi murrosiän kasvupyrähdyksissä.

Mutta sitten toisaalta on ihan kiva ajatella, että öljyllä niitä ainakin pyrkii ehkäisemään. Sitä paitsi se mahan öljysiveleminen aamuin illoin on jollain tavalla aika kivaa 🙂

*******

Itselläni on siis kokemusta ainoastaan tuosta Weledasta. Ja hyviä kokemuksia siinä mielessä, että eka raskaudella arpia ei tosiaan tullut – eikä tullut kahdessa raskaudessa sille ystävällekään, joka tätä öljyä minulle alun perin suositteli.

MUTTA – niin kuin TuuliaN eilen totesi: Weledan haju on aika… no: karsea. Itse olen siihen tottunut, mutta voin hyvin kuvitella, että jollekin se aiheuttaa akuutin yökkäysreaktion.

TuuliaN eilen kyselikin, että tietääkö joku jotain neutraalimman tuoksuista tököttiä raskausarpien ehkäisyyn. Ja perään riistahurjastelijamamma (hih repeilen edelleen joka kerta tuolle nimimerkille) huhuili, että onko kukaan kokeillut Madaran sikakallista mutta ylellisen oloista mahaöljyä.

Kokemuksia?

Trendi-lehtihän haki viime talvena tämän blogin kautta testaajia erilaisille raskausarpia ehkäiseville/poistaville voiteille: onko kukaan näistä testaajista kuulolla? Mitäs testailitte ja minkälaisin tuloksin?

 

 

 

 

PS. Ninalta tuli juuri tätä bloggausta kirjoittaessani voidevinkki tuohon eiliseen keskusteluketjuun – kopsaan sen mukaan myös tänne:

”Mikäli ne raskausarpiöljyt hajuineen alkaa tökkimään, voin suositella Dermosilin Extra voidetta. Vähän tönkköähän se on mutta hinta ei päätä huimaa eikä se haise miltään. Ite selvisin raskausarvista tällä, yhtä pientä arpea lukuunottamatta.”

 

 

Kommentit (55)
  1. 2 raskautta takana, mitään en rasvaillut, eikä tullut arven arpea. Ei olisi kyllä haitannut vaikka olisi tullutkin. Kroppa on mulla käyttöä eikä näyttöä varten. Jos äitiys kropasta näkyy, sehän on vain kunnia-asia.

  2. Heippa! Olin Trendin testaajana ja testiin sattui Body Shopin Cocoa Butter stick. Käytin sitä vain iltaisin, aamuisin ei pystynyt sen makean hajun vuoksi. Mukava sitä oli mahalle levittää ja se kuivui todella nopeasti. Oli mielestäni parempi kuin öljy, mitä myös kokeilin. Raskausarpia ei tullut ollenkaan, en tiedä oliko vain onnea vai oliko rasvauksella vaikutusta..

    Sulla on tosi kiva blogi!! Onnea raskauteen!!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *