Nukke vs. auto

Brrrrrn brrrrn brrrrn.

Silva on ollut jo useamman viikon ajan ihan hulluna autoihin. Yksi tirpan päivän kohokohdista taitaa olla vilkasliikenteisen Kustaa Vaasan tien ylitys: kun jalankulkijoiden vihreä valo vaihtuu, jäävät automassat ja rekat riviin odottelemaan kaikkiin suuntiin. Niitä voi sitten katua ylittäessä osoitella sormella ja huudella: brrrn brrrrn BRRRRN!

Niinpä ajateltiin, että pari leluautoa täytyy nyt tirpalle hankkia. Huhuilin autojen perään (jepjep taas, kyllä – en mä enää kauppaan menekään) paikallisessa FB-kierrätysryhmässä ja sain heti pari anto/myyntitarjousta lähistöltä. Hakumatkalle lähdettiin jo samana päivänä.

Ensimmäinen auto haettiin muutaman kilometrin päästä Kumpulasta. Ja voi Silvan ilmettä! Silva brrrrn brrrrn brrrrrn -pöristeli koko kotimatkan huulet törröllä täristen. Vastaantulijoita nauratti.

*******

Toista autoa lähdettiin hakemaan myöhemmin samana iltana.
”Ihana päästä näistä leluista eroon, meille näitä on kertynyt aivan liikaa”, auton myyjä huokaisi puhelimessa.
”Hei jos teillä on joku ylimääräinen nukke, niin myös sellainen kelpaisi meille”, keksin.
Silvalla nimittäin ei ole ollut yhtään nukkea tähän mennessä – tirppa on hoitanut vain pehmonalleja ja -pupujaan.

Ja löytyihän sieltä nukkekin. Se saatiin ilmaiseksi kaupan päälle – ihan tuollaista en olisi itse tullut ostaneeksi, mutta nukke kuin nukke, kokeillaan…

Illalla päätettiin tehdä testi. Nukke vs. auto. Laitetaan molemmat uudet lelut vierekkäin lattialle ja katsotaan, kumman tirppa valitsee:

nukke_ja_auto.jpg

Nukke vs. auto

 

….ja arvaatteko, miten kävi…?

….

No:

nukke voitti.jpg

Nukke!

ihana nukke.jpg

Oi mikä tämä on, mikä ihana nukke!

Ensi-ihmettelyjen jälkeen Silva huomasi toki uuden autonkin:

nukke ajaa autoa.jpg

Nukke meni ajamaan autoa.

…ja seuraavaksi kokeiltiin, mitkä kaikki muut lelut osaavat ajaa.

nalle ja auto.jpg

Kyllä, lempparinallekin osaa ajaa autoa. On se taitava.

 

Nukesta on tullut nyt Silvalle niii-iiin rakas. Ensimmäisenä yönä se piti saada sänkyynkin: toiseen käteen unitiikeri ja toiseen käteen muovinen nukke.

*******

Olen yrittänyt aiemminkin katsella nukkeja kaupoista (BR-lelut, Prisma ja pari muuta peruskauppaa tsekattu), mutta hitsi vie en tunnu löytävän mitään oikein hyvää. Sellaista, joka ei näytä tältä. Ihanin olisi jonkinlainen vauvanukke, mutta perus-Babybornit eivät jotenkin nappaa – jo hintansa puolesta. Juu en maksa viittäkymppiä nukesta, en. Ja halvemmat vauvanuket näyttävät jotenkin tosi muovisilta.

Nukke voisi olla pehmoinenkin, sellainen kiva halattava. Filipan synttäreillä nähtiin käsityömyyjältä ostettu ihana Peppi Pitkätossu-nukke; joku just sellainen olisi ihan huippu. Mutta mistä sellaisia kivoja nukkeja saa…?

Vinkkejä?

Kommentit (49)
  1. Mulla oli lapsena ihan järjetön kasa nukkeja. Baby Borni oli yksi hartaimmin toivotuista, mutta osa oli äidin vanhoja. Osa ihan oikeesti vauvannäköisiä, osalla oli tukkaa ja yhdellä taisi olla jopa pippeli. Eniten leikin niillä, jotka oli keskivartalosta pehmeitä. Nimet oli todella mielikuvituksellisia: Kristiina oli yksi ja toinen jonka muistan oli lippisnukke. 😀 (Lippisnukke oli poikanukke, jolla oli shokkipinkit shortsit ja lippis ja se oli yhtäsuuri kuin minä)

    Omalle tyttärelle näistä ei tosin ole siirtynyt yhtään, koska isäni täysin ajattelemattomana ihmisenä siirsi, minun jo kotoa muutettua, nuket aittaan, jossa hiiret nakersivat niiden kasvoja… Tajusin vahingon aika paljon liian myöhään. Tyttäreni siis leikkii pehmovartaloisella perusnukella, joka taitaa löytyä ihan BR-lelujen valikoimista.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *