Onnellinen

Okei nyt mä olen onnellinen.

auringonlasku.jpg

Olen onnellinen siitä, että voin maata riippumatossa ja katsoa narulla kuivuvia pyykkejä.

pyykit.jpg

Olen onnellinen siitä, että lähdettiin tänne reissulle. Olen onnellinen siitä, että reissussa olo tuntuu ihan yhtä uskomattoman hyvältä kuin aina ennenkin – ja jopa paremmalta nyt, kun mukana on myös täysin siemauksin nautiskeleva tirppa.

Olen onnellinen siitä, että juuri nyt tirppa syö tuossa vieressä banaanipuuroa, leikkii kalakastikepulloilla ja jammailee reggaen tahtiin.

Olen onnellinen, että tirppa hihkuu riemusta ja laulaa ”tuku tuku lampaitani”, kun huristelemme (aivan liian vaarallisesti) tuk-tukilla night marketille.

tuk tuk.jpg

Olen onnellinen siitä, että minulla on juuri tämä oma ihana perhe, jonka kanssa voin elää juuri tällaista elämää, mikä minut… no: tekee onnelliseksi.

Voiko elämä enää muuttua tämän paremmaksi? En usko. Moskiitot syövät nilkkoja, olen hikinen ja hiekkainen ja täydellisen onnellinen.

Kommentit (22)
 1. Lumimanteli
  7.1.2014, 07:16

  Ihanan näköistä! Ensi viikolla khao lakiin! Ja siksi tuli mieleen kysyä kokeneilta reissajilta moskiitoista, koska jotenkin ne huolettaa tällaista noviisia. Oliko teillä siis thaikuissa jotain hyttyskarkotteita käytössä moskiittoverkkojen lisäksi? Miten raskaana olevan ja pienten lasten kannattaisi suojautua moskiitoilta?

  1. Pahoittelut viivästynyt vastaus, toivottavasti olet vielä kuulolla!

   Meillä ei ollut hyttyskarkotteita mukana, mutta iltaisin käytettiin pitkähihaisia ja -lahkeisia vaatteita. Mutta pakko myöntää, että välillä ne kyllä söivät aika pahasti… Koh Changilla niitä oli ihan riesaksi asti; siellä sitten ostettiin sellaista paikallista ainetta, jossa ei näyttänyt olevan mitään myrkkyjä vaan pelkästään jotain sitrus… jotain 🙂 Mutta eihän niistä kyllä ihan varmasti tiedä. Laitoin parina iltana tosi-tosi varovasti, kun muuten meinasivat syödä mut tyyliin hengiltä… Samoin hyttyssavuja oli pakko käyttää siellä Koh Changilla, vaikka niitäkään ei varmasti raskaana oleville suositella. Mutta kun sillä alueella on se pieni malaria-riskikin. (Khao Lak ei tietääkseni ole ollenkaan riskialuetta, eli ainoa riesa niistä on ne kutiavat paukamat)

   Suomestakin voi kysellä jotain karkotteita apteekista, mutta mun kokemusten mukaan usein niissä käy niin, että eihän ne sitten niihin ko. paikan hyttysiin tehoa ollenkaan. Siksi tavallisesti me ollaan suosittu aina paikan päällä ostettuja aineita, ja tosiaan raskaana ollessa ei mielellään myrkkyjä ollenkaan vaan vaatetussuoja (ohuet puuvillavaatteet on iltaisin ihan parhaita). Ja voihan siellä paikallisessa apteekissa yrittää näyttää omaa mahaa ja kertoa, että on raskaana – ne saattaa osata suositella jotain luonnonmukaista, sikäläistä karkotustapaa…

   Ja Pantyson oli aika hyvää voidetta puremiin, sitä meillä oli mukana!

   Mutta ei kantsii olla hyttysistä kovin huolissaan – Khao Lakissa ainakaan me ei ollenkaan hyttysistä kärsitty. Mutta se on tietty tosi paikkakohtaista, että missä esim. majoitus sijaitsee. Ja tosiaan vaikka vähän paukamia tuleekin, se on vähän niin kuin Suomen kesässä. Sillä seudulla kun purema ei onneksi heti tarkoita malariaa! 🙂 Ai niin ja jos on oma huone ”tiivistä laatua” (eikä ihan bambumaja), niin kantsii illan hämärtyessä pitää ovet kiinni ja ilmastointi/tuuletin päällä, niin ei tule yöksi moskiittoja sisään. Pahin ”hyökkäysaika” niillä tavallisesti on joskus 17-18 aikoihin, sitten ne jotenkin rauhoittuvat 🙂

   1. Lumimanteli
    8.1.2014, 05:35

    Kiitos huippuvinkeistä! Pitkähihaisia siis pakataan mukaan, vaikka alun perin ajattelin että pärjäisi vaan hellevaatteilla! Toivottavasti tuolla meidän paikassa olisi tosiaan vähän rauhallisempi moskiittokanta 🙂 no mutta ne nyt toisaalta kuuluu tropiikkiin 🙂 eihän niitä täällä +5 ole..

 2. Ihanaa, ihanaa, ihanaa!!! 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *