Nössöäiti ja varovainen sirkusvauva

Niin joo, oonkohan mä epähuomiossa antanut olettaa olevani jotenkin hurjapää, rämäpää ja muutenkin vähän tättärää…? Otan kaiken takaisin.

Tai siis niin mäkin luulin olevani.

Ennen ei ole tehnyt tiukkaa hypätä lentokoneesta, trapetsilta tai benji-köyden varaan. Tai sukeltaa 18 metrin syvyydessä olevaan hylkyyn, vaikka ei osaa kunnolla uida. (sukeltaessahan sitä joka tapauksessa on jo valmiiksi veden alla, joten ei kai nyt siinä tarvitse osata pysyä pinnalla)

Mutta ei herttileijaa nyt vauvan myötä. Hyvä että uskallan suojatien yli kävellä. Ratikassakin joskus pelottaa.

Niinpä myös vauvasirkusharrastuksemme on alkanut… no, nössösti. Siinä, missä muut kieputtelevat reippain ottein vauvojaan ja naperot kikattelevat innoissaan, minä vilkuilen vaivihkaa ympärilleni: ”mitä jos jättäisin tämän tekemättä? ja tämänKIN? no tuota voin ehkä vähän testata, mutta en kovin hurjasti…. eihän kukaan näe, miten me nössöillään…?”

Ja vaikka ohjaajat muistuttavat, että kaikkea ei tarvitse tehdä, silti koko ajan vähän… no: nolottaa.

huivi_ja_pallo.jpg

Nämä pallojenhipelöintihommat ovat meille jännitystasoltaan kaikkein sopivimpia.

 

Silva on varovainen vauva. Kylpyammeessa se pitää tiukasti reunoista kiinni, samoin uudella potalla. Sopivankokoiset heijaamiset ovat selvästikin jee-jee, samoin yleinen riehuminen – mutta jos mennään yhtään ”mukavuusalueen” ulkopuolelle, silmiin saattaa vaihtua nopeasti kauhu.

Vai onkohan se sittenkin äidin silmistä heijastuvaa kauhua, hmm…? No joka tapauksessa: meille pää alaspäin meneminen on ehdoton hui-hui – niin äidille kuin vauvallekin. Eikä nössöilyä ainakaan vaimenna se, että isikin meitä vähän väliä muistuttaa, että ”ette tee sitten mitään liian hurjaa siellä!”.

En ehkä uskalla kutsua Joelia sirkustelun loppunäytökseen: se luultavasti pomppaisi ylös yleisöstä ja hakisi vauvansa pikapikaa pois. 😀

huivitemppuja.jpg

”Joo jos mä keskityn nyt vaan näihin huiveihin.”

 

No, sirkustelu on kivaa joka tapauksessa – jos siis pääsee yli tästä nössöysnolostelusta. Ja meidän vauvasirkusteluamme pystyi muuten eilen näkemään ihan telkkaristakin! Tshihii, sirkusvauvan ensimmäinen tv-esiintyminen!

Pari viikkoa sitten Yle Fem-kanavan kuvausporukka oli nimittäin tekemässä Närbild-ohjelmaan juttua Sirkus Magentan sosiaalisesta sirkuksesta, ja meidän sirkusryhmämme toimi jutun kuvitusaineistona.

Jos siis kiinnostaa bongata ihanien hurjapäävauvojen (ja äitien) joukosta eräs tietty nössöäiti ja varovainen sirkusvauva, klippi löytyy jouluun asti Yle Areenalta täältä (sirkusosuus ohjelman loppupuolella, noin kohdasta 23:00 alkaen).

Ja loppuun vielä pyramidillinen suloisia vauvoja, olkaa hyvä:

vauvalentskarit.jpg

Wheee!

Kommentit (17)
  1. Oi ei! Tää teksti oli kuin meidän sirkuskokemuksia ja sille naureskellen luin mielenkiinnolla! (googlasin ”vauvarkus temput” löytäen tieni tänne). Meillä on nyt 3 kertaa kuudesta takana ja muuten kyllä hauskaa, mutta hurjimmat temput jänskättää ja sittuo neitikin vetää itsensä jäykäksi/suoraksi, niin yritäpä siinä sitten jotain kuperkeikkaa tai maailmanpyörää tehdä, jälkimmäistä ei osatakaan kun tämä mami ei tajua liikettä tai ei uskalla. Sit tulee nolo tunne kun ohjaajan kysyessä kaikki muut nyökyttää onnistuneensa… Vaikka juuri painotetaankin vauvantahtista temppuilua. Olen luullut että lapseni on hurjapää, kotona kovempi meno kyllä maistuu. Isi oli viime kerralla mukana ja alkoi kysellä multa että onko ne kaikki temput varmasti vauvoille hyväksi 😀

  2. Mulle iski vauvakuume ihan vaan jo siitä ilosta että pääsisi vauvasirkusta harrastamaan 🙂 Ihana pätkä, ja ihana idea koko sirkusjuttu, oli se nössöversiota tahi villimpää 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *